Välplanerad genomgångslägenhet med balkong som totalrenoverades 2016 med smakfulla materialval.

Centrala Hisingen, Göteborg

Gullrisgatan 5 B

På förhand
Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
2 945 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
33,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad genomgångslägenhet med balkong som totalrenoverades 2016 med smakfulla materialval.

Centralt belägen finns denna totalrenoverade genomgångsetta med balkong. Nytt Badrum och kök med stilfulla och smakfulla materialval. Bevarat brädgolv

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna charmiga genomgångsetta i mycket gott skick. Lägenheten totalrenoverades 2016 och är genomgående ljus och luftig. En härlig balkong vetter ut mot ett soligt söderläge. Köket är nyrenoverat 2016 med stilrena och smakfulla detaljer. Här bor ni i ett välplanerat hem med originaldetaljer. Lägenheten har genomgående hög standard på materialval med ljusa väggar och charmiga välbevarade golv. Vardagsrummet är lätt möblerat, perfekt för social gemenskap och plats för en dubbelsäng. Nyrenoverat badrum i snygg design. Både vinds- och källarförråd följer lägenheten.

Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym skolor och naturområden. Utmärkta kommunikationer tar dig enkelt in till staden.

Interiör

Här välkomnas du in i en rymlig hall som binder samman alla rummen i lägenheten. I hallen finns en garderob för förvaring. Lägenheten har ett genomgående fint brädgolv som är nyslipat och väggarna är nymålade i vitt.

Det stilfulla och moderna nyrenoverade köket når man direkt till höger. Köket erbjuder på goda arbetsytor, smakfulla materialval och hög teknisk standard. Vita skåpsluckor bryter snyggt av mot den mörka bänkskivan. Ovanför bänkskivan sitter ett snyggt vitt kakel. Här finns allt som man kan tänkas behöva i form av kyl med frys, en induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa samt diskmaskin, allt i rostfritt stål. Invid fönsterpartiet finns en naturlig matplats.

Till höger om hallen nås det rymliga vardagsrummet. Möblera efter eget tycke och smak då soffgrupp med tillhörande möblemang och större säng med lätthet får plats här. Stort fönsterparti tillsammans med balkongdörren, släpper in rikligt med ljus in i lägenheten. Förvaring erbjuds i form av en rymlig klädkammare.

Från vardagsrummet nås balkongen som vetter mot ett soligt söderläge. Här kan du njuta av solen under hela dagen.

Badrummet är helkaklat med vita stora kakelplattor och på golvet ligger ett grått klinkergolv med skön golvvärme. Badrummet är smakfullt renoverat med wc, tvättställ med tillhörande kommod, spegel med egen belysning och dusch med glasdörrar. Ett mycket stilrent badrum med spotlights i taket.

Till lägenheten hör ett vind- och källarförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Kvillebäcken i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
142
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kvillebäcken omfattar 142 lägenheter, 16 lokaler och 63 parkeringsplatser. Fastigheternas byggnader är uppförda 1951. Den totala lägenhetsytan uppgår till 6 728 kvm. Föreningens adresser är Godemansgatan 9 A-E, Gullrisgatan 4 A-D, 5 A-E, Harald Hjärnes Gata 13 A-F, 14 A-C, 18 A-C och Rudenschöldsgatan 15 A-E.

Ekonomi:
Ekonomin i föreningen är stabil.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Under åren 86-87 gjorde föreningen omfattande renoveringar av fasad och V/A stammar.
2012: Ommålning av samtliga trapphus.
2014: Fasadtvätt samt stensättning på fastighet.

Kommande renoveringar:
Inga större underhållsarbeten inom de närmsta åren.
Takrenovering och eventuell relining av stammar (beroende på vad undersökning ger) är planerat inom den närmsta tiden. Allt detta är enligt underhållsplanen.
Fönsterrenovering genomförs just nu för de lgh som fått anmärkning i besiktning tidigare.

Parkering

63 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö men finns i dagsläget 2 st lediga. Detta kan dock komma att ändras snabbt men brukar i regel vara en god omsättning.
Till Garaget är det dock lång kö.
Gratis parkering på vissa av gatorna i området.

- Gästparkering vid Harald Hjärnesgatan (tillstånd behövs)
- Betalplatser utomhus (200 kr/mån)
- Garageplatser (500 kr/mån)
- Mc-garage (120 kr/mån)

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering också ansökas hos Göteborgs Stad på vissa adresser.

TV/bredband

Bredband, TV samt IP-telefoni via ComHem ingår i avgiften till en fast kostnad om 80kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum i samma hus. Dessutom finns en samlingslokal samt en trevlig grillplats med trädgårdsmöbler att njuta av när vädret tillåter. Under 2011 färdigställdes en gästlägenhet med fem bäddar på Harald Hjärnes gata 13. Gästlägenheten kan hyras av medlemmarna.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 945 kr

I avgiften ingår värme, vatten och Bredband, TV samt IP-telefoni via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,58146%
Andel av årsavgiften är
0,58146%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
188 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
128
Våningsplan
2 av 2*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
33,5 kvm

* Våningsplan 2 av 2.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
100 kr
Försäkring
120 kr
Summa
220 kr

Byggnadssätt

Byggår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
149

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gullrisgatan 5 B

Gullrisgatan 5 B,
417 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Pris
  1 745 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2019-10-20 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-10-19 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Jägaregatan 6A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 654 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-10-19 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 000 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 061 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-10-15 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!