Den så magiska känslan skapas av de välbevarade och tidstypiska detaljerna anno 1886

Centrum, Helsingborg

Södra Storgatan 18

Utgångspris
3 490 000 kr
Avgift
3 396 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsföreningsandel
Våningsplan
3
Boarea
88 kvm

Visning

 • söndag 18/11, KL 11:00 - 11:30

  KONTAKTA MÄKLARE ALEXANDER JÄMTHAGEN FÖR ANMÄLAN.

Boka visning

Den så magiska känslan skapas av de välbevarade och tidstypiska detaljerna anno 1886

Helsingborgs troligtvis pampigaste sekelskiftesvåning, ett hem med anor och charm som sällan skådas på den öppna marknaden.

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Helsingborgs troligtvis pampigaste sekelskiftesvåning, ett hem med anor och charm som sällan skådas på den öppna marknaden.

Den så magiska känslan skapas av de välbevarade och tidstypiska detaljerna anno 1886. Eller vad sägs om en takhöjd på hela 3,20 meter med heltäckande konstverk till stuckaturer, generösa fönsterpartier med burspråk, fantastiska originalgolv med Intarsia dekor, original spegeldörrar, höga golvsocklar och två underbara kakelugnar varav den ena förgylld med Oscar Trapps initialer ingraverade som kronan på verket. Lägenheten är en sann dröm för dig som älskar originaldetaljer.

Likväl som ursprungsdetaljerna efter omsorgsfull renovering är lätta att älska, är de moderna inslagen enkla att leva med. Våningens moderna inslag gör vardagen till en fröjd – eller vad sägs om den förädlade öppna planlösningen, industriglaspartier som skapar öppenhet och ljus samt platsbyggd förvaring om hela fem löpmeter som löser förvaringen på bästa vis.

Storslagenheten mellan vardagsrum och Master Bedroom blir än mer påtaglig genom det sobra industriglaspartiet som binder samman de generösa utrymmena med alla dess vackra utsmyckningar från golv till tak.

Det höga läget och placeringen i fastigheten ger ett rikt ljusinsläpp med utsikt över grönskande landborgen och vackra möllan på höjden.

Proveniensen för fastigheten och lägenheten i synnerhet gör inte detta historiska hem mindre fascinerande. Huset lät uppföras 1886 av historiska celebriteten Oscar Trapp som är mer känd som mannen som standardiserade svenska flaggans färger och låg bakom uppförandet av terrasstrapporna upp till Kärnan. Detta var sedermera såväl hans bostad som kontor och har även tjänat som festvåning.

Här bor du i hjärtat av Helsingborg med endast 300 meter till Knutpunktens buss-/tåg- och båtförbindelser mot Kastrup och kontinenten. Hela stadens utbud av restauranger, kultur och service finner du alldeles utanför porten.

En unik chans du inte vill gå miste om - välkommen att kontakta mäklare Alexander Jämthagen för att boka visning.

Interiör

HALL med polerat italienskt granitkeramikgolv (60x60), infällda och dimbara spotlights i tak, infälld dimbar up- & downlight på vägg. Ingång till klädkammare.

BADRUM ed polerat italienskt granitkeramikgolv (60x60), golvvärme, infällda och dimbara spotlights i tak och hotellinspirerad spegelvägg. Duschhörna med glasvägg, takdusch och Unidrain, väggmonterad toalett, handfat och handdukstork.

SOVRUM/ARBETSRUM med nylagd fiskbensparkett med originell fris och listband kring väggar, fullt integrerad garderobsvägg om hela 3 meter med skjutdörrar och infälld belysning. Takstuckaturer och takrosett.

MASTER BEDROOM med vacker kakelugn, originalgolv med Intarsia dekor, två meter garderober med glasfronter och infälld belysning. Industrifönster ed dörrar ut mot vardagsrummet. Fantastisk takstuckatur som förgyller hela taket.

KÖK från Kvik i vitt utförande med inramade stommar med grepplösa luckor (soft close). Bänkskiva samt stänkskydd i Carrara Marmor och diskho i vit kvartskomposit. Komplett och kvalitativ maskinpark bestående av stor kombiugn (Siemens, med självrengöring), integrerad kyl (Siemens), integrerad frys (Siemens), glaskeramikhäll (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) samt fläkt med vacker inramning av Carrara Marmor (Siemens). Infällda dimbara up- & downlights på vägg.

