Mysig bostad

Drottningtorget, Malmö

Stora trädgårdsgatan 6B

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
3 076 kr
Antal rum
2
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 28/2, KL 11:00 - 11:20

  Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Mysig bostad

Charmfullt boende i hus anno 1903. Häftigt boende som måste ses!

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från pittoreska Drottningtorget låg en gång i tiden Malmös gamla Kryddfabrik där man idag totalrenoverat den vackra gamla K-märkta fastigheten och omvandlat till mysiga cityboenden belägna mitt i gamla staden med allt vad den har att erbjuda. Här varvas exklusiva materialval med charmiga sekelskiftesattribut.

Tjusig entré via den inhägnade, lugnt belägna innergården vidare in i den gamla delen av det som tidigare var Malmös Kryddfabrik, till en underbar bostad med härliga attribut! Här hittar vi en mysig tvåa med rustikt industriell känsla med trevlig rymd. En träffsäker mix av gammalt och nytt. Gedigna takbjälkar, rustika tegelväggar och spröjsade fönsterpartier med djup fönsternisch i betong ger karaktär till hemmet och för tankarna tillbaka till husets ursprungliga byggnadsår. Den industriella känslan är påtaglig och detaljrikedomen i bostaden vittnar om arkitektens höga ambitioner. Här finner vi också alla bekvämligheter för den kräsne så som tvättmaskin, torktumlare och inte minst kockens bästa vän diskmaskinen.

Brf Kryddfabriken är belägen på historisk mark strax bakom anrika Drottningtorget. Det här är bostaden för dig som vill ha kvalitet i ditt boende och närhet till allt vad staden har att erbjuda av nöjen, shopping och restauranger. Samtidigt befinner du dig en kort promenad från Centralen och dess ypperligt goda kommunikationer. Måste upplevas!

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kryddfabriken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kryddfabriken. Föreningen har 48 lägenheter fördelat i tre byggnader, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens tomt är friköpt. HSB Malmö sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om ca 2%.

Föreningens stadgar tillåter juridiska personer men ger också styrelsen rätt att neka. Det avgörs från fall till fall.
Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn men samtliga ägare måste ansöka om medlemskap i föreningen.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. För mer information se föreningens informativa hemsida: www.brfkryddfabriken.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 utfördes en OVK-besiktning och trädgården utrustades med två uteplatser och grill.
2015-2017 utfördes renovering av fasad, terrasser och balkonger på Stora Trädgårdsgatan 4 och 8.
2016 utfördes underhållsspolning av föreningens stammar, nya dörrstängare monterades och soprummen fräschades upp. Fläktsystemet i C-huset genomgick delvis ombyggnad och kalibrerades. Ny underhållsplan upprättades.
2017 installerades nya elmätare i samtliga lägenheter och elen började därefter aviseras utifrån faktisk förbrukning. Dagbrunnarna rensades, gården vid B-huset rustades upp och porttelefonsystemet byttes. Samtliga hissar reparerades och väsentliga delar byttes. Fuktskada reparerades och kompletteringsisolering utfördes i två olika lägenheter i C-huset. Tak- och rökluckor i hus A samt B reparerades och i C-huset nytillverkades en lucka med invändig stege.
2019 byte av mottagarenheter för golvvärme i alla lägenheter.

Planerade renoveringar
Målning av träfönster och dörrar enligt underhållsplanen.

Parkering

Föreningen hyr 35 parkeringsplatser i grannföreningen, Brf Sågen. Kostnaden är 980 kr/månad. Fyra är dubbelplatser. Separat kö gäller för att hyra dessa, d.v.s. ingen parkeringsplats medföljer lägenheten. Kontakta styrelsen för kösystem.
I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig och barnvänlig innergård med lekplats. Det finns sittgrupper och en gemensam grill. Även cykelställ finns på gården.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 076 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för internetuppkoppling om 219 kr/månad. Kostnad för hushållsel tillkommer till avgiften och debiteras utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,06888%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
333
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
45 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
83

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Stora trädgårdsgatan 6B

Stora trädgårdsgatan 6B,
211 28 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57