Fint renoverad fyra med perfekt läge i Linné!

Linné, Göteborg

Nordostpassagen 46

På förhand
Utgångspris
4 900 000 kr
Avgift
4 856 kr
Antal rum
4
Boarea
96 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Hiss
Ja

Fint renoverad fyra med perfekt läge i Linné!

Fint renoverad trea! Rymlig balkong med ett högt läge. Tvättstuga i lägenheten och här kan ni bekvämt ta hissen direkt ner i garaget.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Nordostpassagen!. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Välkomna till Nordostpassagen!
Planlösning. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Planlösning
Nordenskiöldsgatan och Linnégatan ligger på kort promenadavstånd. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Nordenskiöldsgatan och Linnégatan ligger på kort promenadavstånd
Vackra Oscar Fredriks kyrka. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Vackra Oscar Fredriks kyrka
Närhet till pulsen på Tredje Långgatan som under sommarhalvåret blir en helt bilfri gågata. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Närhet till pulsen på Tredje Långgatan som under sommarhalvåret blir en helt bilfri gågata
Knutpunkten Järntorget ger direktaccess till stadskärnan. Nordostpassagen 46 - Bjurfors
Knutpunkten Järntorget ger direktaccess till stadskärnan

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna fyra är renoverad under 2016 och har fått ett nytt kök, badrum, tvättstuga, gäst-wc och ytskikt. Här bor ni med Linnégatan och Slottsskogen runt hörnet, det perfekta läget i Linné! Här finns en balkong med ett högt läge som rymmer både blomster, odling och utemöblemang. Hissen tar er direkt ner i garaget. Bredband och basutbudet för tv ingår i avgiften.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olivedal 6:34

Månadsavgift

Avgift
4 856 kr

inkl värme, vatten, grundutbudet i kabel-tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5359%
Andel av årsavgiften är
0,53%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 900 000 kr
Lägenhetsnummer
425
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
96 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1965-1967

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
202

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Blåvalen (fd NOP 3659)
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
257
Antal hyresrätter
15
Antal lokaler
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Blåvalen (fd NOP 3659) bildades 2006 och äger fastigheten Olivedal 6:34. Föreningens fyra byggnader stod klara 1967. Föreningen innefattar sammanlagt 257 lägenheter, varav 15 lägenheter utgör hyresrätter, ca 907 kvm totalt. När hyreslägenheterna avyttras genererar det pengar till föreningen då de ombildas till bostadsrätter och avyttras. Föreningen följer en upprättad underhållsplan och under 2008-2010 gjordes relining av stammarna. Föreningen har även utfört en OVK- besiktning, bytt ut gemensamma armaturer, hissarna har renoverats, låssystemet har uppdateras och taket har renoverats. Under våren 2019 har renoveringar av entrépartier och målning av trapphus genomförts. Renovering av tvättstugorna har avslutades under 2020 och bergvärme kommer installeras i syfte att sänka värmekostnaderna. De företag som hyr lokaler av föreningen är Slottsskogens vandrarhem, Nia Movement, Willys, 2 st förskolor och en tandläkare.

I föreningen finns bl.a. en odlargrupp för odling i både egen och gemensam regi samt en cykelmekargrupp.

Eventuellt kommer föreningen höja avgiften några procent för att täcka rörelsekostnader men inga beslut är tagna i dagsläget.

Lägenhetsförteckning samt ekonomiska förvaltning innehas av Primär fastighetsförvaltning och teknisk förvaltning och städ sköts av PLL. För mer information besök: www.blavalen.se
Eftersom all förvaltning och skötsel sker professionellt har föreningen har inga krav på gemensamma arbetsinsatser från medlemmarna. Däremot är frivilligt engagemang i föreningen välkommet.

Vid renovering av lägenhet gå in på länken nedan för mer information http://www.blavalen.se/Renovering/.

Parkering

Garageplats finns att hyra; både för bilar och mc. En bilplats kostar 740:-/mån väntetiden är på ca 6 mån. Föreningen har ett antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalen styrelse. Boendeparkering (område M) finns att tillgå i området, då kan du även parkera i andra delar av stan, läs mer på goteborg.se

TV/bredband

Bredband (250/100 Mbit/s), grundutbudet i TV och telefoni från ComHem ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård som är bilfri och barnvänlig. Här finns även grill och sittmöbler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet på Nordostpassagen 55 som BRF Blåvalens medlemmar kan hyra för sina gäster. Lägenheten kostar 350:-/natt inklusive parkering. Mer information finns att läsa på hemsidan: http://www.blavalen.se/Oevernattningslaegenhet/

I markplan på Nordostpassagen 36 har föreningen en gemensamhetslokal med regelbunden verksamhet för den som vill delta. I lokalen arrangeras föreningsträffar, klädbytardagar, fixarverkstad, ägodelaevents med mera, men lokalen kan också bokas (gratis) av medlemmar för t. ex. barnkalas. Lokalen fungerar dessutom som fastighetsexpedition och rum för Blåvalens styrelsemöten. Besök http://www.blavalen.se/Gemensamhetslokal/ och https://www.facebook.com/blavalenBRF/ för information.

Föreningen har en cykelmekarlokal där det finns mekstativ, verktygsats och cykelpump med manometer och analog radio. Medlemskapet kostar 100 kr och då ingår en personlig nyckeltagg till cykelmekarlokalen på NP 55, möjlighet att lära känna cykelintresserade grannar samt möjlighet att låna en cykel (äldre modell).

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum i samma hus på våning -2.

Det finns cykelrum och separat barnvagnsrum i huset.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordostpassagen 46

Nordostpassagen 46,
413 11 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 083 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 48
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  5 141 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  104 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 9
  Utgångspris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 571 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 57
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 241 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nilssonsberg 11
  Pris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  5 016 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-10-25 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 326 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra Långgatan 6B
  Pris
  5 150 000 kr
  Månadsavgift
  5 331 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!