Hoppa till innehåll
Vackra skjutdörrar leder in till biblioteket från stora salongen. Drottningtorget 3 - Bjurfors

Paradvåning i historiska Miljonpalatset

Drottningtorget, Malmö

Drottningtorget 3

Utgångspris:
10 995 000 kr
Avgift:
5 782 kr*
Antal rum:
7
Boarea:
217 kvm
Byggår:
1907
Våningsplan:
4 av 5
Hiss:
Ja

*Avgiften inkluderar kostnad för värme, vatten, TV (basutbud) och bredband. Månadsavgiften erläggs kvartalsvis i förskott.

Paradvåning i historiska Miljonpalatset

Bjurfors Beyond presenterar en magnifik sjurumsvåning om hela 217 kvm med vackra salonger, västerbalkong och mängder av imponerande originaldetaljer.

Beskrivning

Med stolt blick över Drottningtorget och innerstadens takåsar reser sig anrika Miljonpalatset. Ett uppmärksammat bygge i jugendstil från 1907, känt för dess extraordinära karaktär. Samma flärdfulla stilspråk välkomnar i sjurumsvåningen fyra trappor upp. Detaljerna från byggåret är många och omsorgsfullt bevarade, i synnerhet i de pampiga salongerna mot torget. En fantastisk matsal och de övriga rummen, liksom balkongen, är vända mot den välskötta innergården.

Gammal fin fiskbensparkett, profilerade snickerier, stuckaturer, burspråk, spröjsade fönsterbågar och munblåst glas är bara några av de attribut som bidrar till den storslagna atmosfären. Rummen är klassiskt indelade efter tidstypisk karaktär med vackra salonger i fil mot torget och en magnifik matsal som vetter mot gården. Antal sovrum kan anpassas efter behov. Idag nyttjas tre av de sju rummen som sovrum, varav ett av dem är inhyst i den ena salongen mot torget. I anslutning till detta rum finns en toalett och en separat ingång från trapphuset. Från matsalen kommer man via en liten hall till ett badrum med separat toalett samt en serveringsgång med förvaringsutrymmen som leder till två sovrum och köket. Köket har ett stort skafferi och utgång till kökstrappa och hiss. Den gamla pigkammaren intill köket har inretts som matrum, men kan också användas som ett fjärde sovrum. Badrum och kök är av något äldre karaktär, vilket ger möjlighet att modernisera efter eget tycke.

I denna våning får du generösa ytor, goda förvaringsutrymmen och allt det bästa från förra sekelskiftet på en levande plats i stadens centrum. Utanför porten väntar allt från torghandel till restauranger med folkliv och puls. Ett drömläge för den som värdesätter den historiska arkitekturen och kulturarvet.

Interiör

HISTORISKT KVARTER
Liksom övriga kvarteret uppfördes Miljonpalatset efter ritningar av arkitekterna August Ewe och Hans Melin som var flitigt anlitade i Malmö under denna period. Just denna fastighet stack dock ut från mängden med påkostade material och modern utrustning såsom hiss och centralvärme. De sällsynt höga byggkostnaderna väckte kraftiga reaktioner på sin tid, vilket ledde till att fastigheten började kallas Miljonpalatset. Fastigheten förmedlar jugendstilen väl med sin putsade fasad i pastell, runda burspråk, festonger, småspröjsade fönsterrutor, frontespisar och torn. Sjurumslägenheten ligger på fjärde våningen av fem, vilket ger rikligt med ljus samt en fantastisk utsikt över Drottningtorget. Bakom torget skymtar Norra Vallgatan med kanalen och järnvägsspåren.

ENTRÉHALL
Via en spegelpardörr med glaspartier välkomnas du in i hallen till en välbevarad miljö från förr med fiskbensparkett, profilerade snickerier, massiva glasdörrar och spektakulär takhöjd. Väggarna är klädda med en vacker blåmönstrad tapet.

STORA SALONGEN
Ett mjukt rundat burspråk med fönster av munblåst glas och småspröjsad överdel i originalutförande välkomnar med ett rikt ljus i sällskapsrummet. Salongen är den mellersta av tre i fil som vetter mot Drottningtorget och har en fantastisk volym för umgänge. Golvet är utfört i fiskbensmönstrad ekparkett, liksom i övriga sällskapsrum, och taket pryds av dekorativa lister och lamprosett. Väggarna är tapetserade i en sandfärgad nyans och snickerierna är vita.

SALONG/BIBLIOTEK
Vackra gråmålade skjutdörrar med profileringar och dekorativa beslag öppnar upp till biblioteket som är ett harmoniskt rum, fyllt av vackra detaljer. Den ena väggen har en inbyggd bokhylla från golv till tak medan övriga har en beige tapet. Två höga fönster med djupa smygar och blyinfattat glas vetter mot torget och skänker ett behagligt ljus till rummet. Samtliga snickerier är brunmålade, vilket förstärker det lugna intrycket.

SALONG/SOVRUM 1 & WC
På andra sidan av stora salongen, via vitmålade spegelpardörrar, kommer du vidare in i ytterligare ett sällskapsrum som idag används som sovrum. Rummet har ljusrosa väggar, vita snickerier och ett stort fönsterparti mot torget. En vägg täcks av fristående garderober. I anslutning finns ett litet wc och separat ingång med gallergrind från trapphuset. Ovanför toalettrummet finns ett större förvaringsutrymme.

MATSAL & BALKONG
Från stora salongen leder vita pardörrar med glas vidare in mot den magnifika matsalen som har fönster och balkong mot innergården. Rummet har, liksom övriga salonger, vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett, takstuckaturer, profilerade snickerier och anslutande spegeldörrar. En matsal där du lätt kan duka upp ett långbord för 20 personer. Dubbla balkongdörrar öppnar upp till en njutbar uteplats i soligt västerläge där du blickar ner mot den välskötta gårdsmiljön.

BADRUM
Våningens badrum är kaklat i ljusa toner och är inrett med inmurat badkar, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Separat toalett finns utanför badrummet.

LILLA HALLEN
I hallen utanför badrummet finns en garderob och ett inbyggt förvaringsskåp samt en väggfast hörnhylla av marmor.

SOVRUM 2 & 3
Vackert sovrum med beige väggar, parkett och platsbyggda garderober. Vägg i vägg med detta ligger ytterligare ett sovrum med fiskbensparkett, ljusgula väggar och inbyggda garderober. Båda sovrummen vetter mot den lugna innergården.

SERVERINGSGÅNG
Från matsalen når du köket via en fantastisk serveringsgång med originalinredning i form av väggfasta skåp och marmorskivor. Här finns också två garderober.

KÖK & MATRUM/SOVRUM 4
Köket är placerat i slutet av serveringsgången. Det första du möts av är ett stort gammeldags skafferi med marmorhyllor. Kökets skåpinredning med gott om förvarinsgutrymmen går i neutralt vita toner och fördelar sig på två arbetsstationer med laminatbänkskiva och rostfri diskbänk. Väggytorna ovanför är klädda med ljust kakel. Väggarna är målade i vitt medan taket är svart. Golvet har en blå plastmatta. Mellan arbetsbänkarna finns ett vackert fönster med rikt ljusinsläpp och fin utsikt mot gården. Från köket finns en utgång med gallergrind till kökstrappa med hiss. Den gamla pigkammaren intill har inretts som matplats men kan också vara ett fjärde sovrum, beroende på önskad rumsfördelning. Rummet har laminatgolv, gula väggar och en garderob.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Bilder

