Ljus tvåa, citynära, låg avgift, tillgång till garage och nära kommunikationer! Gemytligt område.
Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
2 002 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
56,5 kvm

Ljus tvåa, citynära, låg avgift, tillgång till garage och nära kommunikationer! Gemytligt område.

Citynära tvåa i en välskött och lågbelånad brf. Nära till city och kommunikationer. Med egen garageplats för 300 kr/mån!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Här bor du i lugna miljöer med ett citynära läge.. Bomgatan 3 - Bjurfors
Här bor du i lugna miljöer med ett citynära läge.
Trivsam och väldisponerad tvåa i hjärtat av Almedal!. Bomgatan 3 - Bjurfors
Trivsam och väldisponerad tvåa i hjärtat av Almedal!
De ljusa ytskikten är återkommande och förstärker bostadens härliga ljusinsläpp. Bomgatan 3 - Bjurfors
De ljusa ytskikten är återkommande och förstärker bostadens härliga ljusinsläpp
Gott om yta för socialt umgänge. Bomgatan 3 - Bjurfors
Gott om yta för socialt umgänge
. Bomgatan 3 - Bjurfors
Välkommen till ett hem att trivas i!. Bomgatan 3 - Bjurfors
Välkommen till ett hem att trivas i!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna mycket trivsamma och väldisponerade tvåa i hjärtat av Almedal! Strategiskt placerad inom gränsdragningen för vägtullarna. En halvtrappa upp i huset med ljus genomgående planlösning, väldisponerade ytor, tidlöst renoverat kök och ljusa ytskikt. Här bor du i lugna miljöer med ett citynära läge. Låg avgift som utöver värme, vatten och kabel-TV även inkluderar bredband och IP-telefoni via obligatoriskt tillägg. Mycket välskött och lågt belånad förening med en härlig innergård att njuta av. Låg månadsavgift!

Med närhet till allt staden har att erbjuda, Liseberg en kort promenad bort, Avenyn likaså. Spårvagnen tar dig till city på ett fåtal minuter och på behagligt gångavstånd ligger flertalet stora matvarubutiker såsom Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness för att nämna några närliggande bekvämligheter.

Tillgång till egen garageplats i källaren för 300 kr/mån.

Interiör

Med goda kommunikationer och med ett behagligt avstånd från stadens vimmel ligger trevliga Almedal. Gå en halv trappa upp och in genom dörren till denna trevliga tvårummare. Välkomnas direkt av bostadens ljus. Hallen är välkomnande och här finns goda möjligheter till att hänga av ytterkläder. På golvet löper ett slipat parkettgolv, behandlat med en smakfull ljus och matt lackering.

Vidare genom bostaden är de ljusa ytskikten återkommande och förstärker bostadens härliga ljusinsläpp. Direkt till höger från hallen finner du det rymliga sovrummet. En stor skjutdörrsgarderob löser plats för all din förvaring. Rummet har ytan för en större säng med sängbord samt byrå för ytterligare förvaringsmöjligheter. Fönsterpartiet skapar ett härligt ljusinflöde även i detta rum. Här kan du vakna upp med blicken över föreningens innergård.

Vardagsrummet, som är beläget på andra sidan bostaden, ger en luftig känsla tack vare återkommande ljusa ytskikt och stort fönsterparti. Här finner du gott om yta för socialt umgänge. En större soffgrupp med tillhörande möblemang och läshörna eller arbetsplats ryms med lätthet tillsammans med en matsalsgrupp.

Köket har stilrena ljusa luckor i kombination med en mörkare bänkskiva och ett mosaik-kakel med små plattor som smakfullt bryter av. Med diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt, kyl/frys och gott om förvaring har köket allt du kan tänkas behöva. Invid fönstret kan långa helgfrukostar avnjutas vid matbordet i goda vänners lag, med blicken vilandes över de fallande höstlöven på föreningens innergård.

Bostadens badrum är kaklat på golv och halvvägs upp på väggen i smakfulla färgval. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod och överhängande spegel, vägghängt förvaringsskåp samt dusch med väggar i klarglas och handdukstork.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Örlen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Örlen förvärvade fastigheten Krokslätt 9:17 år 1962. Fastigheten bebyggdes 1962 och består av 1 flerbostadshus i 3 till 4 våningar. Fastigheten består av adresserna Bomgatan 3, 5 och 7. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 788 kvm, varav 1 668 kvm utgör lägenhetsyta och 120 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal (Inswedco AB) med hyresrätt.

De 22 stycken bostäderna disponeras enligt följande:

1 rok 1 stycken
2 rok 2 stycken
3 rok 11 stycken
4 rok 8 stycken

De gemensamhetsutrymmen som finns är: gemensamhetslokal, garage, skyddsrum samt tvättstuga, danslokal, snickarrum, cykelförvaring. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2005-2025. Medel för planerade underhåll reserveras årligen av årsavgifterna.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och är mycket välskött. Låg belåningsgraden/kvm enligt årsredovisningens nyckeltal. Detta nyckeltal brukar uppgå till mellan 0-12.000 kronor.

Årsavgift/kvm bostadsrättsyta uppgår till 412 kronor vilket även det är ett mycket lågt nyckeltal.

Avslutade renoveringar

2008: Uppfräschning av gården.
2010: Trapphusrenovering och byte av ytterdörrar till säkerhetsdörrar, omläggning av tak, fönsterbyte samt installation av mekanisk frånluftsanläggning.
2011-12: Stamrenovering (relining).
2012: Värmejusteringar.
2015: Ljudisolering, trapphus, byte garageport
2016 Underhåll av garage samt ovansida/utsida
2018 OVK genomförd
2018 Uppgradering av värmesystem

För vidare information, se bilagd årsredovisning.

TV/bredband

Ansluten till TV-kabelnät. Leverantör: Telenor.

Bredband (250 mb/s) ingår i avgiften. Leverantör: Telenor.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät.

Bredband. Leverantör: Telenor. (obligatoriskt tillägg till avgiften).

Månadsavgift

Avgift
2 002 kr

Utöver månadsavgiften (2 002 kr) tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (264 kr) för bredband. Värme och vatten ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,16%
Andel av årsavgiften är
3,39225%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56,5 kvm**

* En halvtrappa upp

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Bomgatan 3

Bomgatan 3,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 554 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 2A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 496 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!