Adolfsberg, Helsingborg

Västergårdsgatan 41

På förhand
Pris
1 550 000 kr
Avgift
6 159 kr
Antal rum
3
Boarea
88,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Totalrenoverad och rymlig trerummare med balkong och hiss!

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

I ett lugnt och naturnära område står denna totalrenoverade lägenhet redo för nästa ägare. Här bor ni med närhet till skola, livsmedelsbutiker, pizzeria osv. Det finns bra buss förbindelser ner till City och för den som pendlar är det lätt att ta sig ut till Österleden som leder dig vidare till motorvägen.

Interiör

Välkomnande hall med ljust golv som är vitlaserat laminat och väggarna är vitmålade vilket är enhetligt och genomgående i hela lägenheten. Här finns god förvaring i form av två skjutgarderober, en med spegeldörrar och en med vita dörrar. Hallen renoverades år 2018.

Köket verkligen smakfullt renoverad från 2016. Luckorna är vit högglans vilket bryter av snyggt mot den mörkgråa bänkskivan. Köket ger utrymme till ett större matrumsbord för 6-8 sittande gäster. Maskinparken består utav spis/ugn, kyl/frys, diskmaskin samt ny fläkt (2019). Från köket når du även den härliga balkongen som erbjuder många timmars solsken och en lummig utsikt. Det blir som ett underbart extrarum på sommarhalvåret där du kan sitta i lugn och ro och njuta va ditt morgonkaffe.

Vardagsrummet är otroligt härligt, här får ni plats med både soffa och matrumsbord för långa middagar. Lägenhetens hörnläge ger vardagsrummet ett underbart ljusinsläpp i from av ett flertal fönsterpartier. Vardagsrummet renoverades år 2018.

Vidare når ni sovrum 1. Här får ni plats med både en stor dubbelsäng med tillhörande möbler samt skrivbord eller byrå vid tycke och behov. Här finns gott om förvaringsutrymme i from av garderober längst med en hel vägg. Här finns två fönster i två olika väderstreck.

I sovrum 2 finns det också gott om plats för en dubbelsäng och skrivbord. Även här finns bra med förvaring i form av en skjutgarderob. Båda sovrummen är nyrenoverade under 2019.

Badrummet är rymligt och totalrenoverat sen 2016 (kvalitetsdokument finns). Kakel och klinker går i vitt och grått som beklär golvet och väggarna. Här finns toalett, handfat, dusch samt badrumsskåp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Helsingborgshus nr 49
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens BRF Helsingborgshus nr 49 är en äkta bostadsrättsförening med 53 lägenheter, belägen i Helsingborg. Föreningen bildades år 1986. Föreningen äger fastigheten Jätten 2 i Helsingborg. På fastigheterna finns 6 byggnader med 53 lägenheter samt en
lokal uppförda. Byggnaderna är uppförda 1990. Fastigheternas adress är Västergårdsgatan 29-63 i Helsingborg.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Det finns ingen planerad avgiftsförändring i dagläget enligt uppgift från ordförande. (Avgiften höjdes med 2 % 2019-09-01).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Föreningen har målat och renoverat taket.

Kommande renoveringar:
Föreningen ska dra in fiber under 2020/2021. En del kommande underhåll finns planerat framöver men mer specifik information finns ännu inte att tillgå enligt uppgift från ordförande.

Parkering

Det finns 26 parkeringsplatser och 26 garageplatser. Separat kösystem tillämpas. Ansökan sker via Riksbyggens hemsida. Går att hyra för 250 kr/mån.

TV/bredband

Comhem

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelförråd samt ett förråd som tillhör lägenheten. Föreningen har även en samlingslokal samt en gästlägenhet som går att hyra för medlemmarna.

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Det finns 26 parkeringsplatser och 26 garageplatser. Separat kösystem tillämpas. Ansökan sker via Riksbyggens hemsida.

Månadsavgift

Avgift
6 159 kr

I avgiften ingår värme, vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,8031%
Andel av årsavgiften är
1,8083%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 550 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
88,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
400 kr
Försäkring
150 kr
Summa
550 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1990
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2017-11-16

Området

Att bo i östra Helsingborg

I denna östra del av Helsingborg är du alltid nära naturen, samtidigt som du befinner dig endast ett par kilometer från stadens puls. Flertalet av östra Helsingborgs stadsdelar domineras av miljonprogrammets bebyggelse från 1965-1974.

Fredriksdal är en stadsdel med kultur och natur. Förutom bostäder finns det flera parker, teater, odlingar, bondgårdar och museum. Fredriksdals museer och trädgårdar är byggt kring Fredriksdals herrgård och har botanisk trädgård, fruktträdgård och engelsk park. Fredriksdalsteatern är en känd friluftsteater som har varit verksam sedan 1932, med Nils Poppe i spetsen mellan 1966-1993. Året därpå tog Eva Rydberg över rollen som teaterdirektör.

I östra delen av Helsingborg ligger Filborna skogspark med Barnens skog, som är ett naturområde med olika typer av miljöer. Västra delen av Filborna är mer som en park med exotiska träd, örter och perenner. I öster hittar du den traditionella svenska naturen och skogen med öppna gläntor, beteshagar och blomsterängar.

Bruces skog är ett naturreservat med våtmarker, betesmarker, äng och skog. Här finns bland annat anpassade skogsstigar för rörelsenedsatta och barnvagn samt en lång cykelled och ridstig.

Den golfintresserade har nära till Vasatorps golfklubb som ligger i riktning mot Mörarp.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Adolfsberg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Västergårdsgatan 41

Västergårdsgatan 41,
256 64 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40