Havsnära familjefemma på 122 kvadratmeter med enastående balkong!

Västra Hamnen, Malmö

Einar Hansens Esplanad 14

På förhand
Avgift
5 790 kr
Antal rum
5
Boarea
122 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Havsnära familjefemma på 122 kvadratmeter med enastående balkong!

Nu finns chansen att förvärva en av få större lägenheter i Västra Hamnen. Stor balkong med tillgång till takterrass. Havsnära adress i stabil Brf!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

 • Extra kontaktperson

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna unika familjefemma med alla rätt!. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Välkommen till denna unika familjefemma med alla rätt!
. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Här bor du i lugnet med med gångavstånd till trevliga promenadstråk längst havet. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Här bor du i lugnet med med gångavstånd till trevliga promenadstråk längst havet
Kontakta mig för mer information!. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Kontakta mig för mer information!
Föreningens gemensamma takterrass. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass
Den lugna och lummiga innergården. Einar Hansens Esplanad 14 - Bjurfors
Den lugna och lummiga innergården

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna att beskåda denna familjevänliga femrummare som erbjuder stora sociala ytor och en enastående balkong på hela 21 kvm. Genomgående planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Stora fönsterpartier gör hemmet ljust och den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär att vistas i. Fyra välplanerade sovrum i ett lugnt läge mot den lummiga innergården, två badrum och en avskild tvätt avdelning är bara några attribut som erbjuds i detta fantastiska hem!

Njut av ett ypperligt boende i ett av Malmös mest expansiva bostadsområden där högklassiga restauranger, butiker och salta bad väntar alldeles runt knuten. Ica Maxi, promenadstråk, gym och goda kommunikationer finns i bostadens absoluta närområde. Garage finns i husets källare och en trappa upp hittar du föreningens gemensamma och väl tilltagna takterrass. Stabil förening med låga avgifter!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bommen 5

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skeppsträdgården 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Skeppsträdgården 2 består av 78 stycken lägenheter som tillsammans med grannföreningen Skeppsträdgården 1 delar innergård. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Huset stod färdigställt 2017 och hela kvarteret är miljöcertifierat enligt det brittiska miljöklassningssystemet Breeam. Systemet bedömer miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter ur ett hållbarhetsperspektiv. Det är helt enkelt ett erkännande på marknaden för byggnader med låg miljöpåverkan och hållbar design.

Förutom de gröna taken och den lummiga innergården finns det även egna odlingslådor på många av balkongerna. Den gemensamma takterrassen ligger på våning 7 och får nyttjas av medlemmarna. Här erbjuds såväl fantastiska vyer som bord och stolar.

Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder och barn under förutsättning att den boende i bostaden äger minst 10%. För juridisk person som medlem måste föreningen kontaktas. Juridisk person får vägras medlemskap. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (Enligt avstämning med föreningen 2020-09-10).

Tillsyn: Föreningen kontaktar medlemmen efter inflyttning, men det går också alltid bra att kontakta styrelsen själv via mail.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar. 2020-09-10

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 Grind till innergården har satts upp.
2018 Taggsystem i garage.
2018 Byte av låscylindrar i förråd.
2019 Tvåårsbesiktning.

Det finns inga planerade renoveringar då huset är nybyggt. Föreningen har haft sin tvåårsbesiktning där det uppkommit vissa åtgärdspunkter, men bara mindre saker. Ingenting att räkna som renovering. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och som sträcker sig fram till 2048.

Parkering

Föreningen har 86 garageplatser i husets källare samt 2 parkeringsplatser utomhus. Kösystem tillämpas. Kostnad 950 kr/månad. Hantering (kö etc) och förvaltning av parkeringen sköts av SBC. I dagsläget är det kö enligt avstämning 2020-09-14.

TV/bredband

Bredband via Com Hem. Kostnad för TV, bredband samt IP-telefoni tillkommer på avgiften med 155 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Föreningen delar innergård med Skeppsträdgården 1.

Gemensamma utrymmen

Gemensam takterrass på våning 7 med tillhörande utemöbler och solstolar.
Tillsammans med grannföreningen Brf Skeppsträdgården 1 har medlemmarna tillgång till en lummig innergård med ett flertal uteplatser att nyttja.
Festlokal som går att hyra för 200 kr/dygn.
Två övernattningsrum som går att hyra för 200 kr/dygn.
Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren.
Miljörum.

Till samtliga lägenheter finns tillhörande förråd. Ingen gemensam tvättstuga finns då samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

Övrigt

De boende har tillgång till både bil och cykelpool, medlemskap i Sunfleet ingår i tio år.

Ovanstående information är inhämtad ifrån föreningens ekonomiska plan, årsredovisning och säljinformationsbroschyren om huset. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Parkering

Föreningen har 86 garageplatser i husets källare samt 2 parkeringsplatser utomhus. Kösystem tillämpas. Kostnad 950 kr/månad. Hantering (kö etc) och förvaltning av parkeringen sköts av SBC. I dagsläget är det kö enligt avstämning 2020-09-14.

Månadsavgift

Avgift
5 790 kr

I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk tilläggsavgift om 155 kr/mån tillkommer som avser kabel-TV, telefoni och bredband. Total månadskostnad 5945 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,217%
Andel av årsavgiften är
2,22%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
661
Våningsplan
6 av 7*
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
4
Max antal sovrum
4
Boarea
122 kvm**

* Våning 6 från hissen, dock ingen boende ovan.

** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-04

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Einar Hansens Esplanad 14

Einar Hansens Esplanad 14,
21177 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

 • Extra kontaktperson

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sundspromenaden 15
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  7 391 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  145 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!