Välplanerad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Borstbindaregatan 3

På förhand
Avgift
3 532 kr
Antal rum
2
Boarea
58,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Välplanerad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge

Välplanerad tvåa med öppen planlösning och balkong i söderläge. Föreningen har en gemensam takterrass om ca 400 kvm för grillning och umgänge

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
På taket ligger den ca 400 kvm stora takterassen. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
På taket ligger den ca 400 kvm stora takterassen
Varmt välkommen till Borstbindaregatan 3!. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
Varmt välkommen till Borstbindaregatan 3!
Här är den perfekta platsen att umgås på med utsikt över takåsarna. Borstbindaregatan 3 - Bjurfors
Här är den perfekta platsen att umgås på med utsikt över takåsarna

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt på centrala Hisingen i den nya stadsdelen Kvillebäcken ligger denna bostad i mycket gott skick som stod klar för inflyttning under 2015. Bostaden är om ca 58,5 kvm och erbjuder en välplanerad planlösning. Invändigt är bostaden ljus och trivsamt med ljus ekparkett som är genomgående för hela lägenheten. Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar hög trivselfaktor och härifrån når man den rymliga balkongen i söderläge. Köket är välutrustat och erbjuder all maskinell utrustning man kan tänkas behöva. Det rofyllda sovrummet rymmer med enkelhet en stor dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och innehar tvättpelare kombinerad tvättmaskin.

På taket finns föreningens gemensamma takterass om ca 400 kvm som är perfekt för umgänge, avkoppling, solning och odling. Krukorna ger möjlighet att odla och de ätbara växterna/örterna är det fritt fram att smaka på! Det uppvärmda glashuset går att boka tillsammans med köket om du ska ha någon privat tillställning.
På taket finns även tre gasolgrillar som man kan bokas via förenings hemsidan. Medlemmarna står själva för gasolen.
Föreningen har även en gästlägenhet för 350 kr per natt.

Här bor du centralt med stadspuls, omväxlande arkitektur och gott om små torg, gårdar och parker i närheten.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Klätterträdet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Klätterträdet 769626-2521 består av 81 lägenheter om 2-3 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen är en äkta förening med 100% av intäkterna från bostadsrätter. Huset består av två trapphus med 6-8 våningar på Borstbindaregatan 1 och 3. Huset är ritat av Semrén och Månsson och stod färdigt under hösten 2015. Huset byggdes med målet att leva upp till kraven som ställs för att få certifikatet Miljöbyggnad Silver. Med extra tjocka väggar och isolerade glas i fönsterpartierna hålls energiförbrukningen nere och på köpet ger det bra ljudisolering. Brf Klätterträdet ligger centralt både på Hisingen och i förhållande till Göteborg city och här finner du dessutom Göteborgs första grönskande takterrass!

Totalentreprenör: Veidekke Bostad AB
Teknisk och ekonomisk förvaltning via SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2017 - Installerades kameraövervakning i garaget och en 2-års garantibesiktning utfördes.
2018 - Erhöll föreningen bygglov för inglasning av balkonger. Inglasning av balkonger etapp ett utfördes och bekostades av de medlemmar som beställt. En underhållsplan togs även fram.
2019 - Färdigställdes den i nuläget sista etappen av balkonginglasning som bekostades av de medlemmar som beställt detta. Även en energibesiktning utfördes, OVK, injustering av ventilationen samt en energideklaration över fastigheten togs fram.
2020 - Underhållsspolning av stammar på samtliga lägenheter.

Planerade:
5-års besiktning. Inget övrigt planerat.

Parkering

Föreningen har tillgång till 36 garageplatser och 1 MC-plats. Garageplats går att hyra för 950 eller 1050 kr/mån beroende på storlek. Uthyrningen av dessa platser sker genom ett separat avtal med Klätterträdet Parkering AB. Kontakt: parkering@brfklattertradet.se

Det finns också en SMS-parkering för besökande och ett stort cykelförråd. När föreningen även haft lediga platser så erbjuds det även besöksparkering i samband med att man hyr gästlägenheten.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 250 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias ”gateway” ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. På källarplan har man även tillgång till parkeringsgarage, cykelrum och barnvagnsparkering. Föreningslokal/övernattningslägenhet finns på markplan och uthyres till medlemmar. Det kostar 350 kr per natt. Gästlägenheten består av en köksdel med matplats, badrum med dusch och en sovdel där det finns en 120 + 90 cm loftsäng, samt en bäddsofffa 140 cm. Viss basutrustning och städutrustning finns i lägenheten. Bokning sker genom hemsidan.

Huset har också en grönskande takterass som kan bokas av medlemmarna. Takterrassen är föreningens yta där medlemmar kan sola, grilla, spela schack och umgås.
Krukorna på taket planteras om vid behov på våren, men det är välkommet att vattna och rensa i rabatterna närhelst lusten faller på. Ätbara växter/örter är det fritt fram att smaka på. Bokning av glashuset inklusive pentry görs via bokningssystem på hemsidan.
Gasolgrillar kan också bokas via hemsidan. Medlemmar står själva för gasol.

Soprum/miljörum för plast, matavfall och restavfall finns i huset med egen ingång intill entrén för Borstbindaregatan 3. Ett återvinningsrum gemensamt för området finns i byggnaden på Borstbindaregatan 2.

Övrigt

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Parkering

Föreningen har tillgång till 36 garageplatser och 1 MC-plats. Garageplats går att hyra för 950 eller 1050 kr/mån beroende på storlek. Uthyrningen av dessa platser sker genom ett separat avtal med Klätterträdet Parkering AB. Kontakt: parkering@brfklattertradet.se

Det finns också en SMS-parkering för besökande och ett stort cykelförråd. När föreningen även haft lediga platser så erbjuds det även besöksparkering i samband med att man hyr gästlägenheten.

Månadsavgift

Avgift
3 532 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Trygg Hansa.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2173%
Andel av årsavgiften är
1,21729%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
31107
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
165 kr
Vatten/Avlopp
120 kr
Summa
485 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
72
Energideklarationsdatum
2019-10-18

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

BO MELLAN CITYPULS OCH NATUR
På Centrala Hisingen finner du allt du behöver kombinerat med vacker natur och närheten till havet. älvsidan har du moderna och internationella Älvstranden, i väst fantastiska badvikar och på norra delen av ön möter skogen dig.

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
Hisingen är Sveriges fjärde största ö omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Centrala Hisingen hittar du flera mindre områden som Brämaregården som främst består av vackra landshövdingehus. Kvilletorget är områdets nav med flera butiker och restauranger. Precis bredvid ligger Kvillebäcken som genomgår en stor förvandling som en del av expansionen och förnyelsen av Backaplansområdet. Nya Kvillebäck, som ligger granne med Backaplan, och har blivit en populär stadsdel och här hittar du populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har gemytliga trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner du flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen liten trädgård. Grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor. Populära Lundby bjuder på en bebyggelse som blandar flerfamiljshus, radhus och villor med företagsparker. Här finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar. Intill kajkanten ligger Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner du vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid vattnet. Varför inte ta dig en löptur längs den träbeklädda kajen som sträcker sig från bro till bor?

SALTA BAD OCH FÖRSTKLASSIG SHOPPING
Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

När du blir sugen på shopping finns flera bra shoppingområden. Backaplan, som genomgår en omfattande utveckling, är det största och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når du centralstationen och innerstaden på några få minuter. I området finns det gott om förskolor och grundskolor att välja på. Nära ligger också expansiva Lindholmen Science Park som erbjuder två universitet och åtta gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Borstbindaregatan 3

Borstbindaregatan 3,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 13A
  Månadsavgift
  3 721 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 9D
  Månadsavgift
  4 665 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 16
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 4
  Månadsavgift
  3 361 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 25B
  Månadsavgift
  2 318 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 387 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Färgfabriksgatan 14
  Månadsavgift
  4 507 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jöns Rundbäcks Plats 1
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 32
  Månadsavgift
  5 027 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 5
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 15
  Månadsavgift
  2 910 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!