Totalrenoverad rymlig trea med två badrum

Söderkulla, Malmö

Tornfalksgatan 2B

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
4 115 kr
Antal rum
3
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • måndag 17/6, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Totalrenoverad rymlig trea med två badrum

Toppmodernt boende där det bara är att flytta in! Två renoverade badrum med jacuzzi och dusch. Bostaden ligger mot gården. Måste ses!

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 18
  Telefon: 040-608 30 57

 • Extra kontaktperson

  Carolina Enhörning

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732- 67 67 11

Bilder

Välkomna till denna renoverade hörntrea!. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors
Välkomna till denna renoverade hörntrea!
Rymligt vardagsrum. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors
Rymligt vardagsrum
Lätt att möblera. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors
Lätt att möblera
Fin parkett och charmig takrosett. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors
Fin parkett och charmig takrosett
Balkongen nås från vardagsrum, kök och sovrum. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors

Balkongen nås från vardagsrum, kök och sovrum

Härligt östläge. Tornfalksgatan 2B - Bjurfors
Härligt östläge

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I den välskötta och populära HSB föreningen Söderkulla hittar vi denna ljusa topprenoverade gaveltrean belägen ut mot gården. Här är det lätt att trivas med ljuset som strålar in från stora fönsterpartier, rymliga rum och härliga renoverade ytor. På den stora ljuvliga balkongen sitter vi gärna och njuter av solen. Köket är ljust och arbetsvänligt med mycket förvaring i både över- och underskåp. De båda sovrummen har parkettgolv och är rymliga. Stort sällskapsrum med plats för både soffa och större matsalsmöblemang. Bostaden går i ljusa färger. Två lyxiga badrum som är helkaklade och i hallen finns gott om förvaring. En bostad som måste ses!

Bostaden ligger i ett lugnt område med närhet till köpcentrumet Mobilia samt Emporia där det finns möjlighet till bra shopping. Goda kommunikationer in till city, med bil tar det ca 10 minuter och ca 15 minuter med kollektivtrafik. För Öresundspendlaren är närheten till Hyllie en trevlig bonus.

Interiör

Hall - Välkomnande ljus hall med plats för avhängningsmöjligheter till höger och till vänster hittar vi en inbyggd rymlig garderob med belysning och spegeldörrar. Längre in i bostaden hittar vi även förvaring i form av två garderober. Väggarna är vitmålade och klinker på golvet. Säkerhetsdörr (vit insida).

Badrum 1 - Rymligt badrum i helkaklat utförande som går i svart och vitt. Till vänster hittar vi en duschhörna. Utrustning: kommod, dusch, spegel, handdukstork med olika temperaturer, toalettpapperhållare och wc.

Badrum 2 - Det stora badrummet i helkaklat utförande, går i matchande färger som det andra badrummet. Här hittar vi en lyxig jacuzzi med belysning och olika funktioner. Stort badrum - perfekt för den stora familjen. Utrustning: kommod, wc, toalettpapperhållare, jacuzzi , tvättmaskin (elektrolux) och handdukstork med olika temperaturer

Sovrum 1 - Stort ljust sovrum med stort fönsterparti. Här får vi plats med dubbelsäng och förvaringsmöbel om så önskas. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum - Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här hittar vi fin stuckatur och lamprosett. Här får både den stora soffgruppen och matbordet plats. Perfekt när vi har gästerna över eller för familjen. Här hittar vi en av tre utgångar till balkongen.

Sovrum 2 - Praktiskt sovrum med plats för säng och kontorsdel. Idag används sovrummet som barnrum. Här hittar vi en inbyggd garderob med spotlights. Parkettgolv och väggarna är vitmålade. Även här når vi balkongen.

Kök - Modernt renoverat kök med bra arbetsytor. Här finns gott om förvaringsutrymmen, i både över- och underskåp. Inredningen går i vitt. Arbetsbänk i massiv ek. Ovan arbetsyta sitter skyddande och snyggt kakel i vitt. Här finns plats för matbord och stolar. På golvet ligger klinker och väggarna är vitmålade. Utrustning: kyl och frys, espressomaskin, spishäll, diskmaskin, fläkt, integrerad ugn och mikro. Från köket når vi balkongen.

Balkong - I anslutning till både köket, sovrum 2 och vardagsrummet når vi balkongen. Mysig balkong i österläge. Här njuter vi gärna av morgonsolen. Balkongen ligger belägen mot den lugna gården och lekplatsen. På golvet ligger trätrall (2016) och väggarna är i vitmålade.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i österläge.

Parkering

Föreningen erbjuder 77 garageplatser, 322 parkeringsplatser, 11 MC-platser och 14 mopedplatser. Garageplats kostar 250 kr/mån (uppskattad kötid: 13 år), parkeringsplats kostar 100 kr/mån (uppskattad kötid: 6 månader), MC-plats kostar 110 kr/mån och mopedplats 30 kr/mån (uppskattad kötid för MC- och mopedplats går inte att svara på men det är långa köer). Fri parkering råder i området. (Kontrollerat med förvaltare 2019-02-21.)

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 115 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Utöver angiven månadsavgift tillkommer kostnad för el- och varmvattenförbrukning (individuell avläsning tillämpas).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17585%
Andel av årsavgiften är
0,17585%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
387
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
83 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1964

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Om föreningen

Namn
HSB Brf Söderkulla
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
596
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Söderkulla bildades 1964-1965 och består av 596 lägenheter och 4 lokaler som fördelar sig över adresserna Tornfalksgatan 1-2, 4, 6, 8 och Södra Gulsparvsgatan 23-27 och 29. Föreningens tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetsförvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS.

Ekonomi:
- Föreningen planerar att höja avgifterna med 3% årligen i enighet med föreningens femårskalkyl. För mer information, se årsredovisningen.
- Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Individuell avläsning tillämpas av varmvatten och el. Avläsning sker en gång per månad och debiteras på månadsavin.
- Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättsförsäkringstillägg för medlemmarna som ingår i månadsavgiften.

Medlemskap:
- Delat ägande accepteras inte som medlemskap.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen, förvaltare, årsredovisning och hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/om-foreningen/. Besök gärna även föreningens förvaltare ABDS informativa hemsida: www.abds.se.

Föreningens ekonomi

Avgifterna kommer att höjas på följande sätt:
2019/2020: 3%
2020/2021: 3%
2021/2022: 3%

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2001: Fasadrenovering, byte av vissa fönsterbalkar och reparation av tegelfogar.
2003: Nytt elavtal. Införskaffat fler parkeringsplatser.
2008: Installation av handikappshissar.
2011: Byte av tappvattenstammar och relining av avloppsstammar. Montering av ventilationsfläktsystem på alla låghus. Byte av skyddsräcke till källargångar.
2015: Justering av värmen i alla lägenheter och byte av värmeväxlare.
2016: Införande av individuell varmvattenmätning.
2016/2017: Nya hissar. Nya porttelefoner installerades på Södra Gulsparvsgatan 26.
2017: Installation av trefasel i lägenheter.

För mer information om renoveringar och underhåll se underhållsplanen i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen erbjuder 77 garageplatser, 322 parkeringsplatser, 11 MC-platser och 14 mopedplatser. Garageplats kostar 250 kr/mån (uppskattad kötid: 13 år), parkeringsplats kostar 100 kr/mån (uppskattad kötid: 6 månader), MC-plats kostar 110 kr/mån och mopedplats 30 kr/mån (uppskattad kötid för MC- och mopedplats går inte att svara på men det är långa köer). Fri parkering råder i området. (Kontrollerat med förvaltare 2019-02-21.)

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn. Ett analogt basutbud (utan box) och vissa digitalkanaler (med box eller kort) ingår i månadsavgiften. Ett utökat digitalt utbud kan beställas mot avgift.

Kollektiv bredbandsanslutning via Ownit ingår i månadsavgiften. Hastighet: 100/100 Mbit/s.

Digitalbox/kort tillhör lägenheten precis som nycklar och taggar och ska överlämnas till köparen vid tillträdesdagen. Har inte säljaren hämtat ut digitalbox/chip bör säljaren göra detta innan överlämning. I annat fall är det upp till köparen att kontakta Sydantenn för beställning av utrustning.

Gårdsplats/innergård

Mellan föreningens hus finns stora trevliga gräsytor, planteringar, uteplatser med möblemang och grillmöjligheter. Det finns även miljöhus och boulebana (Söderkullaparken). För föreningens minstingar finns lekplatser.

Gemensamma utrymmen

Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd i samtliga huskroppar. Det finns även barnkalaslokal (Tornfalksgatan 1H), gym (Berguvsgatan 13), seniorcafé (Söderkullatorget 13-15) och festlokal (Söderkullatorget 3).

Så kallad "Fixarservice" erbjuds till de boende i föreningen. Det innebär att vaktmästaren kan hjälpa till med att t ex sätta upp en tavla, bära ner möbler osv. Tjänsten debiteras per timme och kostar 340 kr/h.

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som bokas med kolv på tavlan som är placerad utanför tvättstugorna. En tvättstuga är av mindre storlek och utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare. De övriga fyra tvättstugorna har två stora tvättmaskiner och en större torkrumlare. Till samtliga tvättstugor finns torkrum. Det finns även ett mangelrum och en grovtvättstuga med mattvätt i föreningen.

Extra förråd kan hyras om det finns ledigt. Priser och storlek varierar på de extra förråden.

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Tornfalksgatan 2B

Tornfalksgatan 2B,
215 60 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 18
  Telefon: 040-608 30 57

 • Extra kontaktperson

  Carolina Enhörning

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732- 67 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ormvråksgatan 64
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 952 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Visning: 2019-06-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Tornfalksgatan 4A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 664 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  95 kvm
 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Berguvsgatan 6B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  Adress
  Ormvråksgatan 5
  Utgångspris
  1 345 000 kr
  Månadsavgift
  4 519 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,5 kvm

  Visning: 2019-06-19 17.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra gulsparvsgatan 54
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 081 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Gulsparvsgatan 40
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 800 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!