Välplanerad funkistvåa med balkong och underbar utsikt!

Majorna, Göteborg

Haråsgatan 21

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
3 301 kr
Boarea
55,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad funkistvåa med balkong och underbar utsikt!

Välplanerad funkistvåa med härliga umgängesytor och balkong med en underbar vy över Majornas takåsar. Bredband ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna härliga tvåa omsluten av grönska!. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Varmt välkommen till denna härliga tvåa omsluten av grönska!
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter
. Haråsgatan 21 - Bjurfors
. Haråsgatan 21 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor. Haråsgatan 21 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Majorna, på lugna, gröna Haråsgatan välkomnas ni till en välplanerad och ljus tvåa i populära HSB Brf Ankaret. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier med fönsterbänkar i marmor skänker hemmet rikligt med ljus och rymd. Stort och luftigt vardagsrum, trevligt kök och med gott om förvaringsmöjligheter samt ett bra sovrum i rofyllt läge. Helkaklat badrum med badkar. Från vardagsrummet nås bostadens underbara balkong. Ett högt och insynsskyddat läge med en vidsträckt vy över Majornas vackra takåsar och bort mot vackra Masthuggskyrkan. Här inryms förutom sittgrupp också planteringar för den som önskar. Bredband ingår i avgiften. Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Interiör: Rymlig och välkomnande hall med gott om plats för avhängning och flera tapetklädda originalgarderober. Hallens väggar är nymålade i vitt och golvet kläs av en grå heltäckningsmatta.

Till vänster från hallen ligger hemmets vardagsrum. Ett stort och luftigt rum med härliga fönster som släpper in mycket ljus. Här finns det gott om plats för soffmöbel med tillhörande bord, tv-möbel och matsalsbord. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger fiskbensparkett. Härifrån nås balkongen men den härliga utsikten och sköna kvällssolen. Väl tilltagen och insynsskyddad med en otrolig vy över Majornas takåsar, älven och Masthuggskyrkan. Markis som kan båda skydda mot sol och regn samt sibirisk lärkträd på golvet är extra detaljer här ute.

Mot husets grönskande baksida hittar vi bostadens rofyllda sovrum. Ett rum av bra storlek som rymmer dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och bra förvaring i tre inbyggda garderober. Väggarna är nymålade i vitt och golvet kläs av oljad bok.

Det hemtrevliga köket går i sann funkisstil. Ett bra arbetskök med goda förvaringsutrymmen och arbetsytor. Vita snickerier, rostfri bänkskiva, mosaikklädd arbetsvägg och schackrutigt golv. Ett matbord för fyra ryms enkelt här.

Badrummet är helkaklat med klinkers på golvet. Utrustat med skön handdukstork. badkar, wc samt handfat med kommod.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 350:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 301 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (3 301 kr) avser 3 176 kr månadsavgift och 125 kr informationsöverföringsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,57951%
Andel av årsavgiften är
0,57951%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
121
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
80 kr
Summa
80 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1959-1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Ankaret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden.

Renoveringar - Utförda och planerade

Väsentliga händelser under verksamhetsåret:
Styrelsen har fokuserat på att uppdatera underhållsplanen för att få en tydlig bild över vilket underhåll som behöver utföras och när en underhållsåtgärd ska genomföras. En förvaltare från HSH har anlitats för att hjälpa föreningen med att exempelvis genomföra utredningar, föreslå åtgärder, genomföra enklare upphandlingar, verkställa styrelsebeslut och följa upp avtal. För att fortsätta ha en fin och välskött gård har ett företag anlitats för att sköta rabatterna. Vävstugan har avvecklats och arbete pågår kring vad lokalen ska användas till.

Under året har bland annat följande genomförts:
- Relining av avloppsstammar i fastigheternas bottenplattor.
- Byte av vattenledningar i källare och garage.
- Uppdatering av underhållsplan.
- Fasadbesiktning.
- Besiktningar inför förslag till tvättstugerenovering.
- Dränering längs östsida och anslutande gavel mot söder.
- Fastighetsskötsel och lokalvård har upphandlats.
- Primäranslutning för fjärrvärme till föreningens B-hus.
- Framtagande av förfrågningsunderlag inför planerad renovering av tvättstugor.

Utdrag av planerade åtgärder under kommande fem år:
- Renovering och översyn av tvättstugor och byte av maskinpark.
- Upprustning av föreningslokalen.
- Fasad- och balkongrenovering.
- Byte av elledningar i lägenheter och allmänna utrymmen.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30-minutersparkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Frågor om tillgång görs till Lotta Parment på HSB. lotta.parment@hsb.se eller: 010-442 21 50. Lotta svarar under kontorstid och skulle hon inte vara på plats kan växeln hjälpa dig med ditt ärende.

TV/bredband

Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor.

Gårdsplats/innergård

På den lummiga innegården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar

Gemensamma utrymmen

Brf Ankaret har fyra tvättstugor, två mangelrum (med stenmangel och även elmangel). Mattvättmaskin finns i tvättstuga nr 2.
Föreningen har en mycket trevlig gästlägenhet med plats för upp till sex personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 200kr/person och natt. Festlokal (50kr/gång), hobbyrum, bastu, pingisrum och snickarverkstad.

Övrigt

Föreningen följer bostadsrättslagen, men har en restrektiv syn på att bevilja andrahandsuthyrning. Skäl för andrahandsuthyrning är: tillfälligt arbete, studier/militärtjänstgöring på annan ort, långvarig sjukhusvistelse, vård av anhörig, samt provboende med sambo.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Haråsgatan 21

Haråsgatan 21,
414 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!