Välplanerad tvåa i mycket gott skick. Inglasad balkong i soligt västerläge. Garageplats ingår

Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 40

Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
3 888 kr
Antal rum
2
Boarea
58,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 2/6, KL 18:30 - 19:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad tvåa i mycket gott skick. Inglasad balkong i soligt västerläge. Garageplats ingår

Välplanerad tvåa I mycket gott skick med ett stilfullt kök och stamrenoverat badrum. Inglasad balkong i soligt västerläge. Garageplats ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade och rymliga tvåa med ett centralt läge på Hisingen. Stor inglasad balkong i soligt västerläge som erbjuder många härliga soltimmar.

Bostaden är i väldigt gott skick och präglas av ljusa väggar och stora fönsterpartier, vilket ger ett vackert ljusflöde in i lägenheten. Köket är klassiskt med gott om förvaring bakom de vita luckorna. Ytskikten är tapetserade och målade i ljusa färger. Det generösa och stora vardagsrummet är perfekt för social gemenskap och härifrån når du den inglasade balkongen som vetter in mot gården. Här kan du njuta av solens varma strålar hela kvällen då balkongen vetter mot ett soligt västerläge.
Sovrummet har gott om yta för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här finns även platsbyggda garderober för extra förvaring. Det helkaklade badrummet renoverades 2012 i samband med stamrenovering. Lägenheten erbjuder bra förvaringsmöjligheter i den rymliga hallen. Bredband ingår i månadsavgiften tillsammans med en P-plats i varmgarage. I källaren finns även ett källarförråd.
HSB-föreningen är aktiv, stabil och mycket omtyckt. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer som tar dig in till staden på endast ett fåtal minuter. Här finns Kville Saluhall och Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym, endast en kort promenad bort. Trivs du bättre hemma? Då kan föreningen erbjuda träning på gym eller pingisrum.

Interiör

Trivsam och välplanerad 2:a i mycket fint skick om ca 58,2 kvm. Lägenheten är planerad enligt följande:

Inbjudande entréhall med möblerbara ytor och goda förvaringsmöjligheter i två stora garderober. Väggarna är ljust tapetserade och golvet pryds av snygg ekparkett vilket det är genomgående i lägenheten. Från hallen når man kök, vardagsrum, sovrum samt badrum.

Rakt fram från hallen ligger det fina köket som är klassiskt med vit köksinredning som rymmer gott om förvaring. Ovan arbetsbänk i ek sitter ett vitt kakel. Ett praktiskt arbetskök med plats för köksbord intill fönstret som vetter ut mot den lummiga innergården. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll med ugn, diskmaskin, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Direkt till höger från hallen ligger badrummet som är stilrent renoverat 2010 med tidlösa färg- och materialval. Helkaklat med vitt kakel på väggarna samt grått klinkers på golvet. Badrumsinredning i form av vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar.

Mitt emellan kök och vardagsrum ligger det rofyllda sovrummet. Här finns två stora spegelgarderober som ger gott om extra förvaringsmöjligheter. Sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Sovrummet ligger i lugnt läge med fönster mot föreningens välskötta gård.

Slutligen till vänster i hallen finner vi vardagsrummet som har ett fint ljusflöde ifrån de stora fönsterpartierna. Rummet är välplanerat och här finns gott om plats för både större soffgrupp och matsalsbord. Väggarna är målade i vitt. Härifrån når man den inglasade balkongen i soligt västerläge. Med dess storlek blir balkongen som ett extra rum där man bäst nyttjar härliga soltimmar.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linjalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
426
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 426 lägenheter med bostadsrätt samt 5 hyreslägenheter, 1 övernattningslägenhet samt 32 lokaler. Föreningen äger fastigheterna 60:1, 60:4, 74:3 i Brämaregården Göteborg vilka är upplåtna med tomträtt.

Besök gärna föreningens informativa hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen/

Föreningens ekonomi

En höjning av månadsavgifterna skedde 2019-07-01 på grund av fönsterbytet.

Renoveringar - Utförda och planerade

2010-2012 - Byttes samtliga V/A stammar i samtliga kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrummen på bekostnad av föreningen.
2011 - Skedde renovering och inglasning av befintliga balkonger.
2011 - Installation av ny el-central
2012 - Renoverades taket samt byte av takpapp
2013 - Kompletterande fasadrenovering
2014 - Installation elektroniska lås och postboxar
2015 - Upprustning av tvättstugorna
2017 - Ombyggning innergårdar

Pågående renoveringar:
Fönsterbyte pågår för hela föreningen.

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

TV/bredband

Kabel-tv, bredband och ip-telefoni levereras via Telia.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller en mängd gemensamma utrymmen, följande:
- Cykelförråd.
- Gym som kan utnyttjas för 40 kr/mån/lägenhet (Övre Hallegatan 32).
- Källarförråd, ett till varje lägenhet.
- Samlingslokal med plats för ca 10-15 personer som kan hyras för 50 kr/dygn (Västra Stillestorpsgatan 7).
- samlingslokal ”Röda stugan” med plats för ca 40 personer kan hyras.
- Tvättstuga med mattvätt, 3 tvättmaskiner, torktumlare och 3 torkrum.
- Två boulebanor.
- Gästlägenhet med fyra bäddar,
- Gemensam tvättplats för bilar i garaget.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i västerläge

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 888 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband samt garageplats i varmgarage. Sep. mätning av el, kall och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18929%
Andel av årsavgiften är
0,18929%
Reparationsfond
8 161 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
297
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
240 kr
Försäkring
130 kr
Vatten/Avlopp
100 kr
Övrigt
97 kr
Summa
567 kr

97 kr / månad för inglasning av balkong.

Byggnadssätt

Byggår
1967-1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
95

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övre Hallegatan 40

Övre Hallegatan 40,
417 13 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 14
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,2 kvm

  Visning: 2020-06-14 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 16C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm

  Visning: 2020-06-08 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 23A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 326 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 3E
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 833 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Godemansgatan 9A
  Utgångspris
  2 310 000 kr
  Månadsavgift
  3 942 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-07 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm