Välplanerad genomgångstrea med balkong i bästa västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Hallegatan 15

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
4 564 kr
Antal rum
3
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 21/9, KL 17:30 - 18:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad genomgångstrea med balkong i bästa västerläge

Här erbjuds en välplanerad bostad högt upp i huset. Bo i en ljus och fin lägenhet med balkong i väster mitt på centrala Hisingen.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härligt ljusinsläpp. Hallegatan 15 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
Utgång till balkongen. Hallegatan 15 - Bjurfors
Utgång till balkongen
. Hallegatan 15 - Bjurfors
Möblera efter tycke och smak. Hallegatan 15 - Bjurfors
Möblera efter tycke och smak
Fri utsikt från balkongen. Hallegatan 15 - Bjurfors
Fri utsikt från balkongen
. Hallegatan 15 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina trea om ca 75 kvm med centralt läge på Hisingen. Här bor du högt upp i huset i en välplanerad bostad. Genomgående ljusa väggar, fina golv och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor och härifrån tar ni er ut till balkongen i soligt västerläge. Köket är praktiskt och rymmer gott om förvaring. Badrummet är helkaklat och stilfullt renoverat. Sovrummen är rofyllda och rymmer med enkelhet dubbelsäng och övrigt möblemang. Stabil och omtyckt HSB-förening.

Ett mycket bra boende i attraktivt och expansivt område. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer.

Interiör

Varmt välkommen till Hallegatan 15.

Ni välkomnas till denna charmiga och trivsamma lägenhet med genomgående ljusa och fina materialval. Det är en rymlig hall som erbjuder gott om förvaring via klädkammaren. Väggarna är vita och på golvet löper klinker som både är praktisk och smidig.

Till höger om hallkorridoren ligger vardagsrummet och erbjuder en öppen yta med gott om plats för att möblera efter eget tycke och smak. Stora fönster bidrar till ett behagligt naturligt ljus. I vardagsrummet finns gott om plats för både matbord samt soffgrupp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett fint parkettgolv i fiskbensmönster. Den otroliga charmen över bostaden återfinns även i dörrarna som går att stänga.

Från vardagsrummet nås en fantastisk inglasad balkong. Högt upp helt utan insyn. Balkongen vetter mot väster där du kan njuta av eftermiddagssolen och titta ut över de rogivande omgivningarna året om.

Rakt fram om hallen ligger lägenhetens härliga och stilrena kök. Här finns gott om arbetsytor och förvaring bakom de vita luckorna. Den massiva bänkskivan i ek passar snyggt mot det vita kaklet. Här kan kocken briljera i köket samtidigt som gästerna väntar kring matbordet vid matplatsen mot fönstret. I köket finns maskinell utrustning så som spis, varmluftsugn samt kyl/frys i fullhöjd. Njut av maten med fantastisk utsikt.

Innanför köket finns det ett av lägenhetens två sovrum. Här är väggarna ljusmålade och på golvet ligger ekparkett. I sovrummet finns även en inbyggd garderob. Här finns möjligheten att öppna upp mot vardagsrummet och stänga igen till köket. Helt efter tycke och smak.

Innanför vardagsrummet ligger det andra sovrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng. På golvet ligger en stilren ekparkett. Rummet erbjuder även förvaring i form av inbygga garderober.

Badrummet är rymligt och stilrent med vitt kakel och på golvet ligger ett mörkt klinkergolv. Det är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukshängare samt dusch.

Till lägenheten hör ett förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 72:6

Månadsavgift

Avgift
4 564 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2972%
Andel av årsavgiften är
0,2972%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
308
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
75 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
110 kr
Försäkring
173 kr
Summa
283 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-12-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ekemarken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
379
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen äger sex hus med fastighetsbeteckningarna Brämaregården 72:1-3, 72:6 och 72:7. Fastigheterna består av 379 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till 2027 och 2028. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se

Ekonomi:
Ekemarken arbetar efter en långsiktig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Ny stadgar är antagna.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
HSB

Informationen baseras på information från styrelsen, årsredovisningen samt hemsidan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2002: Nya färskvattenstammar.
2005: Nya sopnedkastningssystem installerade.
2006/2007: Renovering av avloppsstammar genom relining. Nya brandvarnare.
2008/2009: Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor, ny torktumlare i tvättstugan på Hallegatan 13.
2011: Renovering av hustak/fasader samt byte av fönster.
2013: Byte av hissar samt byte av expansionskärl. Underhåll sköts av Vira Fastighetsskötsel.
2014: Byte av balkongdörr och fönster vid balkong.
2016 Renovering av tvättstugor
2016: 2 st nya cykelhus som är fristående.
2016: OVK-besiktning
2017: Inledde renovering av avloppsstammar (relining), beräknas pågå till 2019/2020.
2018: Målning av trapphus, cykelrum samt källare.

Kommande renoveringar 2019/2020:
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se.
Relining avslutas. Fortsätter arbete med energioptimering. Renovering av trapphus, cykelrum, källar- och förrådsutrymmen.

Parkering

147 parkeringsplatser, de med uttag för motorvärmare kostar 320 kr/mån och utan el kostar 260 kr/mån. Föreningen har även 19 MC-platser i varmgarage, 180 kr/mån och finns just nu lediga. Till bil- och MC-platserna är det separat kö. Förfrågningar görs via vicevärden på HSB lokalkontor, tel 031-85 90 00, uthyrning@hsb.se

Möjlighet finns även att hyra parkeringsplats för 375 kr/månad, lokaliserade på baksidan av Hisingsgatan 28-30 via fastighetsbolaget Balder. De har totalt 73st platser. Parkeringsplatserna hyrs ut med en månads uppsägningstid från båda parter. För mer information ring 031 - 10 99 06

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad från 510 till 690 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

TV/bredband

Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni började att
gälla den 1 mars 2018 som ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Det finns kolonilotter att nyttja om man går med i odlarföreningen.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga och cykelrum belägna i bottenplan i varje hus. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner och 2 torktumlare, 2 torkrum samt ett stryk/mangel-rum. Tvättider 8-20 på vardagar och helger, fördelat på 2-timmarspass. Det finns också möjlighet att hyra fritidslokal belägen på Hallegatan 15 samt gästlägenhet med pentry och dusch belägen på Virvelvindsgatan 6. Till varje lägenhet hör ett förråd. Extra förråd/matkällare går att hyra (kölista).

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hallegatan 15

Hallegatan 15,
41703 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Visning: 2020-09-21 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 8A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 839 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Visning: 2020-09-20 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 23B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 693 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2020-09-28 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Godemansgatan 4B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 640 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-09-27 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Lupinvägen 22
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 690 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,5 kvm

  Visning: 2020-09-27 11.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 11
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 086 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-09-27 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 22C
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 822 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59,8 kvm

  Visning: 2020-09-27 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 853 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-09-27 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20b
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2020-09-23 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!