Ljuvlig och välplanerad tvåa med mycket charm. Fina 30-tals attribut!

Dalaplan, Malmö

Södra Förstadsgatan 119

Pris
1 345 000 kr
Avgift
3 314 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
46 kvm

Visning

 • torsdag 4/3, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

 • söndag 7/3, KL 11:00 - 12:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljuvlig och välplanerad tvåa med mycket charm. Fina 30-tals attribut!

Inflyttningsklar bostad av hög standard i centrala Malmö. Här samspelar påkostade renoveringar med åtråvärda attribut från byggnadsåret.

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Södra förstadsgatan 119! Här bor du med gångavstånd till Malmös mest centrala delar. Grönskande Pildammsparken lockar till sköna promenader och motion, Mobilia och Triangeln bjuder in till shopping och pulserande cityliv. Alldeles intill ligger sjukhuset och Södervärn samt frekvent kollektivtrafik. För den som önskar nås Triangelstationen snabbt och enkelt samtidigt som pendlaren med eget fordon har smidig tillgång till motorvägen.

Denna lägenhet som nu erbjuds till försäljning är något utöver det vanliga och bildar utan tvekan en av områdets absoluta toppbostäder. Två trappor upp samspelar nyrenoverade och påkostade ytskikt med bevarade attribut från byggnadsåret. Vi erbjuds ett hem av hög standard i en unik och smart planlösning. Ett flott kök med komplett maskinuppsättning har flyttats ut till vardagsrummet och skapar en öppen och social yta att spendera vardagen på. Det tjusigt badrummet ger ett generöst duschutrymme som är beklätt i sober granitkakel och ny kommod med spegel. Sovrummet har bra yta och ligger avskilt mot vardagsrummet. Föreningen erbjuder även en innergård som med sina härliga samlingsplatser bjuder in till grill och umgänge i goda vänners lag.

Kort sagt är detta för bostaden för er som önskar bo högklassigt i centrala Malmö. Varmt välkomna på visning!

Interiör

På andra våningen finner vi denna pärla till lägenhet. Vi välkomnas av en trevlig hall som känns rymlig och leder oss in i bostaden. Här finns en klädkammare som är snyggt inredd och används idag som walk in closet. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en härlig ekparkett.

Kök och vardagsrum i modern öppen planlösning. Rummet utgör en härlig cocktail av bevarade attribut från byggnadsåret och nya renoveringar från köket. På golvet ligger charmig fiskbensparkett, de stora fönsterpartierna står bakom djup fönsternisch och låter ljuset flöda in över matplatsen intill burspråket. Luckorna i köket går i en härlig grå ton mot den sobra bänkskivan som samspelar snyggt med ovansittande kakel. Detta är ett kök att trivas i med mycket förvaring och god arbetsyta. Köksdelen går erbjuder en komplett maskinuppsättning med integrerad kyl/frys, induktionshäll/ugn och diskmaskin samt kolfilterfläkt.

Det stilrena badrummet har fräschats upp och är beklädd i kakel och klinker. Utrustningen består av dusch med glasvägg, wc, handdukstork och handfat med större kommod samt överhängande spegel, allt installerat 2020.

Avskilt från vardagsrummet finner vi det mysiga sovrummet. Här finns utrymme för en dubbelsäng samt mer förvaring och väggarna går i ljusa toner. Även här återfinns den vackra ekparketten.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Assessorerna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Assessorerna bildades 2007 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2010. Föreningen består av 91 lägenheter (varav 86 är bostadsrätter och 7 är hyresrätter) samt 4 hyreslokaler. Fastighetens byggnader uppfördes 1939. Föreningen fördelar sig över adresserna Flensburgsgatan 6-8, Södra Förstadsgatan 117-119 och Värmlandsgatan 2-4. BoNea sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Louma Förvaltning sköter föreningens tekniska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja avgiften med 2% årligen i enighet med den ekonomiska planen. Senaste höjningen skedde 2020-01-01 och nästa planerade höjning är 2021-01-01.

De sju kvarstående hyresrätterna i föreningen kommer att säljas och ombildas till bostadsrätter efterhand att hyresgästerna flyttar.

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.
Delat ägande mellan barn och förälder kan godkännas i föreningen. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.assessorerna.se/.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2008/2009 Relining av stammarna.
2012/2013 Föreningen avslutade ett projekt där nästan alla gemensamma dörrar och portar har bytts ut. I samband med detta installerades även ett nytt passersystem samt digitala bokningstavlor/informationstavlor i samtliga trappuppgångar. Ett gemensamt soprum med goda sorteringsmöjligheter infördes under samma period.
2013/2014 Renovering av fasadens utsida. I detta projekt ingick drevning och byte av samtliga fönsterbläck. 6 st balkonger renoverades och 2 st burspråkstak byttes ut. Två tredjedelar av husets takfot byttes ut och stuprännorna utmed samma område. Återstående tredjedel av husets takfot och stuprännor byttes ut 2009. Källarfönster byttes ut mot glasblock. Under samma tid utfördes dräneringsarbete utmed Södra Förstadsgatan.
2014 Byttes samtliga vita fönster på Värmlandsgatan ut.
2015 Spolades stammar på Värmlandsgatan.
2016 Renoverades gårdstrappor och räcken, 4 skorstenar samt mindre dräneringsarbete på gården. Ny underhållsplan upprättades.
2017 Spolning och filmning av dagvattenstammar på gården. Dränering på insidan av gården. Tagit bort asfalten på innergården och utfört stenläggning. Allmän uppfräschning av gården, uppsättning av pergola och nya växter.
2018 Byte av samtliga tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och manglar.
2019 OVK - kontroll.
2019 Spolning av fastighetens avloppsledningar i kök och badrum.
2020 Fönster i assessorerna 1 och insidan gården assessorerna 3 kommer bytas under sommar/höst.

Kommande renoveringar:
Föreningen har ansökt om bygglov för att bygga vindslägenheter. I dagsläget väntar föreningen på besked från Malmö kommun. Innan bygglovet är godkänt kan föreningen inte svara på fler frågor kring projektet.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser till uthyrning. Två stora parkeringshus finns dock i omedelbar anslutning till fastigheten (ett vid Lidl och ett vid Umas). Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Fiber är installerat i fastigheten. Föreningen har tecknat avtal med Bahnhof som förser medlemmarna med abonnemang för bredband och TV.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en gemensam innergård med härlig gårdsgrönska, möblemang och grillmöjligheter. På gården finns även cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns fyra tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättid bokas via ett digitalt bokningssystem. Samtliga tvättstugor nås via innergården.

TV/bredband

TV och bredband (fiber) från Bahnhof.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser till uthyrning. Två stora parkeringshus finns dock i omedelbar anslutning till fastigheten (ett vid Lidl och ett vid Umas). Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift
3 314 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel tv. Obligatorisk kostnad på 130 kr/mån tillkommer avgiften som avser bredband. Den totala månadsavgiften är 3 444 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8734%
Andel av årsavgiften är
0,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 345 000 kr
Lägenhetsnummer
3-1010
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
46 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen. 1
1 Lägenheten är registrerad som en 1:a i lägenhetsförteckningen.

Byggnadssätt

Byggår
1939

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Södra Förstadsgatan 119

Södra Förstadsgatan 119,
214 40 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 100 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,8 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bragegatan 2A
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 692 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Förstadsgatan 121F
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 672 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 088 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!