Inglasad balkong i västerläge!

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 6

På förhand
Avgift
4 195 kr
Antal rum
3
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 11
Hiss
Ja

Inglasad balkong i västerläge!

Välplanerad trea med mycket centralt läge. Här bor du med all tänkbar service på promenadavstånd och goda kommunikationer tar dig till stan på 5 min.

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Virvelvindsgatan 6!. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Välkommen till Virvelvindsgatan 6!
. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Stort och välplanerat kök. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Stort och välplanerat kök
Gott om plats för middagsgäster invid fönstret. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Gott om plats för middagsgäster invid fönstret
Kontakta mig. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Kontakta mig
Modernt badrum. Virvelvindsgatan 6 - Bjurfors
Modernt badrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu erbjuds en rymlig trea med centralt läge och en inglasad balkong i västerläge på Virvelvindsgatan 6. Bostaden består av 75 välplanerade kvm och är belägen en trappa upp i huset. Här finner du ett stort kök som renoverats med omsorg för att passa den kulinariskt lagda och erbjuder gott om plats för middagsgäster invid fönstret. Vidare finner du två tilltagna sovrum samt ett modernt och helkaklat badrum med badkar. Vardagsrummet är lättmöblerat och erbjuder utgång till den inglasade balkongen som blir en förlängning av de sociala ytorna. Balkongen ligger i västerläge med eftermiddags- och kvällssol med en rofylld utsikt över odlingslotterna i området

Det utmärkta läget erbjuder allt du kan tänkas behöva inom promenadavstånd som t.ex matbutik, frisör, gym, restaurang och Rambergets vackra natur. Utanför dörren finns Vågmästareplatsen med Kville saluhall och goda kommunikationer i form av spårvagn samt buss som tar dig till centrala Göteborg på 5 minuter. Vidare har du nära till Backaplan med stort serviceutbud.

Kontakta mäklare för mer information!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 72:1

Månadsavgift

Avgift
4 195 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel TV och IP-telefoni från ComHem

Ekonomi

Andel i föreningen
0,27243%
Andel av årsavgiften är
0,27243%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
69
Våningsplan
1 av 11
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
75 kvm*

* Säljare & föreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Observera att driftskostnader är endast en uppskattning och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 19 december 2018

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
113
Energideklarationsdatum
2018-12-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ekemarken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
379
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen äger sex hus med fastighetsbeteckningarna Brämaregården 72:1-3, 72:6 och 72:7. Fastigheterna består av 379 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till 2027 och 2028. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se

Ekonomi:
Ekemarken arbetar efter en långsiktig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Ny stadgar är antagna.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
HSB

Informationen baseras på information från styrelsen, årsredovisningen samt hemsidan.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar för 2021

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2001: Nya balkonger och inglasning.
2002: Nya färskvattenstammar.
2005: Nya sopnedkastningssystem installerade.
2006/2007: Renovering av avloppsstammar genom relining. Nya brandvarnare.
2008/2009: Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor, ny torktumlare i tvättstugan på Hallegatan 13.
2011: Renovering av hustak/fasader samt byte av fönster.
2013: Byte av hissar samt byte av expansionskärl. Underhåll sköts av Vira Fastighetsskötsel.
2014: Byte av balkongdörr och fönster vid balkong.
2016 Renovering av tvättstugor
2016: 2 st nya cykelhus som är fristående.
2016: OVK-besiktning
2017: Inledde renovering av avloppsstammar (relining), beräknas pågå till 2019/2020.
2018-19: Målning av trapphus, cykelrum samt källare.
2020: Relining avslutad.

Kommande renoveringar:
2021: Målning av trapphus på Virvelvindsgatan 8 och 2. Underhålls spolning avloppstammar på Virvelvindsgatan 2 och Hallegatan 13, 15. Eventuellt byte av entrépartierna.

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se.

Parkering

138 parkeringsplatser, de med uttag för motorvärmare kostar 340 kr/mån och utan el kostar 300 kr/mån. Föreningen har även 19 MC-platser i varmgarage, 180 kr/mån och finns just nu lediga. Till bil- och MC-platserna är det separat kö.

Möjlighet finns även att hyra parkeringsplats för 375 kr/månad, lokaliserade på baksidan av Hisingsgatan 28-30 via fastighetsbolaget Balder. De har totalt 73st platser. Parkeringsplatserna hyrs ut med en månads uppsägningstid från båda parter. För mer information ring 031 - 10 99 06

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad från 510 till 690 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

TV/bredband

Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni började att
gälla den 1 mars 2018 som ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Det finns kolonilotter att nyttja om man går med i odlarföreningen.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga och cykelrum belägna i bottenplan i varje hus. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner och 2 torktumlare, 2 torkrum samt ett stryk/mangel-rum. Tvättider 8-20 på vardagar och helger, fördelat på 2-timmarspass. Det finns också möjlighet att hyra fritidslokal belägen på Hallegatan 15 samt gästlägenhet med pentry och dusch belägen på Virvelvindsgatan 6. Till varje lägenhet hör ett förråd. Extra förråd/matkällare går att hyra (kölista).

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

BO MELLAN CITYPULS OCH NATUR
På Centrala Hisingen finner du allt du behöver kombinerat med vacker natur och närheten till havet. älvsidan har du moderna och internationella Älvstranden, i väst fantastiska badvikar och på norra delen av ön möter skogen dig.

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
Hisingen är Sveriges fjärde största ö omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Centrala Hisingen hittar du flera mindre områden som Brämaregården som främst består av vackra landshövdingehus. Kvilletorget är områdets nav med flera butiker och restauranger. Precis bredvid ligger Kvillebäcken som genomgår en stor förvandling som en del av expansionen och förnyelsen av Backaplansområdet. Nya Kvillebäck, som ligger granne med Backaplan, och har blivit en populär stadsdel och här hittar du populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har gemytliga trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner du flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen liten trädgård. Grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor. Populära Lundby bjuder på en bebyggelse som blandar flerfamiljshus, radhus och villor med företagsparker. Här finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar. Intill kajkanten ligger Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner du vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid vattnet. Varför inte ta dig en löptur längs den träbeklädda kajen som sträcker sig från bro till bor?

SALTA BAD OCH FÖRSTKLASSIG SHOPPING
Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

När du blir sugen på shopping finns flera bra shoppingområden. Backaplan, som genomgår en omfattande utveckling, är det största och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når du centralstationen och innerstaden på några få minuter. I området finns det gott om förskolor och grundskolor att välja på. Nära ligger också expansiva Lindholmen Science Park som erbjuder två universitet och åtta gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Virvelvindsgatan 6

Virvelvindsgatan 6,
417 09 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 9D
  Månadsavgift
  4 665 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 16
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 4
  Månadsavgift
  3 361 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Färgfabriksgatan 14
  Månadsavgift
  4 507 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2021-04-25 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jöns Rundbäcks Plats 1
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 32
  Månadsavgift
  5 027 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 5
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Månadsavgift
  3 532 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 22C
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 142 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-04-18 11.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Anna Lesselsgatan 2B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 074 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 7
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!