Modern, mycket rymlig och sällskaplig villa med 7 rum och attraktivt läge

Stocksund, Danderyd

Carl Munters väg 8

Besiktigad
Pris
12 700 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
588 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
193 kvm / 25 kvm

Modern, mycket rymlig och sällskaplig villa med 7 rum och attraktivt läge

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till lite av en ”grosshandlarvilla” i modern tappning, byggd 2005 och väldigt ståtlig med stilfull arkitektur och två våningar samt suterrängvåning. Allt som allt innebär det ett mycket rymligt och sällskapligt hem med lågt räknat 7 rum varav 4 sovrum, på 193 + 25 kvm.

Husets planlösning är genomtänkt och väldigt social, med ett entréplan dedikerat till sällskapsliv över fantastiska ytor där köket är ovanligt stort och luftigt. Allt i en planering som känns härlig öppen då entréplanet har genomgång runt hall, kök, allrum/glasveranda och vardagsrum.

Övre plan har en stor hall, användbar som barnens eget vardagsrum, och i suterrängplanet finns ytterligare ett möjligt sällskapsrum. Tre sovrum är samlade uppe och det fjärde i suterrängplanet är perfekt som tonårsdel, master bedroom eller gäst- och arbetsrum.

Villan är välförsedd med soliga uteplatser, främst det enorma altandäcket på baksidan, men även en liten entréveranda samt balkong på övervåningen. Något som skänker väldigt mycket extra trivsel är de utskjutande glasverandorna eller uterummen, en mot baksidan och en som utgör en härligt ljus, separat entré/farstu på framsidan.

Andra kvaliteter är badrum på varje våning varav suterrängplanet har en stor bastu, stora möblerbara hallutrymmen och passager, gott om förvaring och en riktigt rejäl separat tvättstuga. Då suterrängplanet har egen ingång från tomten finns möjlighet att skapa generationsboende eller uthyrningsdel av allrummet och sovrummet nere.

Tomten på 588 kvm ger lagom stora ytor som inte kräver alltför mycket tid och arbete, samtidigt som den erbjuder mysiga grönytor i en charmig trädgård med sluttande gräsytor. Inramning av staket och grönska skapar ett relativt ogenerat läge. Huset har två parkeringsplatser på varsin sida.

Villan är som sagt byggd 2005 vilket innebär att den är i nästan nyskick vad gäller både materialval, ytskikt och utrustning. Interiören präglas av ljusa färger och huset är väldigt gediget. Det är även uppdaterat med viss ombyggnad och flera renoveringar, bland annat källarplanet 2017, fasadmålning 2018, målning av kök och entré samt nytt badrum uppe 2019. Huset är försett med bergvärme 2009 och luft/luftvärmepump 2010.

Villan ligger centralt i Stocksund, med närhet till vattnet och småbåtshamnen, och med promenadmöjligheter bort till Täcka Udden. Det är gångavstånd till Stocksundsskolan och även till både Roslagsbanan och E18 vilket gör det smidigt och enkelt att nå Stockholms centrala delar.

Interiör

På entréplanet kommer du in i huset via en mysig liten veranda i högt läge, och från den träder du in i en separat entré omgiven av fönster och med bra plats för kapprum där man kan samla alla ytterkläder. På så sätt blir den inre hallen fri från kläder och skor, och fungerar istället som en välkomnande del utan stök. Entrén har svart robust klinkergolv medan rumsgolven är ekparkett.

Intill hallen ligger badrummet, påkostat inrett med snyggt, stort badrumsmöblemang samt i övrigt duschhörna med glasdörrar. Interiören är svart klinkergolv och helkaklade väggar.

Till vänster öppnar sig det spatiösa köket, med smakfull inredning i vitt med svarta bänkskivor i sten. Två långa arbetsbänkar ger bra plats för gemenskap och matlagning, och kökets storlek ger utrymme för en rejäl matgrupp för både vardag och fest.

