1,5:a med bra planlösning och balkong i soligt västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Hallegatan 15

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
2 903 kr
Antal rum
1,5
Boarea
35,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 11
Hiss
Ja

1,5:a med bra planlösning och balkong i soligt västerläge

Mycket välplanerad 1,5:a om ca 35 kvm med sovalkov och inglasad balkong som vetter mot väst.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad etta om 35,5 kvm med sovalkov. Låg månadsavgift och stor inglasad balkong i soligt västerläge, där du kan njuta av underbara solnedgångar. Välskött och populär HSB-förening. Ett mycket bra boende i attraktivt och expansivt område.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym. Mycket bra kommunikationer som tar dig smidigt in till staden och 2 spårvagnslinjer som tar dig hela vägen till Chalmers.

Interiör

Ni stiger in i denna yteffektiva och välplanerade etta. Här välkomnas ni av en rymlig hall som erbjuder gott om förvaring via klädkammaren.

Vardagsrummet erbjuder en öppen yta med gott om plats för att möblera efter eget tycke och smak. Stora fönster bidrar till ett behagligt naturligt ljus. I vardagsrummet finns gott om plats för både matbord samt soffgrupp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett fint parkettgolv i original.

I sovalkoven erbjuds gott om yta för att skärma av med en vägg för den som önskar. Här finns plats för en stor dubbelsäng för den som önskar.

Från vardagsrummet nås en fantastisk inglasad balkong. Njut av eftermiddagssolen.

Köket har en öppen planlösning mot bostadens sociala delar. Inredningen består luckor i trä. Köksutrustningen består av spis med ugn, spisfläkt samt kombinerad kyl och frys.

Badrummet är rymligt med vitt kakel och på golvet ligger ett klinkergolv.
Det är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt dusch.

Till lägenheten hör ett förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 72:6

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 903 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel TV och IP-telefoni från ComHem

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18575%
Andel av årsavgiften är
0,18575%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
267
Våningsplan
2 av 11
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
35,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
160 kr
Försäkring
125 kr
Summa
285 kr

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
111

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ekemarken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
379
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen äger sex hus med fastighetsbeteckningarna Brämaregården 72:1-3, 72:6 och 72:7. Fastigheterna består av 379 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till 2027 och 2028. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se

Ekonomi:
Ekemarken arbetar efter en långsiktig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Ny stadgar är antagna.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
HSB

Informationen baseras på information från styrelsen, årsredovisningen samt hemsidan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2002: Nya färskvattenstammar.
2005: Nya sopnedkastningssystem installerade.
2006/2007: Renovering av avloppsstammar genom relining. Nya brandvarnare.
2008/2009: Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor, ny torktumlare i tvättstugan på Hallegatan 13.
2011: Renovering av hustak/fasader samt byte av fönster.
2013: Byte av hissar samt byte av expansionskärl. Underhåll sköts av Vira Fastighetsskötsel.
2014: Byte av balkongdörr och fönster vid balkong.
2016 Renovering av tvättstugor
2016: 2 st nya cykelhus som är fristående.
2016: OVK-besiktning
2017: Inledde renovering av avloppsstammar (relining), beräknas pågå till 2019/2020.
2018: Målning av trapphus, cykelrum samt källare.

Kommande renoveringar 2019/2020:
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se.
Relining avslutas. Fortsätter arbete med energioptimering. Renovering av trapphus, cykelrum, källar- och förrådsutrymmen.

Parkering

147 parkeringsplatser, de med uttag för motorvärmare kostar 320 kr/mån och utan el kostar 260 kr/mån. Föreningen har även 19 MC-platser i varmgarage, 180 kr/mån och finns just nu lediga. Till bil- och MC-platserna är det separat kö. Förfrågningar görs via vicevärden på HSB lokalkontor, tel 031-85 90 00, uthyrning@hsb.se

Möjlighet finns även att hyra parkeringsplats för 375 kr/månad, lokaliserade på baksidan av Hisingsgatan 28-30 via fastighetsbolaget Balder. De har totalt 73st platser. Parkeringsplatserna hyrs ut med en månads uppsägningstid från båda parter. För mer information ring 031 - 10 99 06

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad från 510 till 690 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

TV/bredband

Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni började att
gälla den 1 mars 2018 som ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga och cykelrum belägna i bottenplan i varje hus. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner och 2 torktumlare, 2 torkrum samt ett stryk/mangel-rum. Tvättider vardagar 8-20 samt helger 8-18 fördelat på 2-timmarspass. Det finns också möjlighet att hyra fritidslokal belägen på Hallegatan 15 samt gästlägenhet med pentry och dusch belägen på Virvelvindsgatan 6. Till varje lägenhet hör ett förråd. Extra förråd/matkällare går att hyra (kölista).

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hallegatan 15

Hallegatan 15,
417 02 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Fruktträdsgatan 2
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 251 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-07-27 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 905 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2020-07-20 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 1
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 785 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2020-07-27 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 12
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 209 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 2
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jägaregatan 4B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 704 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 980 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!