Värnhem, Malmö

Nobelvägen 74a

Såld, 2018-01-17
Slutpris
1 820 000 kr
Avgift
2 936 kr
Antal rum
3,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
76 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 74

Bilder

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är en anrik del av centrala Malmö som alltid utvecklas. Den gamla infartsleden till Malmö har förvandlats till ett spännande shoppingstråk med ett myllrande folkliv. Här byggs och planeras för nya bostäder och verksamheter. Precis intill Värnhemstorget ligger köpcentrat Entré. Här samsas bland annat mode, hemelektronik och hälsa.

I de östra delarna av centrala Malmö ligger Värnhem. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen. I den norra delen finns både äldre hyreshus från 1920-talet och nyare från 1970-talet. Mitt i området ligger Värnhemstorget, som ända sedan medeltiden har utgjort en viktig vägkorsning. Värnhemstorget är en viktigt knutpunkt för pendlare till och från Malmö. Namnet Värnhem härstammar från namnet på en gård som låg i området på 1800-talet.

Norr om torget ligger köpcentrat Entré precis vid infarten från motorvägen in till Malmö. Byggnaden präglas av ljus och rymd med stora glasfasader. Här finner du det mesta vad det gäller hem, inredning, hemelektronik och mode samt biograf. Med en kort promenad när du både Malmös citykärna och Centralstationen.

Östervärn är ett område runt Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och man hittar också två småhus bevarade, som vittnar om den lantliga bebyggelse som kantade infarterna till Malmö före industrialismens genombrott.

Områdets bostäder består annars mestadels av flerbostadshus på 4–5 våningar. Mellan Sallerupsvägen, Nobelvägen, Höstgatan och Lundavägen finns stenbyggnader från början av 1900-talet med en medeltidsinspirerad utformning av gatunätet. Oregelbundna kvarter och krökta gator ger området en mysig atmosfär och spännande gatumiljö.

Öster om Nobelvägen mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen ligger Ellstorp. Ett bostadsområde med 1 100 lägenheter uppfört av HSB på 1940-talet och som är ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö. Författaren Björn Ranelid växte upp i området.

Husen är byggda enligt lamellhusprincipen med funktionalism som grund men med detaljer från tjugotalsklassicismen. Stora gräsytor är en viktig del av områdets karaktär och i mitten finns en större nästan innesluten gård. För den som uppskattar naturen finns närheten till Ellstorpsparken med promenadstråk.

Köpa eller sälja bostad på Värnhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Värnhem, Malmö

  Adress
  Värnhemsgatan 10
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 915 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62 kvm