Altandäcket bildar en underbar veranda som sträcker sig längs hela baksidan och runt allrummet. Här har du obegränsad plats för grillhörna och matbord, loungemöbler oh vilstolar. Från altanen tassar du ut på gräsmattan som utgör nästan hela tomtytan, och som ligger med relativt bra insynsfrihet tack vare rejält avstånd till grannhuset.

Från köket rör du dig runt till allrummet och vidare till vardagsrummet som ger härliga ytor för soffgrupp, hemmabio med mera. Hela entréplanet får ett fantastiskt ljusinsläpp där alla rum får ljus från minst tre håll. Både köket och vardagsrummet har egen utgång till altanen och allrummet blir som en glasveranda och en ljuvlig loungehörna för avkoppling och umgänge med fri utsikt över trädgården och altanen.

På övre planet har du en stor hall när du kommer uppför trappan, med fönster åt två håll varav ena sidan har en balkong med utsikt över baksidan och trädgården. Balkongen ger även övre plan en solig uteplats där man kan sitta en bit upp och njuta av solen i ogenerat läge. Allrummet kan disponeras som lek- och tv-rum, bibliotek med mera.

Kring allrummet ligger de tre sovrummen, på ena sidan det väl tilltagna föräldrarummet som i praktiken har eget badrum, nybyggt 2019 och inrett med exklusivt klinkergolv, vita helkaklade väggar samt både badkar och separat duschhörna. På motsatt sida ligger två barnrum mad plats för skrivbord, förvaring med mera förutom säng. Alla tre sovrum har fönster åt två håll.

Suterrängplanet har en rymlig hall nedanför trappan, som i sin tur ansluter till en luftig entrédel med egen ingång till nedre plan, komplett med avhängningsplats och inbyggd garderobsvägg. Intill hallen ligger relaxavdelningen med dusch och rymlig bastu, allt inramat av svart klinkergolv och helkaklade vita väggar.

På ena sidan av hallen ligger ett allrum och innanför detta ett sovrum, båda med bra storlek för soffor eller säng och andra möbler. Allrummet kan med fördel nyttjas som tv-rum, lekrum eller hobbyrum. Sovrummet passar bra som gäst- eller arbetsrum. Hela delen kan också bli ett fint tonårsboende eller uthyrningsdel. Hela suterrängplanet har stora stilrena klinkerplattor.

Tvättstugan är både fräsch och praktisk med gott om arbetsytor och härligt generös skåpinredning förutom maskinerna. Innanför tvättstugan öppnar sig ett lika stort teknikrum/förråd, möjligt att använda som exempelvis gym eller verkstad.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bagaren 5

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbod i anslutning till uteplats på baksidan.

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-08-25)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
12 700 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
193 kvm
Tomtarea
588 kvm
Biarea
25 kvm

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
8 500 kr
Värme
15 000 kr
Försäkring
9 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
39 900 kr

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 865 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-04-23

Ombyggnad, Renoveringar

2009 - Bergvärmepump
2010 - Luft /luftvärmepump (komfortkyla sommartid)
2017 - Renovering av källare
2018 - Målning av fasad
2019 - Målning av kök och entré
2019 - Nytt badrum på övervåningen

TV/bredband

Ansluten till fibernät

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 270 000 kr
Byggnadsvärde
4 665 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare i souterräng
Byggår
2005
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster med spröjs

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Stocksund

Stocksunds bebyggelse domineras av villor med ett påtagligt arv från den gamla staden barndom. Här finns bland annat ett köpcentrum, restaurang och vårdcentral. Idrottslivet har sitt centrum vid Stockhagens idrottsplats, på gränsen till Djursholm, och utmed Stocksundets stränder finns flera småbåtshamnar.

I Lilla Värtan ligger ön Tranholmen, som till stor del är bebodd året runt. En av de märkligaste byggnaderna i Danderyds kommun är tornet i Cedergrenska parken, en pastisch av en riddarborg i rött tegel byggd av jägmästare Albert Nestor Cedergren. Det stod länge ofärdigt, men har renoverats och ägs idag av Danderyds kommun.

Köpa eller sälja bostad i Stocksund? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Täby! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Carl Munters väg 8

Carl Munters väg 8,
182 77 Stocksund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69