Inglasad balkong i soligt söderläge!

Centrala Hisingen, Göteborg

Färgfabriksgatan 6

På förhand
Avgift
2 013 kr
Antal rum
1
Boarea
31 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Inglasad balkong i soligt söderläge!

Mitt på centrala Hisingen ligger denna fina etta högt upp i huset. Välplanerat i toppskick med stor inglasad balkong i soligt söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Färgfabriksgatan 6! Mitt på centrala Hisingen i den nya stadsdelen Kvillebäcken ligger denna välplanerade bostad. Bostaden ligger högt upp i huset med en rymlig inglasad balkong i bästa söderläge med sol större delen av dagen, året runt. Invändigt är bostaden ljus och trivsamt inredd med genomgående ljusa väggar och parkettgolv. Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är modernt och innehar all maskinell utrustning man behöver. Badrummet är helkaklat och innehar tvättavdelning som underlättar i vardagen. Sovrummet rymmer med enkelhet en stor säng och erbjuder även förvaring i form av garderob. I den låga avgiften ingår även Telia Triple Play.

Ett mycket bra boende i ett attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym, skolor och naturområden. Utmärkta kommunikationer som tar dig in till Göteborgs stadskärna på bara 5 minuter.

Interiör

Den höga trivselfaktorn infinner sig så snart man stiger in i denna moderna lägenhet. Ljusa väggar, genomgående fint parkettgolv samt bra planering gör att bostaden upplevs mycket ljus och rymlig. Bostaden är om 31 kvm och fördelar sig enligt följande:

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i en garderob. Här finns plats för enklare möblemang för den som önskar.

Från hallen öppnar lägenheten sedan upp sig i en härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är inrett med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i laminat sitter ett stilrent kakel i svart som snyggt bryter av mot det vita köket. Utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn och micro, fläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Matplatsen har sin givna plats invid fönstret.

Vardagsrummet är luftigt och har gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är i vitt och på golvet lägger ett enhetligt parkettgolv i ek. De fina fönsterpartierna släpper in ljuset som fint sprider sig i bostaden. Härifrån nås den inglasade balkongen i bästa söderläge. En underbar plats där man kan njuta av solen i stort sett hela dagen, året runt högt upp i huset.

Sovalkoven ligger rofyllt i lägenheten. Här får en större säng plats för den som önskar. Här erbjuds förvaring i en garderob.

I direkt anslutning till hallen nås det stilrena badrummet i tidlösa färgval. På golvet ligger grått klinkergolv och väggarna är kaklade i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna med dörrar av glas. För bekvämlighet i vardagen finns en tvättmaskin samt en torktumlare här. I taket sitter sköna spotlights.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i soligt söderläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 013 kr

I avgiften ingår Värme, Vatten, Kabel-TV, Telefoni och Bredband (Telia Triple play)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6999%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
B1602
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
31 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
150 kr
Försäkring
125 kr
Summa
275 kr

Byggnadssätt

Byggår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
73
Energideklarationsdatum
2017-01-24

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Silverlöken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Silverlöken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 81 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Färgfabriksgatan 6-8 och Penselgatan 20.

Föreningen köpte fastigheten 2013 (äger marken).

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Renoveringar - Utförda och planerade

Huset byggdes 2011-2013.
2016 förstärktes källar- och entrédörrar med brytskydd och inglasning av ett stort antal balkonger genomfördes. Åtgärdsarbeten i lägenheter utifrån 2-års garantibesiktningen genomfördes. Genomgång av brandskydd och underhållsbehov resulterade i att brandskyddsrutin och underhållsplan upprättades.
2017 genomfördes en OVK-besiktning.
2018 skapades fler garageplatser (bil/mc/moped) och kameraövervakning installerades i soprum och styrelserum.

Inga omfattande renoveringar är beslutade.

Parkering

I föreningen finns 43 garageplatser i fastighetens källare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. För närvarande finns en ledig plats (2020-07-01)
Möjlighet finns att hyra MC-plats av grannföreningen Brf Cyklisten till en kostnad om ca 250 kr/månad. Föreningen förfogar även över ca 12 cykelgarderober i fastighetens källare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser.

I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se.
Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till; hyraparkering@parkeringstjanst.se för mer information.

TV/bredband

TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Telia.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med planteringar och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelrum i varje uppgång. I källaren finns även ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas. Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Färgfabriksgatan 6

Färgfabriksgatan 6,
417 24 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 2
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 251 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 905 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2020-07-09 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 1
  Månadsavgift
  2 785 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jägaregatan 6a
  Månadsavgift
  2 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 2
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sehlstedtsgatan 9A
  Månadsavgift
  2 481 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 980 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 1B
  Månadsavgift
  2 366 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!