 • Vackra skjutdörrar leder in till biblioteket från stora salongen. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Vackra skjutdörrar leder in till biblioteket från stora salongen
 • Stämningsfullt och harmoniskt i biblioteket. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Stämningsfullt och harmoniskt i biblioteket
 • En inbyggd bokhylla klär hela den ena väggen i biblioteket. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  En inbyggd bokhylla klär hela den ena väggen i biblioteket
 • Vy från biblioteket mot stora salongen och den tredje salongen, som är inredd som sovrum. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Vy från biblioteket mot stora salongen och den tredje salongen, som är inredd som sovrum
 • Stora salongen är den mellersta av våningens tre salonger som vetter mot Drottningtorget. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Stora salongen är den mellersta av våningens tre salonger som vetter mot Drottningtorget
 • Fantastiskt burspråk med fönster av munblåst glas och småspröjsade överdelar i originalutförande. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Fantastiskt burspråk med fönster av munblåst glas och småspröjsade överdelar i originalutförande
 • Ostörd utsikt över torget och den anrika bebyggelsen. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Ostörd utsikt över torget och den anrika bebyggelsen
 • Salongerna ligger i anslutning till den ståtliga entréhallen. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Salongerna ligger i anslutning till den ståtliga entréhallen
 • Pampiga dörrblad i matsalen med vy mot stora salongen. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Pampiga dörrblad i matsalen med vy mot stora salongen
 • Den magnifika matsalen är vänd mot innergården och rymmer lätt 20 middagsgäster. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Den magnifika matsalen är vänd mot innergården och rymmer lätt 20 middagsgäster
 • Via matsalen nås även bostadens njutbara västerbalkong med utsikt över innergården. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Via matsalen nås även bostadens njutbara västerbalkong med utsikt över innergården
 • Generös yta och platsbyggda garderober. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Generös yta och platsbyggda garderober
 • Sovrummet som är inhyst i den ena salongen har fristående garderober och anslutande toalett. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Sovrummet som är inhyst i den ena salongen har fristående garderober och anslutande toalett
 • En mäktig serveringsgång med bevarade originalskåp. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  En mäktig serveringsgång med bevarade originalskåp
 • Det gårdsvända köket nås via serveringsgången och har ett stort skafferi. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Det gårdsvända köket nås via serveringsgången och har ett stort skafferi
 • Den tidigare pigkammaren med inbyggd garderob har inretts som matrum men kan också användas som sovr. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Den tidigare pigkammaren med inbyggd garderob har inretts som matrum men kan också användas som sovr
 • Rymligt och helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Rymligt och helkaklat badrum med tvättmöjligheter
 • Påkostat och pampigt i Miljonpalatsets trapphus. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Påkostat och pampigt i Miljonpalatsets trapphus
 • Kringbyggd och välskött gårdsmiljö. Drottningtorget 3 - Bjurfors
  Kringbyggd och välskött gårdsmiljö
 • Interiörbild. Drottningtorget 3 - Bjurfors
 • Interiörbild. Drottningtorget 3 - Bjurfors

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Gårdsvänd balkong.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 782 kr

Avgiften inkluderar kostnad för värme, vatten, TV (basutbud) och bredband. Månadsavgiften erläggs kvartalsvis i förskott.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,111%
Andel av årsavgiften är
2,11%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
175 415 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
10 995 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
7
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
217 kvm*

*Enligt uppmätning (mätbevis finns). Enligt Bostadsrättsföreningen 213 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till bostadsrätten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2022-04-01

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drottninghus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Drottninghus består av 23 lägenheter och samtliga upplåts med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes 1907. Föreningens adresser är Bagersgatan 4, Drottningtorget 3 och Östergatan 1.

Föreningens ekonomi

Föreningen har egen ekonomisk förvaltning.
Föreningen höjde avgifterna med 15% från 2024-01-01 (kontrollerat med styrelse 2023-12-13)
Föreningen ser över avgifterna halvårsvis.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad till fullvärde.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fjärrvärme
2010 målades en del fönster
2019 renoverades fönster och balkonger mot gården
2020 byggdes nya vindsförråd
2021 renoverades samtliga fönster mot gatan
2021 byttes värmeväxlare i fjärrvärmesystemet
2023 Byte av tappvattenstammar

Kommande renoveringar och underhåll:
Lite skönhetsåtgärder kvar när det gäller tappvattenstammar
Det kommer att ske en reiling under april 2024

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till TV via Attende och bredband via Sappa.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig stenlagd innergård med sittplatser.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga med torkrum och torkskåp med ingång från innergården.
Via innergården når man också ett cykelförråd.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.
Besök gärna föreningens hemsida www.drottninghus.se

Länkar

Om Drottningtorget

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottningtorget 3

Drottningtorget 3

211 25 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Drottningtorget 3

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}