Nyrenoverad genomgångsetta med balkong i soligt västerläge.

Centrala Hisingen, Göteborg

Oterdahlsgatan 5B

På förhand
Utgångspris
1 790 000 kr
Avgift
3 076 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
36,5 kvm

Nyrenoverad genomgångsetta med balkong i soligt västerläge.

Med centralt läge ligger denna fina etta om 36 kvm som är genomgående renoverad 2014. Högst upp i huset med en härlig balkong i soligt västerläge

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad genomgångsetta med genomgående renoveringar från 2014. Här har du chansen att förvärva denna fina etta om 36 kvm som är ljus och öppen, här bor du bekvämt utan insyn. Lägenheten har en härlig balkong i soligt västerläge. I vardagsrummet ligger en fin parkett och väggarna i lägenheten är vitmålade. Hallen har bra förvaring, på golvet ligger natursten som fortsätter in i köket. Köket erbjuder all maskinell utrustning man kan behöva. Badrummet är också nyrenoverat vilket gör boendet extra bekvämligt.

Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym skolor och naturområden. Utmärkta kommunikationer med spårvagnar och buss som enkelt tar dig in till staden med nära gångavstånd till bostaden. Fin natur då Flunsåsparken ligger precis in till. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym.

Interiör

I hallen möts du av ett stengolv och vitmålade väggar, spottar med dimmer i taket är genomgående i hela lägenheten. Hallen erbjuder bra med förvaring, en hatthylla för avhängning och en rymlig klädkammare för extra förvaringsmöjligheter.

Bredvid klädkammaren är ingången till badrummet som är totalrenoverat 2014. Här finns allt du behöver med wc, dusch med en duschvägg, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt handdukstork. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och på väggarna sitter vitt kakel som snyggt bryts med svart stavmosaik i duschen. Även här sitter det spottar i taket.

Till höger om hallen ligger köket som renoverades 2014. Köket är stilfullt inrett med vita luckor i de låga skåpen och ovanför bänkskivan i ek sitter ett svart kakel. De svarta luckorna på överskåpen smälter snyggt in mot kaklet. Köket erbjuder bra arbetsyta och skåpsförvaring. Den maskinella utrustningen består av spis, varmluftsugn, fläkt, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin för extra komfort. I köket finns det plats för ett enklare matbord. I köket ligger samma natursten på golvet som i hallen och väggarna är vitmålade.

Lägenhetens stora rum får du enkelt plats att möblera upp efter eget tycke och smak. Här ryms med enkelhet en större soffgrupp och tillhörande tv-möbel. Intill väggen ryms en större dubbelsäng. Här finns en platsbyggd klädkammare för extra förvaring. På golvet ligger ett fint mörkbrunt parkettgolv och väggarna är även här vitmålade.

Från vardagsrummet finner du utgången till den härliga balkongen i soligt västerläge. Högst upp i huset och i ett fritt läge utan insyn. Här kan du sitta och njuta i ett lugnt och härligt läge.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 56:1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Jaktmarken i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
120
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Jaktmarken
Föreningen innehar tomträtten till Rambergsstaden 56:1. I föreningen finns 120 lägenheter med en sammanlagd yta på 5451 kvm. Det finns tre hobbylokaler om totalt 45 kvm och 6 st garage. I fastigheten finns sex bostadshus med adresserna: Oterdahlsgatan 1/3, 5/7, 9/11 samt Anna Lesselsgatan 2,4 och 6.

Stambyte och fönsterbyte är utfört 1988.

Inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningen har en egen hemsida: www.hsb.se/goteborg/jaktmarken/.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan. Inom det närmsta är inget inplanerat.
Fastigheterna genomgick en större renovering 1988 då bl.a. avloppsstammar, kök, toaletter, fasad och elinstallationer renoverades. År 2008 utfördes avloppsrenovering med utbyte av rören som ligger under fastigheten. I mitten av oktober 2011 byte och injusterade föreningen radiatorventilerna i alla lägenheter.

Parkering

6 garageplatser. Går att hyra för 495 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
36 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 122 kr/mån. Fri parkering på gatan utanför huset samt på närliggande gator i området. Kontakta styrelsen för att ställa dig i kö för parkering.

TV/bredband

Tv. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: ComHem alt. Telia. Telia nås via LAN- uttaget och Comhem via TV-uttaget. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd, cykelförråd, samlingslokal, och tvättstuga med torkrum.

Övrigt

Föreningen utgör elabonnent och debiterar bostadsrättsinnehavaren för den individuella elförbrukningen.
Innan medlemsgodkännande så vill representanter ur föreningen träffa köparen för ett informationsmöte.

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Uteplats/balkong

Balkong med eftermiddagssol

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 076 kr

I avgifter ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,69867%
Andel av årsavgiften är
0,69867%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 790 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
120 kr
Försäkring
110 kr
Summa
230 kr

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
156

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Oterdahlsgatan 5B

Oterdahlsgatan 5B,
417 16 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 16C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm

  Visning: 2020-06-08 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 23A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 326 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 3E
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 833 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 888 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,2 kvm

  Visning: 2020-06-02 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Godemansgatan 9A
  Utgångspris
  2 310 000 kr
  Månadsavgift
  3 942 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-07 14.30 Boka här