VARDAGSRUM med burspråk, originalgolv med Intarsia dekor samt fantastisk takstuckatur som förgyller hela taket.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Karl X Södra 19

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 396 kr

inkl värme, vatten, kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
12,907%
Andel av årsavgiften är
12,907%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsföreningsandel
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 490 000 kr
Lägenhetsnummer
301
Våningsplan
3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
88 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1886

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Köpmännens hus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
7
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Köpmännens Hus är en äkta bostadsrättsförening med 7 lägenheter i Helsingborg. Föreningen bildades år 2006

Föreningens ekonomi

HSB förvaltar, medlemsansökan laddar du upp i portalen. Ingen avgiftshöjning i nuläget. Kontrollerat med ordförande 2018-08-29 HL

Renoveringar - Utförda och planerade

Större ombyggnation samt stambyte genomfördes 1991.
Föreningen målade nyligen om trapphus och anslöt sig till fiber.
Fasad och fönster är renoverat / utbytt 2018.
Nya maskiner i gemensam tvättstuga

Parkering

Flera garage i närheten, och dessa varierar i både i tillgång och pris.

TV/bredband

Tv ansluten till kabelnätet comhem, och fiber 100/100

Gårdsplats/innergård

En liten gemensam gård finns.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. Det finns tvättstuga i källaren. Cykelparkering på gård samt i cykelrum.

Området

Att bo i Helsingborg centrum

Närheten till havet, naturen och kulturen gör Helsingborg Centrum till en pärla i Öresundregionen. Börja dagen med en god fika för att sen strosa i Stadsparken. Runda av dagen med ett dopp i Öresund eller varför inte ta båten till Danmark. Möjligheterna är många - välkommen till Helsingborg C!

Centrum ligger alldeles intill Öresund och är den äldsta delen av Helsingborg. Centrum sträcker sig mellan Stadsteatern och Hälsovägen i norr till Stadsparken i Söder. Restauranger, caféer och barer ligger tätt, både inne bland husen samt i Norra Hamnen vid havet.

Stadens signum Kärnan är ett 35 meter högt försvarstorn från 1300-talet och den enda kvarstående resten av Helsingborgs slott. För att komma upp till Kärnan och den intilliggande lummiga parken Slottshöjden, tar du Terrasstrapporna från Konsul Trapps plats vid Stortorget. Terrasstrapporna invigdes 1903 och från den övre avsatsen har du en underbar utsikt över Helsingborgs takåsar och Öresund.

Butikerna är centrerade till shoppingstråket Kullagatan som sträcker sig från Stortorget och S:t Jörgens plats. I tvärgatorna från Kullagatan och runt Mariakyrkan söderut ligger det många mysiga fik, restauranger och personliga butiker.

Du behöver inte leta länge efter ett ställe som erbjuder en god fika. Det vimlar av kaféer av olika slag; teoch kaffespecialister, chocolateries, amerikanska kaffekedjor och anrika konditorier.

Väl värt ett besök är Henckelska gården på Norra Storgatan, som är stadens äldsta hus - från 1681. Bakom huset döljer sig en charmig liten trädgård, omgiven av husmurar och figurklippta häckar. Andra populära besöksmål är Dunkers Kulturhus. Här finns spännande kultur och pedagogisk verksamhet för barn samt mycket annat. Varför inte avnjuta en god middag i deras restaurang eller på några av de närliggande ställena i Norra hamnen.

Bada mitt i stan under sommaren på någon av stadens många badplatser. Bland andra finns sandstranden Tropical beach där det känns som att du befinner dig på sydligare breddgrader med palmer och trevlig bar.

Kort och gott har du nära till allt inne i centrum; strand, bad, kultur, god mat, natur och shopping. Vill du utforska den danska sidan gör du det snabbt med båt eller tåg.

Vill du köpa eller sälja bostad i Helsingborgs centrum? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Helsingborgs 3 bästa

3
 • Kärnan
  Se Helsingborg från ovan. Besöksmål för hela familjen
 • Dunkers
  Kulturhuset som erbjuder varierande utställningar
 • Tropical Beach
  Tropisk strand längst ut på piren med passerande Danmarksbåtar

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Centrum, Helsingborg

  Adress
  Kullagatan 58
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 509 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  125 kvm

  Visning: 2018-11-18

 • Bostadsrätt

  Centrum, Helsingborg

  Adress
  Fågelsångsgatan 25
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 705 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2018-11-18

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum, Helsingborg

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 8
  Utgångspris
  5 490 000 kr
  Månadsavgift
  6 913 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  136 kvm
 • Bostadsrätt

  Centrum, Helsingborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Badhusgatan 6
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 211 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  99 kvm

  Visning: 2018-11-20 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum, Helsingborg

  Adress
  Fågelsångsgatan 20
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 751 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm