Hoppa till innehåll

Välplanerad 4:a med inglasad balkong!

  • På förhand
  • 90 kvm
  • 4 rum

Hallunda, Botkyrka

Vickervägen 5

Avgift:
6 660 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
90 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
6 av 7
Hiss:
Ja

*inkl. värme, vatten, kabel-tv, förråd & bredband.

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Sef Rashid

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Botkyrka
Sef Rashid

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Välplanerad 4:a med inglasad balkong!

Inglasad balkong - Närhet till kommunikationer - 3 sovrum

Beskrivning

Välkommen till Vickervägen 5 i Hallunda – ett perfekt hem som erbjuder både komfort och stil.

Denna underbara 90 kvm² stora bostadsrätt kommer att få dig att känna dig hemma från första stund.

När du kliver in genom dörren möts du av en välkomnande hall som leder dig in i bostadens hjärta. Till höger finner du det rymliga och välutrustade köket. Här kan du utföra kulinariska konstverk och gott om arbetsytor. Köket är en perfekt plats att samlas med familj och vänner för att njuta av god mat och trevliga stunder tillsammans.

Till vänster om hallen finner du badrummet. Med fräscha ytor och stilfulla detaljer erbjuder det en inbjudande och avkopplande atmosfär. Du kan förvänta dig en fin och praktisk design som passar perfekt för din personliga omvårdnad och välbefinnande.

Bostaden har också tre stora sovrum med generösa garderober. Sovrummen blir ditt privata tillflyktsort där du kan koppla av och återhämta dig från vardagens stress. Här finns gott om utrymme för förvaring av kläder och personliga ägodelar, vilket hjälper till att hålla rummen organiserat och prydligt.

När du fortsätter in i bostaden möts du av ett vardagsrum som genast lockar till avkoppling och sociala sammanhang. Här kan du njuta av trivsel och bekvämlighet, samtidigt som du har en fantastisk utsikt. Den inglasade balkongen når du från köket och blir snabbt en favoritplats där du kan koppla av med en kopp kaffe, njuta av frisk luft och ta in omgivningarnas skönhet.

Bostaden på Vickervägen 5 i Hallunda är också fördelaktigt belägen med närhet till bekvämligheter som butiker, restauranger och rekreation. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta, vilket gör det enkelt att ta sig runt i området och till andra delar av staden.

Detta är en unik möjlighet att skaffa sig en bostadsrätt som kombinerar stil, komfort och en underbar inglasad balkong.

Kontakta mäklaren för mer information!
Sef Rashid - Fastighetsmäklare - Bjurfors
073-262 06 78

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Trädet i Norsborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
384
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 138 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Nej

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Trädet har adresserna Trädesvägen och Vickervägen i Norsborg.
Bostadsrättsföreningen grundades år 1976 men de 384 lägenheterna färdigställdes redan år 1971. Då som hyresrätter. Idag är det en väl fungerande förening med bra ekonomi. Den fina boendemiljön bidrar till den goda stämning som råder.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har delvis bytt ut fönstren till fastigheterna. Kameraövervakning i portarna har installerats för de boendes trygghet.

Parkering

Föreningen har två stora parkerings. Man har utomhusparkering med och utan el-stolpe. Därutöver finns garageplats och MC-garage. Ansökan görs hos HSB-Södertörn. Avgift tillkommer. För gäster finns gästparkering mot avgift.

TV/bredband

Föreningen har idag ett avtal för kabel-tv (basutbud) som ingår i avgiften. Möjlighet att koppla upp sig på bredbandsnätet finns mot avgift.

Brf Trädet är anslutet till Comhems kabel-TV samt Telenors internet och telefonitjänst.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga
Motionslokal
Bastu

Övrigt

Botkyrka kommun är markägare.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1971-74

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E

TV/bredband

Ja

Ja

Parkering

Föreningen har två stora parkerings. Man har utomhusparkering med och utan el-stolpe. Därutöver finns garageplats och MC-garage. Ansökan görs hos HSB-Södertörn. Avgift tillkommer. För gäster finns gästparkering mot avgift.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 660 kr

inkl. värme, vatten, kabel-tv, förråd & bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3148%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
77 340 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
254
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
90 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
600 kr
Försäkring
180 kr
Summa
780 kr

Detta är nuvarande ägares uppskattade driftkostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer och tecknar.

Om Hallunda

Att bo i Hallunda

Hallunda/Norsborg är en kommundel vid Mälaren i norra Botkyrka. Bebyggelsen består av många flerbostadshus från 70-talet kompletterad med nyare bebyggelse i alla former, bostadsrätter, radhus, kedjehus och även villor. Botkyrka Kommun har flera planer på gång om att utveckla områdena.

Hallunda/Norsborg består av bostadsorterna Hallunda, Norsborg, Eriksberg och Slagsta. Eriksberg är ett mindre område med milsvidd utsikt från på berget söder om Norsborg. Slagsta är ett småhusområde i östra delen av kommundelen.

Området hade en levande jordbruksmiljö innan höghusen kom till inom miljonprogrammet på 70-talet. Mycket av marken till den s.k. Botkyrkastaden styckades av från Hallunda Gård. I Hallunda byggdes höghus och HSB byggde bostadsrätter. Norsborgs flerbostadshus har den klassiska gårdsbildningen med fina lekplatser och bra parkeringar. Norsborg har också ett stort område med radhus och parhus som kännetecknas av att de är byggda med väl bevarade naturområden omkring sig. Mycket nya hus har byggts efter 70-talet och fler bostadsrätter har tillkommit.

Det finns många planer om ytterligare utbyggnad och modernisering. Förslagen har kommit olika långt i Botkyrka kommuns hantering. Förslag finns t.ex. om utveckling av området runt Brunna ip genom att göra det till en central idrottsnod och mötesplats, förnyade och fler idrottsfunktioner ska skapas, fler lägenheter ska byggas och en ny förbindelse till andra sidan E4/E20 anläggas. Ett nytt bostadsområde förslås i Prästviken, ett område sydväst om Botkyrka Kyrka, med 400 nya bostäder i flerbostadshus och 80 radhus/småhus. Hallunda Gårdspark med sammanlagt 600-800 nya bostäder är ett projekt där herrgårdens trädgård ska öppnas upp och förvandlas till en stadspark och ett rekreationsområde. De nya husen ska vara 2-5 våningar och få olika utformning områdesvis. Det blir variation av radhus, villor och flerbostadshus. Området ska förses med förskola, vård- och omsorgsboende, handel, restaurang och en handelsträdgård som kan ha egna odlingar.

Hallunda och Norsborg har varsin T-banestation. Norsborg är ändstation på röda linjen. Det tar drygt 30 minuter att ta sig till Stockholm C. Flera busslinjer går igenom området. Buss 151 kör till Fridhemsplan via Hornstull. Tvärförbindelserna är goda. Buss 171 går till Fittja, Huddinge sjukhus, Flemingsberg. Buss 702 går till Fittja och 708 och 738 till Alby, Tumba (pendeltåg), Rönninge/Salem. Med sin nära placering till E4/E20 tar man sig också fram bra med bil. Det tar ungefär 20 minuter till Stockholm respektive Södertälje.

I Hallunda finns en av Botkyrka kommuns största centrumanläggningar, Hallunda Centrum. Här finns restauranger, caféer, en mängds butiker, ett stort antal service inrättningar, bibliotek och ett Medborgarkontor. I Norsborg finns livsmedelsbutik, restaurang, butiker och torghandel. Det är bara några minuters bilresa till andra köpcentrum, t.ex. ICA Maxi i Alby, Botkyrka Handelsplats, Kungens Kurva, Skärholmens Centrum, IKEA, m.m.

Det är tätt mellan förskolorna i Hallunda/Norsborg och det finns sju grundskolor i kommundelen. Botkyrka Kommun har fyra kommunala gymnasieskolor och två fristående. Närmaste gymnasium är St Botvids Gymnasium i Hallunda. Det finns många kyrkor och olika religiösa samfund i Hallunda/Norsborg.

Trots sina bra placering till vägar och kommunikationer, endast 2 mil från Stockholm, ligger Hallunda/Norsborg mycket nära naturen. I norr gränsar man till Mälaren med alla möjligheter det erbjuder. Närmaste badet är Slagsta Badet. I Slagsta finns också en stor Marina. Mälarpromenaden är en natur- och kulturstig som går längs Mälaren från Norsborgs Herrgård till Slagsta färjeläger mot Ekerö. Norsborgsstråket är en lång vandringsled från Norsborg T-banestation till Stortorget i Gamla Stan. Hallunda natur- och kulturstig går mellan Norsborgs Herrgård/Hundhamra fornborg i väst och Slagsta Hällristning i öst. Den 4,5 km långa vägen passerar 13 intressanta historiska platser.

Området har gott om fornlämningar. Hallundaboplats är från yngre bronsåldern, 1000-900 år f.Kr. Här finns unika fornlämningar med rester av hus i form av stolphål och härdar. Det tyder på att det har funnits ett större samhälle i Hallunda på bronsåldern. Hallunda nämns första gången i skrift 1442 och stavades Halunde. Hallunda gård är en privatägd herrgård från 1700-talet belägen nära Mälaren väster om Slagstas småhusområde. Namnet Norsborg kommer från herrgården och lantegendomen med samma namn. Gården låg vid en vik av Vårbyfjärden. Området hette redan Borg och fick sen heta Norsborg efter Eleonora Stjernstedt som bodde i herrgården på 1700-talet med sin make greve Johan Liljencrantz. Han var en tidigare finansminister till Gustav III. 1900 köpte Stockholm Stad marken då man drog vattenledning från Bornsjön och anlade Norsborgs vattenverk, som idag förser 11 kommuner med vatten. Huvudgården på Norsborgs Herrgård brann ner 2019.

Det finns ett stort utbud av idrott i området. Här ligger Botkyrka Rackethall, Botkyrka Hallen och Brunna ip.

Riksteatern och Folkets Hus håller till i Hallunda. Folkets Hus har en stor verksamhet med bio, teater, dans och utställningar. Ungdomarna i området har en fritidsgård som heter Musikhuset. I Hallunda/Norsborg finns något för alla.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hallunda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vickervägen 5

Vickervägen 5

14569 NORSBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Vickervägen 5

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}