I välskött fastighet på populära Ellstorp erbjuds nu en av områdets absolut finaste 2,5:or!

Ellstorp, Malmö

Ellstorpsgatan 1B

Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
2 873 kr
Antal rum
2,5
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 2/6, KL 18:00 - 18:30

  Förhandsvisning! Boka via Bjurfors.se

 • söndag 7/6, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

I välskött fastighet på populära Ellstorp erbjuds nu en av områdets absolut finaste 2,5:or!

Inflyttningsklar, mysig och topprenoverad bostad med genomgående planlösning och västerbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

 • Extra kontaktperson

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Halvan bjuder in till stort matsalsmöblemang med vy mot vardagsrummet. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
Halvan bjuder in till stort matsalsmöblemang med vy mot vardagsrummet
Härlig plats för middagsbjudningar. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
Härlig plats för middagsbjudningar
Topprenoverad 2017. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
Topprenoverad 2017
Underbart ljus och fin bostad. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
Underbart ljus och fin bostad
En av områdets större balkonger, i bästa västerläge!. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
En av områdets större balkonger, i bästa västerläge!
Nyrenoverat, fräscht kök från 2017. Ellstorpsgatan 1B - Bjurfors
Nyrenoverat, fräscht kök från 2017

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På högt läge, på femte våningen med hiss finner du denna ljuvliga 2,5-rummare belägen i välskött fastighet på populära Ellstorp. Lägenhetens genomgående planlösning fördelar sig över 54 välplanerade kvadratmeter med härligt ljusinsläpp från två håll. Bostaden erbjuder en optimal planlösning där alla kvadratmeter kan utnyttjas på bästa sätt. Stort vardagsrum med tillhörande balkong i bästa västerläge och en stor halva i anknytning till vardagsrummet med utrymme för matplats. Ljust, modernt och snyggt renoverat kök med bekvämligheter som diskmaskin och induktionshäll. Sovrum som är beläget mot den lugna innergården utan insyn och ett renoverat badrum i klassiska färger.
Här finner vi en inflyttningsklar bostad där smakfulla renoveringar varvas med bevarade originalattribut. En riktig pärla för dig som vill ha det lilla extra i alla detaljer, här har ingenting lämnats åt slumpen. Detta är helt klart en av områdets finaste bostäder!

Här bor du på optimalt läge bland gröna omgivningar på citynära Ellstorp. På kort gångavstånd ligger knutpunkten Värnhem och dess goda pendlingsmöjligheter. Rörsjöalléns promenadstråk nås inom några minuter och i området finns bra utbud av butiker, caféer och restauranger. Ett lugnt område att trivas i, men med närheten till allt.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Välkomna upp med hissen till våning 5. Hallen bjuder på slipat och vitlaserat originalparkett som sedan följer genom bostadens rum. Väggarna är vita och till höger finns plats för avhängning. Här finns två inbyggda garderober.
Från hallen når vi halvan och vardagsrummet rakt fram, badrummet till vänster och köket till höger.

Kök
Snyggt och fräscht kök som renoverats 2017 med tidlösa materialval och färger. Gråa, släta skåpsluckor med bra förvaring både i under och överskåp som går hela vägen upp till taket. Här finns integrerad kyl/frys och diskmaskin, ugn, induktionshäll och köksfläkt. Diskbänk och stänkskydd i matchande mörk laminat och beslag i krom och brunt skinn. Plats för matbord för 2-4 personer. Ljus laminat på golvet och vita väggar. Smakfullt och praktiskt kök.

Vardagsrum
Stor och ljust vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp via stort fönsterparti och balkongdörr. Här finns gott om plats för soffmöblemang och mediamöbel samt en stor ”halva” som med fördel möbleras med matsalsbord med tillhörande stolar för 6-8 personer. En ultimat planlösning som både är praktisk, öppen och social. På golvet ligger originalparketten som har slipats och vitlaserats och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen i västerläge där man kan njuta av eftermiddag- och kvällssolen. Bostadens höga placering i huset ger en härlig utsikt över Ellstorp gröna innergårdar.

