Ytsmart på S:t Knut med lugnt sovrum mot innergården. Låg månadsavgift & charmiga originaldetaljer!

S:t Knut, Malmö

S:t Knuts väg 8 A

Utgångspris
1 675 000 kr
Avgift
2 564 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
44 kvm

Visning

 • torsdag 2/4, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Ytsmart på S:t Knut med lugnt sovrum mot innergården. Låg månadsavgift & charmiga originaldetaljer!

S:t Knuts väg 8A erbjuder en äkta "S:t knut bostad" med karaktärsdrag på rätt ställe. För paret eller för den mindre familjen med city runt knuten!

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

S:t Knuts torg bringar här ett riktigt guldkorn. I en välplanerad liten 2:a ett stenkast från både Rörsjöstaden och Möllan ges vi rustik bostadsyta anno 1936. Bostadsytan fördelas mellan fullt grönskande innergård och exploderande klorofyll mot S:t Pauli norra kyrkogård och kulturhusen på S:t Knut. Er nya kärlek har genomgått en mycket smakfull renovering med bevarade originaldetaljer i härlig symbios med morgondagens modernaste ytskikt i kök och bad. Därtill en otrolig stor portion mysfaktor med vackra trätiljor som golvplank, slipad ekparkett, generös takhöjd, tyst sovrum mot innergård, lampstuckatur och tidsenliga fönsterpartier med breda fönsterbänkar i marmor.

Interiör

Rumsbeskrivning: S:t Knuts väg 8A erbjuder en äkta "S:t knut bostad" med karaktärsdrag på rätt ställe. Perfekt för paret eller för den mindre familjen med city runt knuten!

S:t Knut - stadsdelen som vaknade och blev en av stadens mest populära bostadsområden. 1920-talets och 30-talets anrika fasader är de samma, medans livet runt om ständigt ökar i puls. S:t Knuts torg har fått en given position i staden mellan Rörsjöstaden/City och Möllan. Här finns en egen härligt kaxig men avslappnad karaktär förstärkt av caféer, restauranger och butiker. Med gångavstånd till Malmös mest centrala delar känns stadsdelen självklar för alla.

Välkommen till ett av stans mest populära områden där denna bostad ligger på bästa läge med utsikt över floran som spirar i S:t Pauli kyrkogård.

Via det fina, luftiga trapphuset möter vi väl om omhändertagen och välkomnande yta. Redan här känner vi att denna bostad är något extra. En bris av god feng-shui möter oss när vi kliver över tröskeln.

Den lilla entréhallen med sin vackra tidsenliga hatthylla leder åt vänster och direkt möter man köket. Det är ett nytt sobert kök som stilrent går genom den rustika 30-talslägenheten.

Köket står i direkt förbindelse med vardagsrummet. Hela ytan hålls samman av en fin ekparkett. Det vackra breda fönsterpartiet i vardagsrummet ger en skön vy med lövträd, helt fritt från insyn. Det är luftigt och behagligt här inne.

Med en ovanligt smart planlösning skiljs sovrummet av från övriga lägenheten i vinkel bakom en tjock bärande vägg. Här sover vi skönt och tyst mot innergården utan att heller påverkas av skrammel från kök och vardagsrum. Sovrummet ligger inåt gården i norrläge. Varsamt har ytan renoverats efter konstens alla regler, slipat brädgolv, lutat och behandlat med natursåpa.

Den lilla serveringsgången med en original serveringshylla är inbyggd i väggen, passar perfekt att tjäna köket - precis som i gamla dagar. Här finns också en liten fin inbyggd klädkammare.

I det moderna köket finns alla verktyg man behöver; varmluftsugn, induktionshäll, extra stor kolfilterfläkt och diskmaskin. Vitvarorna är genomgående Whirlpool, , energisklass A - något som spar dyra elpengar.

Sist men inte minst, det helkaklade badrummet.
Fin kakelsättning med naturstenar under fötterna i stilren kombination av vackra vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är gjort av auktoriserad fackman och all el i lägenheten är bytt av auktoriserad fackman.

Fakta

Uteplats/balkong

Mark i anslutning till bostadsrätten:
Ingen mark finns i anslutning till bostadsrätten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 564 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV tillkommer om ca 100 kr/månad och för bredband om ca 160 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,24712%
Andel av årsavgiften är
2,25631%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 675 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
44 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Observera att driftskostnaderna är schablonmässigt framtagna.

Byggnadssätt

Byggår
1936

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
156

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Knuts Park
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
44
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Knuts Park. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 44 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningens tomt är friköpt. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar delat ägande, d.v.s. att föräldrar köper bostaden, men deras barn bor i den. Dock önskar de att den boende äger minst 10%.
Juridisk person accepteras ej.

Föreningen anordnar höst- och vårstädning. Alla medlemmar hjälps även åt att under en eftermiddag rensa bort skräp, städa på gården och i
källare/tvättstuga.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.knutspark.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2008 byttes en del av tvättmaskinerna ut.
2009 relinades avloppsrör i kök och badrum samt vattenrör byttes. I samband med detta renoverades samtliga badrum i fastigheten. Samma år byttes
elstammarna i fastigheten.
2011 bytte föreningen termostater och ventiler på alla element i lägenheterna. Samma år byggde föreningen pergola för sopsortering.
2013 renoverades fasaden och samtliga fönster samt taket. Samma år byttes en tvättmaskin till större modell.
2015 dränerades grunden. Samma år byttes även källarfönster.
2016 renoverades portar mot S:t Knuts väg och Disponentgatan.
2017 byggdes cykelskjulet ut, belysning sattes upp utanför samtliga portar till trappuppgångarna mot innergården och garantibesiktning av fönstren utfördes.
2019 injustering element.

Parkering

I föreningen finns 6 parkeringsplatser på gården som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas och sköts av Bredablick. I
övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Telenor.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig och grönskande innergård med sittplatser

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som tillsammans är utrustade med tre tvättmaskiner, två torktumlare och två torkrum. Det finns även
cykelparkering på gården och cykelförråd i källaren.

Länkar

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Eslövsgatan 2A
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 184 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mäster Henriksgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 426 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!