Ljus och trevlig gavelbostad från 2016

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 48

Utgångspris
3 775 000 kr
Avgift
4 434 kr
Antal rum
4
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 26/1, KL 11:15 - 12:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljus och trevlig gavelbostad från 2016

Ljus och trevlig gavelbostad med 3 sovrum från 2016. Här bor du med inglasad balkong i soligt västerläge på anrika kvarnenområdet vid Bratteråsberget.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inglasad balkong i soligt västerläge med kvällssol. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors
Inglasad balkong i soligt västerläge med kvällssol
Härligt ljust gavelläge. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors
Härligt ljust gavelläge
. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors
. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors
Modernt kök precis som man vill ha det. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors
Modernt kök precis som man vill ha det
. Bratteråsgatan 48 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och trevlig gavelbostad från 2016.
Intill grönskande Bratteråsberget på anrik historisk mark växer här ett nytt bostadsområde fram. Här bor du i en ljus gavelbostad med stor inglasad balkong. På balkongen kan du njuta av solen hela kvällen. Bostaden har 3 sovrum och ett härligt vardagsrum i ljust läge. Köket har det mesta och sammantaget är det en mycket ljus och trevlig bostad nära vattnet vid Eriksbergs kajpromenader.

Bostaden är ursprungligen byggd som en 3:a men smart omgjord till en 4:a. Skulle man vilja återställa den, går det enkelt att göra.

Denna nya och stadsdel karaktäriseras av anrik mark där gamla Juvelkvarnens byggnader ombildats till bostäder samt den särpräglade hamnmiljön med sina kajpromenader längs Göta älv. Till vattnet är det ca 200 m. Njut av en promenad längs kajerna eller koppla av vid vattnet eller de mysiga caféerna. Här finns även småbutiker och restauranger. Intill bostaden ligger ett träningscenter och det finns två stormarknader i närheten.

Alldeles i närheten ligger grönområdet Krokängsparken samt Sörhallsberget och Färjenäsparken, där du har utsikt över Göteborgs city. Stombuss 16 stannar i närheten och avgår med täta mellanrum och du når Brunnsparken på 14 minuter. Vill du hellre åka båt kan du ta Älvsnabben från kajkanten in till Göteborgs centrum.

Interiör

Hall med mycket god förvaring genom skjutdörrsgarderob med praktiskt Elfa-system. Rymlig känsla då skjutdörrarna är av spegelglas. Plats finns för mindre avlastningsmöbel.

Det största av bostadens tre sovrum finner vi närmast hallen. Här erbjuds förvaring i skjutdörrsgarderob, även här med praktiskt Elfa-system. Här får du plats med dubbelsäng samt tillhörande möblemang.

Badrummet är modernt kaklat med grått klinker på golvet och vita stora kakelplattor på väggen. Duschhörna med glasvägg i klarglas. Kommod i vitt med lådor och tvättställ, ovan finns ett spegelskåp med belysning. Praktisk tvättdel med tvätt- och torkmaskin från märket Electrolux. Bänkskiva ovan ger en bra avlastningsyta och vägghängt skåp i vitt ger bra förvaring. En utfällbar tvättställning på väggen ger goda torkmöjligheter.

Köket är modernt med vitt kök och vita luckor i spegeldesign, mörk bänkskiva av slitstarkt laminat och vitt kakel bakom. Delad diskho och goda arbetsytor ger dig ett lättarbetat kök. Rostfria vitvaror inkluderar: kyl/frys, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin och riktig fläkt. Samtliga maskiner är från Electrolux.

Från köket nås bostadens andra sovrum. Detta ligger i gaveln och har därför ljusinsläpp från två håll. Detta rum är perfekt som barnrum eller kontor för den som arbetar hemifrån.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier åt två håll och ligger i sydväst läge, detta gör att bostaden har ett mycket gott ljusinsläpp. Naturlig plats för matbord finns och kan enkelt förlängas vid större sällskap. Lättmöblerat med plats för soffa och tv-möbel.

Det sista av lägenhetens sovrum ligger längst in i bostaden i anslutning till vardagsrummet. Förvaring i två platsbyggda garderober. Bostaden är enhetligt med vitmålade väggar och parkettgolv som löper genom bostadens alla rum.

Balkongen är inglasad med trall och i sydväst läge. God plats finns för loungemöbel.

En mycket ljus och trevlig gavelbostad i lugnt läge med eftermiddag och kvällssol. Här bor du nära Eriksbergs kajpromenader på historisk mark.
Till bostaden hör ett källarförråd.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong om ca 7 kvm i soligt västerläge med sol hela kvällen.

Tillträde

Möjligt tillträde i månadsskiftet feb-mars

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 434 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,56%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 775 000 kr
Lägenhetsnummer
11002
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
82 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
275 kr
Vatten/Avlopp
300 kr
Summa
575 kr

Varmvatten debiteras efter förbrukning och varierar utifrån behov. Ovanstående är ett cirkabelopp som är hämtat från nuvarande ägare, där hushållet består av 2 vuxna, en tonåring och en 9-åring. Hemförsäkring rekommenderas och tillkommer efter behov. Nuvarande ägare har hemförsäkring via jobbet.

Byggnadssätt

Byggår
2016

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
80
Energideklarationsdatum
2018-11-16

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnliden består av två 6 våningshus, fördelat på fyra olika trapphus, med 74 stycken lägenheter. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av JM AB. Två-plans garage under gården med 39 st platser. Cykelförråd finns i källarplan. Barnvagns-, och rullstolsförråd finns i anslutning till trapphusen. Gemensam mysig gård finns att tillgå.

Föreningens ekonomi

2019-01-01 sänkte föreningen avgiften med 2% . Inga mer planerade avgiftsförändringar är planerade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering

Föreningen har 39 stycken p-platser som går att hyra för 950 kr/mån. Separat kö.
Det finns också plats i närliggande P-hus för 900 kr/mån, separat kö. Besök www.deckhuset.se eller uteplatser där man kan köpa parkeringstillstånd av kommunen.

TV/bredband

Digital-tv, bredband och telefoni via Telia Triple play ingår i månadsavgiften genom ett obligatoriskt tillägg.
Internetanslutning, hastighet på 50/8-100/100 Mbit.

Gårdsplats/innergård

Grillning är tillåtet med gasol- och elgrill. Trevliga sittytor med sandlåda.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns förråd och det finns cykel-, och barnvagnsrum.

Övrigt

Föreningen har bygglov för inglasning av balkong. Det gäller dock inte för alla lägenheter.
För de lägenheter där inglasning saknas kontaktas föreningen samt leverantör för mer info och offert. Vald leverantör är Lumon.

Terrasserna är förberedda för markiser där styrelsen tagit fram en enhetlig markis som gäller.

Besök gärna föreningens hemsida: http://brfkvarnliden.se för aktuell information om dagsläget.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bratteråsgatan 48

Bratteråsgatan 48,
417 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  1 665 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-01-30 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 64
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 198 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 54
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 292 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 17
  Utgångspris
  4 890 000 kr
  Månadsavgift
  4 487 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Visning: 2020-01-26 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2C
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 765 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Visning: 2020-02-02 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 74
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2C
  Fast pris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 483 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ostindiefararen 29
  Utgångspris
  4 475 000 kr
  Månadsavgift
  2 174 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!