Himmelsetage

Centrala Hisingen, Göteborg

Gröna Annas Gata 1

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
8 000 000 kr
Avgift
5 863 kr
Antal rum
5
Boarea
154 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
16 av 16
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Himmelsetage

Det är ett nöje att presentera en penthousevåning i två etage om 154 kvm. Panoramautsikten över älv och stad är svårslagen från två terrasser.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna stora penthousevåning om 154 kvm, fördelat på två etage och fem rum, känns tidlöst internationell. Interiören är inramad av smakfull design, påkostade material och rena arkitekturlinjer. Ljuset formligen brakar in via stora glaspartier i tre olika väderstreck. Ute på takterrassen om hela 30 kvm öppnar sig en svårslagen panoramautsikt över Göteborg. Du befinner dig på 17:e våningen, högst upp i den stilrena skyskrapan som stod klar 2012. Nedanför dig glider båtarna tyst förbi och i skymningen är panoramat ofta spektakulärt. Stadens ljus speglas i älvens vatten, det glittrar från andra sidan och sakta försvinner den rosa himlen vid horisonten. Du ser milsvitt i alla fyra väderstreck och prickar snabbt av Bockkranen, Älvsborgsbron, Gothia towers, Lisebergs pariserhjul och Masthuggskyrkan. Häruppe på takterrassen är det alldeles tyst och stilla och av lätt insedda skäl är insynen obefintlig. Utsikten är ett levande sceneri som är närvarande i våningens alla rum. Den andra terrassen är om 15 kvm och ligger i strålande ljust söderläge på våning 16. Interiörens omfattande glaspartier och blonda material gör att det vilar en slags lätthet och ett lugn över de fria parkettytorna. Utöver våningens fantastiska sällskapsytor och de två stora terrasserna bör nämnas två femstjärniga badrum. Ett av dem har en bastu där få kan konkurrera med utsikten. Efter en löprunda längs kajerna kan du avrunda dagen härinne.

Den nya stadsdelen Porslinsfabriken ligger centralt och har väl utbyggda kommunikationer. Du når city med buss eller bil på bara några minuter. Vill du stanna kvar i kvarteren finns all tänkbar service, shopping, kaféer och restauranger i närbelägna Backaplan med över 120 butiker. Hinner du inte laga mat kan du promenera till Kville saluhall. Här ligger även ett par av de stora gymkedjorna. Flera förskolor och skolor finns i närområdet.

Interiör

Kliv ur hissen på 16:e våningen. Den vackra ekparketten försvinner vidare längs en korridor och ut i resten av våningsplanet. Redan här möts du av den enastående utsikten genom ett av sällskapsytornas stora glaspartier. Panoramat är vidunderligt. Det känns som att en tvåplansvilla har placerats på toppen av en skyskrapa.

Till vänster i hallen ligger ett helkaklat badrum som går i grafiskt vitt, svart och grafitgrått. Badrummet är utrustat med dusch, wc och handfatskommod från klassiska Vedum. Intill badrummet ligger våningens tvättavdelning som är utrustat med bra arbetsytor, tvättmaskin, torktumlare och förvaring i överskåp.

Till höger, längre fram i korridoren, ligger två sovrum med samma ekparkett och fönster i söderläge ut över terrassen. I ett mindre utrymme utanför rummen finns en klädkammare samt två garderober.

I slutet av korridoren öppnar sig de stora sällskapsytorna i halvöppen planlösning med köket. Känslan av ljusa och härliga rumsvolymer blir påtaglig. De stora glaspartierna vänder sig i tre olika väderstreck. Låt sommarfestens gäster ta med sig glasen ut i kvällssolen på terrassen. Den sträcker sig i våningens hela bredd. Ett halvår senare är det glöggmingel framför brasan i kaminen från exklusiva Vauni.

I hörnet invid fönstren finns en naturlig matsalsdel med plats för många runt bordet. Här är platsen för familjens långa helgfrukostar, medan staden vaknar långt där nere.

Det formrena köket har bra arbetsytor i svart granit inramade av stänkskydd i melerad klinker i olika storlekar. En köksö med barhäng delar av och inredningen från Vedum går i vitt. En nedsänkbar fläkt i rostfritt är en av få designdetaljer i det minimalistiska formspråket. Köket är utrustat med vitvaror från Siemens; kyl, frys, integrerad diskmaskin, självrengörande ugn, nedsänkt induktionshäll, mikro samt en integrerad vinkyl i köksön.

En smakfullt designad trappa löper parallellt med köket upp till övre plan. Ett fönster över trappan bidrar med ljus och volym. Här uppe överraskar våningen ännu en gång. Sällskapsytan har rena arkitekturlinjer och samma vackra ekparkett. Med fönster åt väster ligger ett arbetsrum med förvaring i inbyggd garderob. Utsikten inspirerar även tråkiga arbetsuppgifter.

I denna del av våningsplanet ligger det största badrummet som är helkaklat i framförallt vitt med grafitgrå inslag. Här finns dusch, separat toalett, badkar och handfatskommod från Vedum samt vattenburen handdukstork. Möjlighet finns att installera badkar med fantastisk vy av stjärnhimlen. Och bastun har troligen en helt unik utsikt. Svalka av dig ute på den enorma takterrassen där utsikten är omöjligt än mer fantastisk. Härute finns möjlighet att komplettera med glaspartier för blåsiga dagar. Takterrassen är om hela 30 kvm.

Våningens master bedroom ligger på andra sidan om sällskapsytan. Rummet känns stort och fridfullt med ett större glasparti och utgång till takterrassen. Bakom en vägg döljer sig en större walk in closet med gott om plats för kläder och skor.

Sammantaget är detta ett boende ensamt i sitt slag. Det ligger högt över staden med en närmast förförisk utsikt i alla väderstreck. Känslan av ett mycket exklusivt boende, med internationell touch, är svårslagen.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Två terrasser

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 863 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Kallt och varmt vatten debiteras separat och ingår inte i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare

Ekonomi

Andel i föreningen
3,91156%
Andel av årsavgiften är
3,9119%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 000 000 kr
Lägenhetsnummer
2501
Våningsplan
16 av 16*
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
154 kvm

* Våning 16 och 17

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
860 kr
Försäkring
250 kr
Vatten/Avlopp
258 kr
Summa
1 368 kr

Energideklaration

Energiklass
B

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fajansen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Fajansen i Göteborg består av 53 lägenheter i ett flerbostadshus i 17 våningar plus källare inom fastigheten Göteborg Tingstadsvassen 34:6. Bostäderna är byggda 2011-2012. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

http://www.hemsidan.com/fajansen

Parkering

Föreningen har 22 garageplatser (600 kr/mån) och 8 utvändiga parkeringsplatser (400 kr/mån) som hyrs ut mot betalning. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

I närheten finns också en P-automat där man betalar för två veckor i taget via grannföreningen.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia Triple Play.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum.

Byggnadssätt

Byggår
2011-2012
Uppvärmning
Fjärrvärme med värmepump

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gröna Annas Gata 1

Gröna Annas Gata 1,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 10
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 794 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!