Hoppa till innehåll
Snart ges det tillfälle att förvärva en väldisponerad bostad i markplan på populära Kungagårdsängen. Kungagårdsängen 20 - Bjurfors

Med underbar uteplats

  • På förhand
  • 77,5 kvm
  • 4 rum

Hovås, Göteborg

Kungagårdsängen 20

Avgift:
4 840 kr
Antal rum:
4
Boarea:
77,5 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 2

Med underbar uteplats

Välkommen in i denna markplanslägenhet i attraktiva Hovås där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. Stor uteplats i uppskattat söderläge.

Beskrivning

Snart kommer denna härliga markplanslägenhet i attraktiva Hovås ut till försäljning, där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. Trivsamma sällskapsutrymmen erbjuds genom ett stilrent kök och vardagsrum som ligger i anslutning till bostadens väl tilltagna uteplats. På uteplatsen erbjuds sol under större delen av dagen samt ett behagligt trädäck i söderläge med en gräsmatta som ramar in den underbara uteplatsen. Bostaden disponeras idag med tre sovrum, men kan återställas till den ursprungliga lösningen med två sovrum för den som önskar. Praktiska materialval, smidig tvättavdelning och ljusa väggar är alla attribut som passar paret eller den mindre barnfamiljen.

På Kungagårdsängen i Hovås råder en privat atmosfär. En trivsam bostadsrättsförening om 50 lägenheter med medlemmar i blandad ålder. Bostadsområdet är lugnt, omgivet av grönområden men också på gångavstånd till myllrande Nya Hovås som lockar med sitt service- och nöjesutbud. Skog, sjö och svalkande havsbad är också karaktäristiskt för området, närmsta nås inom 5 - 10 minuter. Att ta sig in till Göteborgs citykärna görs smidigt via bussen Rosa Express eller linje 158 och med bil på en kvart. Området är barnvänligt med direkt närhet till förskolor, skolor och lekplatser.

Notera att bostaden är registrerad som 3rok enligt lägenhetsförteckningen.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

  • Snart ges det tillfälle att förvärva en väldisponerad bostad i markplan på populära Kungagårdsängen
  • Uteplatsen är väl tilltagen till storleken och ramas in av gräsytor & staket
  • Den träbelagda uteplatsen ger plats för loungegrupp, blomsterarrangemang samt grill
  • Belägen i ett soligt söderläge, här ges det solchanser under större delen av dagen
  • Föreningen diskuterar möjligheter till att glasa in bostädernas uteplatser

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 210:4

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf. Båtsmansängen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Antal lokaler
1
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Båtsmansängen avser bostadsrätter med adressen Kungagårdsängen 1-51 436 55 Hovås.

Bostadsrättsområdet ligger vid Brottkärrsvägen, inte långt från Säröledens avfart mot Amundön med närmsta grannar i ett villaområde.

Fin natur finns att avnjuta på bekvämt promenadavstånd med bland annat Sandsjöbackas strövområde med skogar och sjöar österut. För golfintresserade ligger Hovås och Särös fina och välbesökta golfbanor inom räckhåll och för de som tar sig västerut finns havet som lockar med sitt lockande båt- och badliv. En cykeltur till Amundön tar cirka 10 min.

Alla som har ärenden in till Göteborg kan glädja sig åt mycket goda kommunikationer. Säröleden för den bilburne, busshållplatser alldeles i närheten för den som åker kollektivt och den gamla Säröbanans cykelled för den som vill cykla den dryga milen in till stan.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god ekonomi som täcker den framtida underhållsplanen.
I dagsläget finns inga indikationer på kommande avgiftshöjningar.

Övrigt

På föreningens hemsida finns föreningens trivselregler, stadgar, styrelse och bilder på området att tillgå.

Byggnadssätt

Byggår
1998
Uppvärmning
Värmepump

Uteplats/balkong

Stor uteplats som erbjuder sol under större delen av dagen. Både trädäck och gräsyta.

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenhet finns större förråd, cykelförråd, samlingslokal, övernattningslägenhet och tvättstuga för lakan, mattor och dukar.

TV/bredband

TV via Telia(paket lagom) ingår i avgiften.

Fiber(100/100) via Telia som ingår i avgiften.

Parkering

1 garageplats ingår i avgiften. Utöver det finns det 25 stycken besöksparkeringar att tillgå familj och vänner.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 840 kr

Inkl. vatten, kabel-tv, fiber och garageplats.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,85812%
Andel av årsavgiften är
1,85812%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
77,5 kvm

*Markplan

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-12-02

Om Hovås

Mäklaren om Hovås

BO I HOVÅS OCH FÅ DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR
I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, Här är det lätt att finna lugnet och harmonin i livet, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NJUT AV UNDERBAR NATUR
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Idag hittar du både villor, radhus och lägenheter i Hovås. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. I Södra Hovås finner du Brottkärr med Stora och Lilla Amundön samt Brottkärrs hamn. Här möts du av gröna ängar med betande hästar och gångstigar som löper genom orörd natur. Ön är ett naturreservat och är en riktig skatt i Göteborgs skärgård. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger.

Men Hovås är förstås mycket mer än . Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta och väldigt vackra golfbana ut sig och lockar till en 18-hålsrunda. Eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet? Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter som tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur.

HÖJ DIN LIVSKVALITÈ I HOVÅS
Villastaden Hovås växte fram mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus fått fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. I Nya Hovås möter hav och natur det enkla, moderna stadslivet med tillgång till ett brett och personligt utbud av butiker, restauranger, kaféer, träningsmöjligheter och kommunikationer. Här växer en urban och småskalig blandstad fram och det innebär förnyelse med mängder av nya möjligheter till kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden.

Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kungagårdsängen 20

Kungagårdsängen 20

436 55 Hovås

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Kungagårdsängen 20

Liknande bostäder