Välplanerad 1:a med en stor balkong i västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 8

Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
2 903 kr
Antal rum
1
Boarea
35,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 11
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 30/7, KL 18:00 - 18:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad 1:a med en stor balkong i västerläge

Välplanerad 1:a med låg månadsavgift och stor inglasad balkong i soligt västerläge. Fantastisk utsikt mot grönskan från våning 7. Populär HSB-förening

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad etta om 35,5 kvm med sovalkov. Låg månadsavgift och stor inglasad balkong i soligt västerläge. Lägenheten ligger högt upp i huset på våning 7 av 11 med hiss. Njut av balkongen med en fantastisk utsikt över grönskan. Välskött och populär HSB-förening. Ett mycket bra boende i attraktivt och expansivt område.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym. Mycket bra kommunikationer som tar dig smidigt in till staden.

Interiör

Ni stiger in i en hall med plats att hänga av sig ytterkläder och skor direkt till höger. Från hallen nås även en rymlig klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet erbjuder en öppen yta med gott om yta för att möblera efter eget tycke och smak. Välplanerad yta med en sovalkov som rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. I vardagsrummet finns gott om plats för både matbord samt soffgrupp. Väggarna är genomgående målade i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

Från vardagsrummet nås en fantastisk inglasad balkong. Njut av eftermiddagssolen i ett högt läge mot grönskan.

Köket renoverades i slutet av 2015. Modernt och stilrent Lidhultskök med gott om förvaring bakom vita luckor. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Köket är utformat med exklusiva och väl valda vitvaror i rostfritt med varmluftsugn, fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Badrummet nås från hallen. Badru mmet är halvkaklat i vitt och på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Badrummet är funktionellt utformat med en wc-stol, badkar, tvättställ samt ett spegelskåp.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ekemarken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
379
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen äger sex hus med fastighetsbeteckningarna Brämaregården 72:1-3, 72:6 och 72:7. Fastigheterna består av 379 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till 2018. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se

Ekonomi:
Ekemarken arbetar efter en långsiktig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Ny stadgar är antagna. En höjning av månadsavgiften med 1 % skedde 2016-07-01.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
HSB

Informationen baseras på information från styrelsen, årsredovisningen samt hemsidan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2002: Nya färskvattenstammar.
2005: Nya sopnedkastningssystem installerade.
2006/2007: Renovering av avloppsstammar genom relining. Nya brandvarnare.
2008/2009: Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor, ny torktumlare i tvättstugan på Hallegatan 13.
2011: Renovering av hustak/fasader samt byte av fönster.
2013: Byte av hissar samt byte av expansionskärl. Underhåll sköts av Vira Fastighetsskötsel.
2014: Byte av balkongdörr och fönster vid balkong.
2016 Renovering av tvättstugor

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och årliga avsättningar görs till den yttre reparationsfonden. Besök gärna föreningens välskötta och informationsrika hemsida www.ekemarken.se. Just nu håller föreningen på att bygga nya cykelhus som är klara i juni.

Parkering

147 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare. Går att hyra för 300 kr/mån. Föreningen har även 19 MC-platser i varmgarage, 180 kr/mån och finns just nu lediga. Till bil- och MC-platserna är det separat kö. Förfrågningar görs via vicevärden på HSB lokalkontor, tel 031-85 90 00, uthyrning@gbg.hsb.se

Möjlighet finns även att hyra parkeringsplats för 375 kr/månad, lokaliserade på baksidan av Hisingsgatan 28-30 via fastighetsbolaget Balder. De har totalt 73st platser. Parkeringsplatserna hyrs ut med en månads uppsägningstid från båda parter. För mer information ring 031 - 10 99 06

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad från 510 till 690 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

TV/bredband

Föreningen har ett ComHem-avtal för Bredband, TV och IP-telefoni började att
gälla den 1 mars 2018 som ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga och cykelrum belägna i bottenplan i varje hus. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner och 2 torktumlare, 2 torkrum samt ett stryk/mangel-rum. Tvättider vardagar 8-20 samt helger 8-18 fördelat på 2-timmarspass. Det finns också möjlighet att hyra fritidslokal belägen på Hallegatan 15 samt gästlägenhet med pentry och dusch belägen på Virvelvindsgatan 6. Till varje lägenhet hör ett förråd. Extra förråd/matkällare går att hyra (kölista).

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 903 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel TV och IP-telefoni från ComHem

Ekonomi

Andel i föreningen
0,185758%
Andel av årsavgiften är
0,18467%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
41
Våningsplan
7 av 11
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
35,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Virvelvindsgatan 8

Virvelvindsgatan 8,
417 02 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2019-07-29 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 16
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 538 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  27,6 kvm

  Visning: 2019-07-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Vindragaregatan 10C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 242 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2019-07-30 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2019-07-31 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Herkulesgatan 5B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 401 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-08-06 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 19
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 675 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Visning: 2019-07-29 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas Gata 9
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 234 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-08-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 17
  Utgångspris
  2 945 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kabbeleksgatan 5c
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,1 kvm

  Visning: 2019-07-29 17.00 Boka här