Solig tvåa med stor balkong i söderläge

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16C

På förhand
Utgångspris
2 975 000 kr
Avgift
3 580 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Solig tvåa med stor balkong i söderläge

Välplanerad och rymlig tvåa med stor solig balkong. Citynära läge med goda kommunikationer och cykelavstånd.

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Studio 256!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Välkommen till Studio 256!
En soldränkt tvåa i söderläge. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
En soldränkt tvåa i söderläge
Här har du sol hela dagen. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Här har du sol hela dagen
Stora fönsterpartier skänker ett härligt ljus. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Stora fönsterpartier skänker ett härligt ljus
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök skapar många möbleringsmöjligheter. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök skapar många möbleringsmöjligheter
Ljuset flödar in. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Ljuset flödar in

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad och rymlig tvåa med stor solig balkong. Här skiner solen dagtid. Citynära läge med goda kommunikationer och cykelavstånd.

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar. Föreningen har också en gemensam takterrass med en storbildsskärm. Perfekt för varma sommarkvällar!

För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 5 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Interiör

Välkommen in i entrén. Den kvadratsmarta hallen har avhängning och förvaring direkt till vänster. Praktisk grå klinkers vilar på golvet. Följ den inbyggda garderobslängan som rymmer mycket förvaring, och se det soliga vardagsrummet öppna upp sig.

Det rofyllda sovrummet nås från hallen och går i en ljus nyans, som fint bryts av mot parketten och gör rummet luftigt och trivsamt. Här ryms en större säng med tillhörande sängbord, och förvaringen finns redan inbyggd i fasta garderober.

Det första ni slås av i vardagsrummet är det höga och fria läget som ständigt gör sig påmint från det stora fönsterpartiet. Dagsljuset fyller rummet och spelar vackert över parketten. Väggarna går i ljusa färger och harmoniserar väl med det stilrena köket från Marbodal. Praktiskt utformat med många skåputrymmen och bra arbetsyta. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, mikro samt integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Att skåpluckorna går i samma nyans som garderobslängan gör att rummet förlängs och upplevs luftigt. Arbetsbänken och ytan ovanför går även de i en elegant mörkare ton. Tack vare den moderna planeringen utnyttjas de sociala ytorna till max. Rummet har ordentlig plats för både soffa och tv-möbel samt ett matbord för flera sittande gäster. Här samlas nära och kära bekvämt.

Härifrån nås den ljuvliga balkongen. Möblera enkelt med sittgrupp och njut av det höga och fria läget med sol från morgon till sen eftermiddag.

Vägg i vägg ligger det stilfulla badrummet placerat. På golvet ligger ett ljusgrått klinker och väggarna är klädda med vita rektangulära kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna med glasvägg, wc, handfat med kommod samt överhängande spegel. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning. I ena hörnet står en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN)

Com hem triple play (FiberLAN) 100/100 (50-100 Mbit/s)

Månadsavgift

Avgift
3 580 kr

Utöver avgiften (3580 kr) tillkommer obligatoriskt tillägg för Kabel-TV, bredband och telefoni(110kr). Utöver detta tillkommer en kostnad för varmvatten (67kr) och hushållsel (250kr) som regleras var tredje månad utefter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,414%
Andel av årsavgiften är
0,41%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 975 000 kr
Lägenhetsnummer
13003
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm**

* vån 2 i hissen

** Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
120 kr
Vatten/Avlopp
67 kr
Summa
437 kr

Försäkringskostnad enligt schablon

Byggnadssätt

Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd

Uteplats/balkong

Stor balkong i söderläge

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i december 2016 och byggnaden stod klar 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningen består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida på adress: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag (2021-01-25) och inte heller på sikt. I juni 2020 gjordes en väsentlig extraamortering på 7,1 mkr. Efter årsskiftet 20/21 fanns det 6,6 mkr i kassan varav en stor del kommer att användas till amorteringar under 2021. Efter extraamorteringen 2020 uppgår de långfristiga skulderna till 186,9 mkr och kommer alltså bli ännu lägre efter amorteringen 2021. Utöver detta görs även löpande amorteringar vilket är något styrelsen fortsatt kommer att prioritera. Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 14 400 kr/kvm 2020 vilket är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Styrelsen arbetar även mycket aktivt med omförhandling av räntor för lån som löper ut. Det senaste lånet som omförhandlades var på 10,3 miljoner kronor. Man fick då ner räntan från 1,06% till 0,42% vilket ger föreningen en besparing på ca 66 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 skedde föreningens tvåårsbesiktning och då åtgärdades eventuella brister som dykt upp efter produktionen. Det finns i övrigt inga planerade underhållsåtgärder. Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år och efter den perioden utförs ytterligare en så kallad femårsbesiktning.

Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en långsiktig underhållsplan som upprättades i oktober 2020.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i brf Södra Fredriksdal har man tillgång till många fina gemensamma utrymmen, som exempelvis två bokningsbara takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. Den ena terrassen erbjuder lounge och TV och den andra har matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning i lägenheten men på föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för samtliga medlemmarna.

Det finns cykelparkering i garaget och flera olika cykelparkeringar utomhus. På gården finns en cykelverkstad med verktyg, mekställ och cykeltvätt. På gården finns även cykelpump och avspolningsplats.

För sophantering finns ett miljö/återvinningsrum som ligger intill garageinfarten. Hushålls- och matavfall slängs i sopsugsanläggningen som finns utanför varje entré.

Övrigt

Energideklarationen för fastigheten är nu upprättad 2021-02-01. Byggherren är ansvarig att lämna in energideklarationen till Boverket senast 24 månader efter att byggnaden tagits i bruk (sista tillträdet var i januari 2019). S

Räknat från det sista planerade tillträdet (januari 2019) så blir sista månad för inlämnande januari 2021. Skanska uppger att Studio 256 uppfyller "Energiklass B" och ligger tryggt inom spannet för energiklassen. Det ger de boende möjlighet att söka så kallade "gröna bolån" vilket hos många banker ger en lägre bolåneränta.

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16C

Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!