Modernt 55+ boende i Eriksberg med guldkant och låg avgift

Eriksberg, Göteborg

Styrfarten 2A

Pris från
4 650 000 kr
Avgift
2 314 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
82 kvm

Visning

 • onsdag 21/8, KL 18:00 - 18:30

  Välkommen på visning i vår visningslägenhet plan 6.

Boka visning

Modernt 55+ boende i Eriksberg med guldkant och låg avgift

Bjurfors säljer flera superfina 55+ boenden nära Eriksbergs vackra kajstråk. Fritt gym och bastu. Låg månadsavgift.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brf Styrfarten 55+. Styrfarten 2A - Bjurfors
Välkommen till Brf Styrfarten 55+
Nyrenoverat i smakfull stil och elegans. Styrfarten 2A - Bjurfors
Nyrenoverat i smakfull stil och elegans
Bilderna är från visningslägenheten 82 kvm vån 6. Styrfarten 2A - Bjurfors
Bilderna är från visningslägenheten 82 kvm vån 6
Stor balkong i västerläge med kvällssol. Styrfarten 2A - Bjurfors
Stor balkong i västerläge med kvällssol
Bilderna är från visningslägenheten 82 kvm vån 6. Styrfarten 2A - Bjurfors

Vakna med älvutsikt

Sovrum 1 med två garderober. Styrfarten 2A - Bjurfors
Sovrum 1 med två garderober

Planskiss

Planlösning
Planskiss 62 kvm
Planlösning
Planskiss 66 kvm
Planlösning
Planskiss 77 kvm
Planlösning
Planskiss 82 kvm
Planlösning
Planskiss 101 kvm

Beskrivning

Beskrivning

Superfint och modernt 55+ boende i Eriksberg med guldkant.
Välkommen till Brf Styrfarten, ett 55+ boende med närheten till Eriksbergs vackra kajstråk. Här kommer vi sälja flertalet renoverade bostäder med fördelning 2-3 rum, 59-101 kvm. Superfina och helt renoverade med smakfulla materialval. Kök med snygga luckor i ljusgrå nyans, induktionshäll, varmluftsugn samt inbyggt kyl/frys. Givetvis även diskmaskin. Den snygga Kvartsbänken förhöjer känslan av det där extra och är dessutom mycket tålig och underhållsfri.

Balkongerna är stora med möjlighet att glasa in. Bostäderna har genomgående ljusa väggar och snygg vitalserad ekparkett. Badrummet har duschhörna med njutbar takdusch. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Utöver detta har man tillgång till en rymlig tvättstuga i huset.

Entrén i huset genomgår nu en renovering. Här kommer inom kort att finnas en lobby med bemannad reception, med loungemöbler för att koppla av och läsa morgontidningen samt platser med datorer för att fritt kunna surfa. Det kommer också att finnas en skön loungedel med exklusiv inredning där man kan ta emot gäster. I anslutning till denna finns även ett praktiskt kök.

Detta boende har tillgång till Bovivakonceptet, vilket innebär fritt gym i huset med bastu samt bemannad reception dagtid. Helt enkelt ett boende med lyxkant.

På våning 13 finns även en gemensam takterrass där du kan njuta av solen och en magisk utsikt över området. Här uppe finns också ett pentry med matplats för dina gäster.

OBS - Specialerbjudande med reducerad månadsavgift där även elförbrukning ingår i avgiften i hela 10 år. Läs mer om detta nedan.

Det finns olika storlek och planlösning. Planskisserna finns bland bilderna.
2 rok Pris 62 kvm vån 11: Pris 3 700 000 kr. Månadsavgift 1750 kr
2 rok Pris 66 kvm vån 6: Pris 4 200 000 kr. Månadsavgift 1863 kr
2 rok Pris 77 kvm vån 3 : Pris 4 250 000 kr. Månadsavgift 2173 kr
3 rok Pris 82 kvm vån 6: Pris 4 650 000 kr. Månadsavgift 2314 kr
3 rok Pris 101 kvm vån 6: Pris 5 850 000 kr. Månadsavgift 2851 kr

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stora balkonger med möjlighet till inglasning och vissa med vy mot vattnet.

Övrigt

Välkommen till vår visningslägenhet på vån 6 för att få en känsla av stans förnämsta 55+ boende. Det finns 2:or från 62-77 kvm och 3:or från 82-101 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 314 kr

Månadsavgiften reduceras i 120 månader med 2314 kr/månad enligt subventionsavtal mellan upplåtaren och första bostadsrättshavaren. Avgiften inkluderar värme, vatten och kabel-tv samt el.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,451%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris från
4 650 000 kr
Lägenhetsnummer
18 / 1062
Våningsplan
0*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm**

* Bostäderna ligger på vån 3-8

** Storlekarna varierar mellan 59-101 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Inga driftskostnader då allt även el ingår i månadsavgiften.

Byggnadssätt

Byggår
2006

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
135
Energideklarationsdatum
2009-07-08

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Styrfarten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Styrfarten äger fastigheten med adresserna Styrfarten 2A-2E och på denna finns fyra huskroppar om 3-13 våningar sammanbyggda i källarplanet. 96 lägenheter med garage i källarplanet. Bostäderna uppförda som hyresrätter och ombildning till bostadsrätter skedde 2019. De boende fick möjlighet att köpa. En del valde att bo kvar med hyresrätt. När dessa blir tomma kommer föreningen att sälja dem som bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Månadsavgifterna är subventionerade med till och med 2029-04-03 med ett belopp motsvarande cirka 50 % av dagens nivå.
Några beslutade avgiftsjusteringar finns ej i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Entréplan med alla gemensamma utrymmen kommer under 2019 renoveras och byggas om i annan disposition.

OVK är gjord under maj 2019.

Parkering

Under ett av huset finns ett garage med 28 garageplatser som kan hyras för 1250 kr/månad.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas via Comhem mot separat abonnemang.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med många välskötta planteringar och ett flertal bänkar och bord.

Gemensamma utrymmen

I entrén till höghuset finns en bemannad reception där man kan få hjälp med det mesta. Ett avtal för detta är tecknat i tre år. Utöver receptionist finns tillgång till vaktmästare. Här finns även en samlingslokal med gratis fika för de boende. Här ordnas ibland sammankomster med spännande föreläsningar. I anslutning till entrén finns även ett gym som de boende kan nyttja med tillgång till bastu samt stor tvättstuga. Fritt Wifi i receptionen. Det finns två gästlägenheter som man kan hyra.

På våning 13 finns Tornrummet som du kan låna precis som samlingslokalen för privata fester och sammankomster. Här uppe finns bord och soffor och en stor takterrass.

I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen för ett förmånligt pris där massörer kommer till huset.

Till bostäderna finns källarförråd.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Styrfarten 2A

Styrfarten 2A,
417 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 81
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 513 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 32
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 444 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-08-26 19.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Stapelbädden 9
  Utgångspris
  4 090 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Sagolandsvägen 2
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  6 521 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 912 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Astris gata 82
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-08-21 18.00 Boka här