Sovrum
Ett härligt och rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en ljuvlig midnattsblå färg och golvet är slipad och vitlaserad originalparkett. Stora fönster mot grönskande och lugnt område.

Badrum
Badrummet är totalrenoverat 2017 med snygga och matchande färgval.
På golvet ligger klinker i grått och på väggarna finns vitt kakel med mörk fog som gör sig snyggt tillsammans med svart kommod och vitt handfat och wc. Duschdörr i glas i detta fräscha badrum.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 873 kr

I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. En obligatorisk tilläggsavgift tillkommer om 140 kr/mån och avser bredband.

El, varmvatten och värme avläses individuellt och tillkommer på avin.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,8742%
Andel av årsavgiften är
1,91801%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
33
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
132
Energideklarationsdatum
2018-02-14

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Midgård i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
52
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB:s bostadsrättsförening Midgård i Malmö. I föreningen finns 52 lägenheter och 4 lokaler fördelat på adresserna Ellstorpsgatan 1A-C. SBC står för den ekonomiska förvaltningen av föreningen. Föreningens tomt är friköpt. Föreningen bildades 1939.

Ekonomi:
I dagsläget har föreningen inga avgiftshöjningar planerat (kontrollerat med styrelsen 2020-05-18).

Gemensamma avtal:
- Gemensam el har nyligen införts vilket bidrar till lägre priser. Nu betalar man enbart för sin individuella förbrukning.
- Värme och vatten avläses individuellt. Avläsning görs av Minol och delas upp på avierna.

Medlemskap:
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmoJuridisk person accepteras som medlem i föreningen enbart vid lokaler.
- Delat ägande godkänns under förutsättning att den boende i bostaden står som ägare av minst 10% av bostaden.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.
- Föreningen utför tillsyn i samband med överlåtelse. Denna bokas av säljare och köpare med fredrik.olsson@hsb.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 Underhåll av fönsterpartier.
2015: Byte av maskiner i tvättstugorna och renovering av tvättstugorna samt torkrummen.
2017-2018: Relining av samtliga avloppsstammar. Stambyte utfördes i trappa A. Elstamsbyte samt nya elcentraler i samtliga lägenheter. Dränering med isodrän-metoden. Ny utemiljö samt nya utemöbler. Målning av hussockeln. Stadgeenligt besiktning utfördes av styrelsen den 2017-03-20. Vid besiktningen framkom inga större anmärkningar.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen följande underhåll (kontrollerat med styrelsen 2020-05-18):
- Renovering av trapphus i form av uppfräschning och målning.
- Staket ska uppföras runt gården.

Parkering

I föreningen finns 2 parkeringsplatser i anslutning till huset. Plats kan hyras till en kostnad om 400 kr/månad. Kösystem tillämpas, i dagsläget är det cirka 2-3 personer i kö. I övrigt rådet boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

I månadsavgiften ingår grundutbudet av Kabel-TV via ComHem.
Föreningen har tecknat kollektivt bredband med Bahnhof. Hastigheten är 250/100 mbits och kostnaden för detta är 140 kronor per månad och hushåll vilket debiteras separat.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en härlig grönskande gård med tillgång till gemensamma utemöbler, grill och lekplats. Här finns även ett miljöhus.

Gemensamma utrymmen

Föreningens två gemensamma tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. I källaren finns ett cykelförråd som kan hyras till en kostnad om ca 240 kr/år.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information samt läsa årsredovisning och stadgar.

Länkar

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Ellstorpsgatan 1B

Ellstorpsgatan 1B,
212 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

 • Extra kontaktperson

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ellstorpsgatan 1B
  Pris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 873 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Idaborgsgatan 57E
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 922 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ellstorpsgatan 1C
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 153 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,5 kvm

  Visning: 2020-06-04 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 2A
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  2 777 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Idaborgsgatan 57D
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3C
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!