Välplanerad tvåa med balkong mot grönskan

Centrala Hisingen, Göteborg

Fruktträdsgatan 5

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
3 340 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 1/2, KL 13:00 - 13:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad tvåa med balkong mot grönskan

Välplanerad tvåa med fönster i två väderstreck. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stor inglasad balkong mot grönskan.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har du möjlighet att bo i denna välplanerade genomgångstvåa. Öppen planlösning gör att lägenheten känns ljus och rymlig. Köket är välutrustat med allt du kan tänkas behöva. Njut av den inglasade balkongen i ett insynsskyddad läge där ni kan vila blicken mot grönskan utanför. Den inglasade balkongen går även att öppna upp helt för den som önskar.
Ett kvadratsmart och modernt boende i populärt område. Väggarna är genomgående ljusa och golven smyckas av vitlaserad ekparkett. Det är en fantastisk känsla att stiga in i en modern lägenhet där allt är nytt och fräscht och planlösningen är planerad utifrån dagens behov. Genom lägenhetens stora fönster får dagsljuset spela fritt i ditt hem. Lägenheten erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober.

En nyproducerad lägenhet där man bor med närhet till city samt Backaplan med all dess service. Man har också nära till Kville och den trevliga saluhallen. Föredrar du att handla i det lilla formatet hittar du delikatesser från världens spännande hörn i närliggande Kville Saluhall. Här bor man också med närhet till det fina grönområdet Hisingsparken med löpslingor, promenadstråk och skog. Naturskönt och lugnt, eller stadsliv med hög puls, varför välja när du kan få både och? På en grönskande plats i nya Hildedal på centrala Hisingen finner ni denna ljusa och moderna tvåa i en Svanen märkt byggnad, med cirka tio minuter in till Göteborgs city.

Interiör

Stig in i den välkomnande hallen med plats för byrå eller sittbänk för extra förvaring och välkomnande känsla. Lägg där till ett stort parti med skjutdörrsgarderober som rymmer det mesta. Bostaden har genomgående vita väggar och golven pryds av vitlaserad ekparkett.

Vidare in i denna härligt ljusa tvåa finner ni bostadens sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, i form av skjutdörrsgarderober. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. Sovrummet är placerad i ett rofyllt läge och fönstren vetter ut mot grönskan och har därför minimalt med insyn.

Snart öppnar bostadens ytor upp sig och ni kommer till den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök som endast avgränsas av den murade stenväggen. Ljuset strålar in från både fönster och balkong. Vardagsrummet rymmer soffgrupp, TV och övrigt möblemang.

Det stilrena moderna köket är ljust med gott om förvaring och arbetsyta. Extra förvaring erbjuds i form av vitrinskåp och tillhörande underskåp med arbetsbänk. Bänkbelysning finns under väggskåpen ovan den mörka bänkskivan. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, mikrovågsugn, inbyggd diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Njut vid ett uppdukat bord framför det stora fönsterpartiet. Matplatsen rymmer med lätthet ett bord med plats till 6-8 personer.

Öppna upp dörren till balkongen och släpp in den friska luften till bostadens alla sociala ytor. Balkongen om ca 9 kvm är inglasad och ligger i ett grönskande läge. Öppna glaspartiet under sommarhalvåret och låt solen värma. Stäng till när kylan kryper på och utnyttja balkongen till långt in mot höstkanten.

Via hallen ligger det helkaklade badrummet med spottar i taket. Här finns vägghängd toalettstol, handfat med tillhörande skåp, samt spegelskåp ovan och dusch med vikbara duschdörrar. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns en praktiskt arbetsbänk, perfekt för avlastning och vika tvätten på. Ovanför hänger två praktiska väggskåp för förvaring.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 15:193

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Äppelblom
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
45
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Äppelblom bildades 2012-05-15 och registrerades 2014-04-14. Föreningen består av 45 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och äger och förvaltar byggnaderna.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brf Ekonomen i Stockholm AB och fastighetsservice sköts av MBA fastighetsservice. Brf Äppelblom består av två hus med fyra våningar plus takvåningar på femte. Totalt 45 rymliga och välplanerade lägenheter i storlekarna 1 rok till 4 rok, alla med stor och härlig balkong, uteplats eller takterrass. Fasaderna i naturtonade färger harmoniserar väl med omgivningarna och gavlarna är formade så att varje balkong får en tydlig avskildhet.

En samfällighetsförening har bildats för förvaltning av grönområden, väg genom området, p-platser, gym, lekplats samt miljörummen.

Parkering

Det är för närvarande kö till parkeringsplatserna. Hyra för parkeringsplats är 400 kr/månad. Finns parkeringar i närområdet t.ex. vid Arvid Lindmansgatan.

TV/bredband

Kabel-TV med grundutbud och bredband (100mBit/s) via Telia Triple Play. Ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Lekfulla mötesplatser gör det trevligt att slå sig ner på bänken vid sandlådan och småprata med andra i området medan barnen leker. Grönskan följer med ända in
på knuten och förhoppningsvis kommer en del av den gamla äppleodlingen att bevaras så att du kan plocka frukten precis utanför dörren. Som boende i Brf Äppelblom erbjuder även möjlighet att ha odlingslott, där man får köpa pallkragar och jorden själva. Föreningen erbjuder även ett utomhusgym för träning och välmående.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, källarförråd samt miljörum för sortering av sopor och återvinningsmaterial.

Uteplats/balkong

Balkong på 9 kvm i nordvästläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 340 kr

I avgiften ingår vatten och Telia Triple-play samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för varmvatten och el efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,167%
Andel av årsavgiften är
2,17%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
5-1205
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
67 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
144 kr
Försäkring
92 kr
Vatten/Avlopp
67 kr
Summa
303 kr

Byggnadssätt

Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
76
Energideklarationsdatum
2017-01-03

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fruktträdsgatan 5

Fruktträdsgatan 5,
417 19 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kamomillvägen 24
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 972 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 833 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Långängen 5
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 835 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2020-01-27 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 41C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-01-26 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Östanvindsgatan 13C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 270 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvillegatan 35
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  4 746 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  99 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!