Hoppa till innehåll

Välplanerad trea belägen på ljus hörna med grönskade utsikt och stor inglasad balkong

  • På förhand

Södertorp, Malmö

Arkitektgatan 43

Utgångspris:
1 995 000 kr
Avgift:
5 811 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
88 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 8
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har installerat gemensam el vilket är ekonomiskt fördelaktigt för de boende. Kostnaden för faktisk förbrukad el debiteras på månadsavgiften.

**Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Mathilda Skoglund

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Välplanerad trea belägen på ljus hörna med grönskade utsikt och stor inglasad balkong

Beskrivning

I ett lugnt och grönskande område, med närhet till Pildammarna och Mobilia, presenteras en väldisponerad trerummare belägen på ljus hörna i ett av de eftertraktade höghusen med hiss. Här bor du insynsskyddat på tredje våningen med rogivande utsikt över föreningens välskötta gårdsmiljö och Ärtholmens grönskande koloniområde. Bostaden erbjuder en otroligt stor och härlig balkong med öppningsbar inglasning som kan nyttjas större delen av året.

Bostaden fördelar sig över ett rymligt vardagsrum med behagligt ljusinsläpp från två håll, ett trivsamt kök med matplats i direkt anslutning, ett praktiskt grovkök med tvätt och förvaring, två lättmöblerade sovrum, ett helkaklat badrum med dusch samt en helkaklad gästtoalett. Utöver detta erbjuds praktiska förvaringsmöjligheter i flera garderober, i en rymlig klädkammare samt i källarförrådet som tillhör bostaden.

På Arkitektgatan 43 bor du i lugnt och barnvänligt område nära såväl citykärnan som vackra promenadstråk. På gångavstånd finner du citys breda utbud av shopping och restauranger samt den pendlarvänliga stationen vid Triangeln. Alldeles intill ligger Pildammsparkens lummiga grönområde, shoppingcentret Mobilia och stora Coop Stadion. I närområdet ges goda kommunikationsmöjligheter med buss och det korta avståndet till ringvägen underlättar vardagen för dig som pendlar med bil.

Brf Anneberg är en välskött HSB-förening som stoltserar med parkliknande utemiljöer och välskötta bostadshus. Omgivningen bjuder på aktiviteter för såväl gammal som ung med lekplatser, grillplats och boulebana. För de boende i föreningen erbjuds dessutom fritidsaktiviteter såsom dart, biljard, promenader och gym.

Välkommen på visning!

Interiör

HALL- Välkomnande hall med plats för avhängning till höger. Längre in i hallen erbjuds förvaring i en enkel garderob, en dubbel garderob samt i en rymlig klädkammare.

KÖK- Trivsamt kök med fint ljusinsläpp och väl tilltagen matplats i direkt anslutning. Här erbjuds bra skåpsförvaring och bekväma arbetsytor. Utrustningen är komplett bestående av kyl/frys, ugn, häll(2024), mikro samt diskmaskin.

GROVKÖK- Grovköket har försetts med tvättmaskin, torkskåp, städskåp, vask samt ytterligare skåpsförvaring.

VARDAGSRUM- Generösa sällskapsytor med gott om plats för soffgrupp. Det utmärkta hörnläget ger ett fantastisk ljusinsläpp och utsikt över Ärtholmens grönskande koloniområde.

BALKONG- Stor inglasad balkong med praktiskt klinkergolv och plats för både matbord och loungegrupp. Den öppningsbara inglasningen förlänger säsongen och gör det möjligt att njuta av balkongen större delen av året. Balkongen är belägen i sydostläge med utsikt mot föreningens grönskande gård.

SOVRUM 1- Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring erbjuds i garderober längst ena väggen.

SOVRUM 2- Lämpar sig utmärkt som sovrum, kontor eller gästrum.

BADRUM- Stort badrum i stilrent och helkaklat utförande. Utrustningen består av toalett, dusch, handfat med kommod, spegel samt två praktiska handdukshängare.

GÄST WC- Helkalkat utförande med utrustning bestående av toalett, handfat samt spegel.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Föreningens välskötta gård
  • Boulebana på gården
  • Här trivs både stora och små
  • Det vackra vattenspelet på gården
  • Många platser för umgänge
  • Föreningens parkliknande gårdsmiljö

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
183
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
88 kvm*

*Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 811 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Föreningen har installerat gemensam el vilket är ekonomiskt fördelaktigt för de boende. Kostnaden för faktisk förbrukad el debiteras på månadsavgiften.

Byggnadssätt

Byggår
1967

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3354%
Andel av årsavgiften är
0,3354%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
323 621 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2018-11-23

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Anneberg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
315
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen. Ansökningsblankett finns hos vicevärden.
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Nej, tomträttsavtalet omförhandlades senast 2020-01-01.

