Våning 9 med stor balkong

Centrala Hisingen, Göteborg

Penselgatan 6

Utgångspris
2 480 000 kr
Avgift
2 686 kr
Antal rum
1
Boarea
39,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 24/1, KL 12:15 - 12:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Våning 9 med stor balkong

Högt upp på våning 9 ligger denna fantastiska etta med en stor balkong där halva balkongen dessutom är inglasad.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högt upp på våning 9 ligger denna fantastiska etta med en stor balkong där halva balkongen dessutom är inglasad. Här får därför ett generöst ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och med fri vy över takåsarna. Läget högt upp gör bostaden insynsskyddad. Från vardagsrummet kan man gå ut till den härliga balkongen som ligger i perfekt västerläge med sol under eftermiddag och kväll! Med både en inglasad och en öppen del kan man njuta av sena middagar och härliga solnedgångar större delen av året. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning vilket optimerar kvadratmeterna och gör att man kan bjuda över vänner och familj på besök utan att det kännas trångt. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk arbetsbänk ovan.

Ett lugnt och stillsamt område I Kvillebäcken bor du omgiven av allt man behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Den populära Kville saluhall ligger rakt över gatan. Du hittar även flera av de stora gymkedjorna precis utanför dörren. Ett fåtal meter bort ligger också flera förskolor. Kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg, Nordstan och dess shoppingutbud, samt stadens nöjesliv på bara 6 minuter.

Interiör

Stig in i denna trivsamma bostad och välkomnas av den hemtrevliga känslan som bostaden präglas av. På golvet ligger ett parkettgolv som är genomgående för hela bostaden och väggarna är vitmålade.

I hallen erbjuds gott om förvaring i form av flera garderober. Vidare in kommer du till köket och vardagsrummet som förenas i en öppen planlösning.

Köket är praktiskt utformat med vita skåpsluckor med goda förvaringsmöjligheter. Maskinparken omfattas av en kombinerad kyl och frys, varmluftsugn, spishäll, mikrovågsugn, spisfläkt samt diskmaskin. Ovanför bänkskivan i trä sitter ett vitt kakel.
Från köket når vi balkongen som vetter mot den lugna innegården. I anslutning till köket finns det plats för en liten matgrupp för fyra personer. Den rymliga och delvis inglasade balkongen som ligger med ett västerläge mot innergården. Möblera med loungemöbel eller matmöbel.

Vardagsrummet ligger med en öppen planlösning mot köket vilket skapar en härlig rymd. Vardagsrummet är lätt att möblera och erbjuder ett gott ljusinsläpp från rummets generösa fönstersättning.

Intill vardagsrummet finner vi mycket smart sovalkov så enkelt går att skilja av för att få en lugn plats att sova på. Här ryms enkelt en större säng med nattduksbord.

Badrummet är stilrent utformat med helkaklade väggar i vitt och ett ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfar med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med duschskärm i glas. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ovanför tvättmaskinen finns en praktisk arbetsbänk att vika tvätten på. Ovanför bänken finns förvaring i form av överskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 36:5

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Umbra i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Umbra består av 68 bostadsrätter med adresserna Långängen 2, 4 och Penselgatan 6. Föreningen äger fastigheten Brämaregården 36. Inflyttningen skedde i två etapper hösten 2015.
Byggår:2014-2015

Uppvärmning: Fjärrvärme
Fastigheten är certifierad enligt kraven för miljöbyggnad silver,

Individuell mätning av el och vatten. Föreningen har ett kollektivt avtal, i samband med inflyttning behöver lägenhetsinnehavaren inte ha något eget avtal med el och vatten.

Förvaltare:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB

Övrigt:
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/umbra/

Föreningens ekonomi

Ingen ytterligare avgiftshöjning är planerad dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

5-års besiktning gjord, föreningen ser över om renoveringar behövs göras.

Föreningen har upprättat en underhållsplan vilken kommer att uppdateras löpande

Parkering

Föreningen har ett garage med 32 platser, dessa går att hyra för 1250 kr/mån. Det finns även 3 st mopedplatser. Det går även att hyra cykelgarderober.

TV/bredband

Telia används som leverantör och paketet Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård med grillplats. Här går det att kolgrilla. El- och gasolgrill är tillåtet på balkongerna.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad av 400 kr per natt (inklusive parkeringsplats), fastighetsskötarrum, cykelförråd samt en gemensam tvättstuga. Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Gemensam anläggning finns för förvaltning av sopsugsanläggning.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen vill träffa nya medlemmar innan dem godkänns för att berätta om Umbra och ge en rundtur av de allmänna ytorna.

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Månadsavgift

Avgift
2 686 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och IP-telefoni. 219 kr / månad tillkommer som fast kostnad för informationsöverföringskostnad.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,15267%
Andel av årsavgiften är
0,99601%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 480 000 kr
Lägenhetsnummer
2494
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
39,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
110 kr
Försäkring
120 kr
Vatten/Avlopp
180 kr
Summa
410 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och årstid.

Byggnadssätt

Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
77
Energideklarationsdatum
2019-09-16

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Penselgatan 6

Penselgatan 6,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-31 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 134 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 353 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Harald Hjärnesgatan 13B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2021-01-21 19.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gullrisgatan 8B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 282 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  2 508 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2021-01-21 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jägaregatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 768 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 4c
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 411 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 6a
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 275 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2021-01-25 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Hisingsgatan 23
  Utgångspris
  2 080 000 kr
  Månadsavgift
  2 276 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  34,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2021-01-23 12.00 Boka här