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Anneberg är en äkta förening som innehåller 315 lägenheter på Arkitektgatan 1-55. I fastigheten finns 7 bostadshus med 27 trapphus. Husen är byggda 1967 och är upplåten med tomträtt som omförhandlades senast 2020-01-01.

HSB medlemskap
I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Malmö. HSB Malmö tar i samband med detta ut en andelsavgift på 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts via HSB.

Föreningen höjde avgifterna med 4% från 2024-04-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2024-07-09).

Gemensam el
Föreningen har gemensam el. Boende blir debiterade efter individuell förbrukning. Debitering sker månadsvis med 4 månaders eftersläpning. HSB gör slutavläsning av elen vid överlåtelse.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen arbetar med en 10-årig underhållsplan.
Utförda renoveringar
Ca 2005 Byte av samtliga fönster (utom fönstren mot balkongerna) och inglasning av alla balkonger
2013 Spolning av vatten- och avloppsstammar
2014 Byte av samtliga hissar i föreningen, tilläggsisolering av vindar
2015 Garagerenovering, asfaltering av p-platserna
2016-2017 Omfogning av fasader (3-våningshusen)
2018 Nya ytterportar
2018-2020 Gjordes en omfattande renovering med tappvattenstambyte, relining av avlopp, samt värmesystem innehållande nya värmeväxlare, installation av värmepumpar samt byte av radiatorer.
2020 Samtliga tegelfasader renoverade.
2021 Samtliga av låghusens entréer har slipats och fått ny ytbehandling. Beskärning av träd och buskar samt nya rabatter vid två av höghusen. Högtryckstvättning av stensatta ytor Muren vid garagets ned- och uppfarter har renoverats och målats om.
2022 Målning av staket vid ned/uppfart till garaget. Besiktning av lekplatserna. Renovering av biljardrummet. Åtgärder på trädgårdsytorna, bland annat gallra bland träden. Inventering av skyddsrumsutrustning
2024 Fritidslokalen nyrenoverad. Utbyte av entrédörrar källare & garage.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. Det närmsta året planerar styrelsen för följande åtgärder (kontroll 2024-07-09):
- Uppföra miljöhus. Ska genomföras innan slutet av 2026.
- Omläggning utav tjärpapp på hustaken. Kommer genomföras inom 3-5 år.

Parkering

Föreningen har 204 garageplatser (varav 10 är utrustade med laddstolpar) och 140 parkeringsplatser för uthyrning. Garageplats kostar 350 kr/mån, garageplats med laddplats 500 kr/mån och parkeringsplats 150 kr/mån. Det finns i dagsläget lediga garageplatser och några lediga parkeringsplatser ute (kontroll 2024-07-09).
Hör av dig till vicevärden för att ställa dig i kö på 040-929311.

Det finns 4 parkeringsplatser vid Arkitektgatan 43 som man måste ha skriftligt tillstånd i framrutan för att få använda. Dessa är främst avsedda för entreprenörer men medlemmar kan få tillstånd till sina hantverkare vid behov.

TV/bredband

Kabel-tv via Sydantenn.
Föreningen har tecknat avtal med Bredband2 om gruppanslutning av bredband. Det innebär att bredband med hastighet 1000/1000 MB ingår i månadsavgiften med en anslutningsavgift (engångskostnad) på 200 kr.
För att beställa, gå in på www.bredbandswebben.se och följ anvisningarna.

Gemensamma utrymmen

Det finns 10 tvättstugor i föreningen. Alla är utrustade med två tvättmaskiner, en elmangel samt en torktumlare. Ett torkrum hör också till varje tvättstuga. Det finns även stenmangel att boka i separat utrymme.

Föreningen har barnvagnsrum samt cykelförråd.

Det finns källarförråd och matkällare tillhörande lägenheterna. Det finns möjlighet att hyra extraförråd och kostnaden varierar beroende på storleken.

En lokal för mindre fester eller sammankomster finns i källaren på Arkitektgatan 3 för uthyrning till medlemmarna. Föreningens medlemmar kan hyra lokalen för 500kr/kväll. Det finns ett pentry med stor kyl, diskmaskin och servis för ca 30 personer.

Gymmet finns i källaren i Arkitektgatan 11-19 med ingång på gaveln vid 11:an. Tagg hämtas på fastighetskontoret och betalas tillsammans med nästa avgiftsavisering. Ny motionscykel införskaffad 2021.

Föreningen har en aktiv fritidsverksamhet såsom boule, promenader, dart, biljard, stickcafé och trivselträffar.

Övrigt

Föreningen önskar även att utföra en tillsyn i samband med överlåtelsen, denna bokas av säljaren med vicevärden.

Gå gärna in på föreningens hemsida www.brfanneberg.se för mer information.

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Om Södertorp

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Arkitektgatan 43

Arkitektgatan 43

21563 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Arkitektgatan 43

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder