Herrgårdsliknande hus om 510 kvm och tio rum på högt och privat läge i Kullavik

Kullavik, Kungsbacka

Hagenvägen 41

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
12 750 000 kr
Antal rum
10
Boarea / Biarea
437 kvm / 73 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
4807 kvm

Visning

 • söndag 8/12, KL 11:00 - 12:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • torsdag 2/1

Boka visning

Herrgårdsliknande hus om 510 kvm och tio rum på högt och privat läge i Kullavik

Storslagen arkitektur möter varm och trivsam atmosfär. Originaldetaljer möter modern bekvämlighet i ett hus med tidlösa kvaliteter.

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Den stora "herrgårdsvillan" tronar högt uppe på en bergsknalle. Hagenvägen 41 - Bjurfors
Den stora "herrgårdsvillan" tronar högt uppe på en bergsknalle
Stor tomt om ca 4.800 kvm med både plana ytor och höga bergslägen. Hagenvägen 41 - Bjurfors
Stor tomt om ca 4.800 kvm med både plana ytor och höga bergslägen
Från vardagsrummet är det öppet till entrésolplan på översta plan. Hagenvägen 41 - Bjurfors
Från vardagsrummet är det öppet till entrésolplan på översta plan
Välkommen till ett av Kullaviks mest privata lägen belägen med promenadavstånd till havet. Hagenvägen 41 - Bjurfors
Välkommen till ett av Kullaviks mest privata lägen belägen med promenadavstånd till havet
På entrésolplanet, översta planet kan du likt en kommandobrygga stå och blicka ner på entréplanet. Hagenvägen 41 - Bjurfors
På entrésolplanet, översta planet kan du likt en kommandobrygga stå och blicka ner på entréplanet
Glasväggen får perspektiven att förlängas i både himmel och omgivningarnas grönska. Hagenvägen 41 - Bjurfors
Glasväggen får perspektiven att förlängas i både himmel och omgivningarnas grönska

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det stora huset vilar högt i granitsluttningen över Kullavik och Malevik. Lövskogsgrönska och gräsytor ramar in den klassiskt herrgårdsgula fasaden. Det ståndsmässiga formspråket känns igen från historiska miljöer. Här återfinns det brutna tegeltakets branta lutning, den perfekta symmetrin på utsprången, kuporna och de nästintill heltäckande, glaspartierna. När kvällssolen släpar sitt ljus över denna pastorala idyll är det svårt att tro att byggnaden faktiskt inte har stått här i hundratals år - utan bara sedan 2002.

Läget är privat trots att du bara har några hundra meter ner till Malevikens vågor. Den höga tomten om 4 800 kvm bidrar till att huset ligger i det närmaste helt insynsskyddat. Ändå är utsikten ner över omgivningarna helt fri.

Det klassiska herrgårdshuset är byggt i tre plan med en total yta om ca 510 kvm fördelat över 10 rum varav fem till sex sovrum och fyra badrum. Här finns mycket stora sällskapsytor med dramatisk takhöjd, rumsvolym och ljusinsläpp. I husets sluttningsplan finns ytterligare sällskapsytor, spa-avdelning, påkostad vinkällare, gästrum mm.

Byggnaden och tomten må vara stora, men båda är förvånansvärt lättskötta. På entrésidan finns en stor stenlagd gård med plats för många gästers bilar. Den spännande tomten ramas in av klippor, murar, grönska och gräsytor.

Området är lugnt och barnvänligt. På promenadavstånd ligger populära Maleviksskolan med förskola och grundskola klass 1-9. Bra kommunikationer tar dig snabbt till Göteborg eller Kungsbacka. I Kullavik centrum finns service som post, bank och mataffär. Själv bor du nära tennisbanan.

Men Kullavik handlar inte bara om kvällarna på stranden, skärgårdsatmosfären och livet i hamnen. Här finns också slingrande stigar genom lövskogen, öppna hagar och vackra blåsippsbackar. Gränsande till fastigheten finns västkustens vackraste cykelbana på Säröbanans gamla banvall. Den tar dig hela vägen in till centrala Göteborg.

Interiör

Följ vägen upp förbi huset till den stora stenlagda uppfarten som omgärdas av berg och murade väggar. Här skapas en genuin gårdsmiljö, i skydd av det stora huset. En trappa leder upp till den högsta delen av tomten med enastående panoramautsikt över omgivningarna.

Innanför husets entrédörr breder stengolvet ut sig i en ljus och öppen hall. Här försvinner den vackert designade spiraltrappan upp till övervåningen och ner i sluttningsplanet.

Ett halvetage ner från hallen överraskar nu huset med en enorm rumsvolym och ett ljus som för tankarna till tidlösa galleribyggnader. Här ligger tre sällskapsrum i fil och i öppen planlösning med varandra. Till vänster om det centrala vardagsrummet finns ett trivsamt teverum eller bibliotek med utgång till den stora träaltanen som är insynsskyddad från allt utom solen. Till höger ligger en matplats som i sin tur ligger öppet mot köket. Här finns plats för större middagar med många kockar och gäster.

Vardagsrummet har takhöjd upp till nock men framförallt en enorm fondvägg av glaspartier med spröjs. Intrycket är smått dramatiskt och ljuset faller i kaskader över stengolvet. Glasväggen får perspektiven att förlängas i både himmel och omgivningarnas grönska. Rummets formrena eldstad från Supra Christal är placerad i husets mitt och murstocken löper fritt upp i nock. Andra våningens entresolplan bidrar med tidlösa arkitekturlinjer med slätputsade ytor, organiska former och detaljer. En vinterkväll när doften av brinnande ved fyller rummet är friden total.

Det välutrustade köket från Ballingslöv har vitvaror från Gaggenau. En köksö med spishäll, gasspis och grill avgränsar mot matsalsdelen. Bänkskivorna är i stilren svart granit. Även härifrån kan du släppa ut gästerna i kvällssolen på den rymliga altanen i västerläge.

Från entréhallen når du, till höger, ett helkaklat badrum i ljusa toner och med dusch bakom glasvägg. Här ligger även husets rymliga groventré med helkaklad tvättavdelning, maskiner, förvaring och arbetsytor.

Till vänster om entréhallen ligger ett avskilt sov/arbetsrum med fönster i två väderstreck. Perfekt för eget företagande och med rymliga förråds- och arkivutrymmen.

Följ den formrent designade spiraltrappan upp till husets övre våning. En ekparkett breder ut sig i en ljus och öppen atmosfär. Står du vid entrésolplanets räcken ser du ut genom den övre radens glaspartier och ner över det stora vardagsrummet. På andra sidan trappan får rummet karaktär av de sluttande taklinjerna samt det halvmåneformade fönstret uppe vid nocken. Här bildas en ljus och trivsam läshörna, trygg bohusgranit syns genom fönstren.

På detta plan finns tre stora och ljusa sovrum som alla får karaktär av de svagt sluttande taklinjerna och de djupa fönsternischerna.

Två av sovrummen ligger till vänster. Hela den högra delen av våningsplanet upptas av ett klassiskt master bedroom med stort badrum och rymligt dressingroom en suite. Dressingroom har egen ingång till badrummet som domineras av en Jacuzzi i hörnet. Badrummet är utrustat med dubbla handfat från Villeroy & Boch, vägghängd wc, duschhörna, och förvaring. Den djupa fönsternischen ger karaktär. Badrummet kan även nås från entrésolplanet.

Spiraltrappan fortsätter förbi entréplanet och slutar i sluttningsvåningen. Nu överraskar huset ännu en gång med stenväggar och ekparkett i ett sällskapsrum som bör vara ensamt i sitt slag. Här sprakar brasan i en eldstad med murad kupa och vid kortväggen finns en diskret och sober bar. Stenklädda ytor med suggestiv belysning bidrar till stämningen. Baren är fullt utrustad med diskho, kyl, diskmaskin och rostfri inredning med mera.
Nästa överraskning är ett exklusivt vinförråd som löper i en vinklad korridor bakom allrummets väggar. Förrådet rymmer 1200 flaskor och nås via två glasdörrar. Vinförrådet är temparaturkontrollerat.

Till husets huvudnummer hör sluttningsplanets stora spa-avdelning med relax, Tylöbastu, dusch och plats för träningsmaskiner. Här kan du pusta ut efter löpturen längs havet. Detta plan har också en egen biosalong med ekparkett. Centraldammsugare på alla tre våningsplan.

Det är också här nere dina nattgäster ställer in sina väskor i gästrummet. Det ena ligger en suite med ett helkaklat badrum med dusch, handfat och wc.

Sammantaget är detta en nybyggd herrgård med enorm rymd, yta och bekvämlighet - mitt i skärgårdsidyllen Kullavik.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Släps-Hagen 1:31

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Släps-Kullen GA:10, Samfällighet: Kungsbacka Släps-Hagen S:1, Samfällighet: Kungsbacka Släps-Hagen S:6, Samfällighet: Kungsbacka Släps-Hagen S:7
Skattetal: Mantal 1/150

Förmån: Officialservitut Va, 1384-94/113.1
Förmån: Officialservitut Va, 1384-94/113.2

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 750 000 kr
Rum
10
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
437 kvm*
Tomtarea
4807 kvm
Biarea
73 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med sluttningsvåning
Byggår
2002
Grund
Betong
Stomme
Betong/Trä
Bjälklag
Betong/trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
62
Energideklarationsdatum
2015-11-01

Ombyggnad, Renoveringar

Tillbyggt, stenläggning och tak i anslutning till förråd på tomten
Staket som ramar in tomten
Plantering stor häck i tomtgräns för att eliminera insyn
Nedtagning större träd i tomtgräns
Uppfartens stenläggning
Murar vid entrén
Installation av kökskvarn
Installation av två avfuktare på vinden
Installation TP - Linker för att få optimal trådlösa wifi/internet i hela huset
B & O utrustning (högtalare och kontrollenheter) finns i alla sociala ytor inklusive tvättstuga och två badrum/WC
Heltäckningsmatta i två sovrum och klädkammare
Byte till dimmer i alla rum.

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 876 000 kr
Byggnadsvärde
7 000 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
540 kr
Värme
48 000 kr
Försäkring
13 500 kr
Renhållning
3 130 kr
Vatten/Avlopp
4 759 kr
Summa
69 929 kr

Uppvärmning inklusive hushållsel, Villaförsäkring utan lösöre. 32.303 kwh/år

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Kullavik

Den lantliga idyllen, med vackra badvikar och stränder, klippor och skön natur gör Kullavik till en alldeles speciell plats på jorden. Njut av stillheten en ljummen sommarkväll, när doften från havet blandas upp med nyklippt gräs och grillad entrecote från de intilliggande trädgårdarna.

OMRÅDET
Någon lär ha sagt att i Kullavik är det aldrig långt till sommaren. Förmodligen menade personen att närheten till havet och det lantliga läget gör att det känns somrigt året om. Som kullaviksbo är man gärna ute i alla väder och många tar uppfriskande dopp i havet i alla väder. Att promenera längs klipporna eller ner mot stranden för en fika eller bara njuta av solen blir snabbt vardag för den som väljer att bosätta sig här.

NATUR OCH FRITID
Landskapet runt Kullavik är kuperat, med klippor och grönområden och har lockat seglare och sommargäster i århundraden. Här frodas seglarkulturen och den lokala seglingsklubben har genom åren haft många framstående seglare, både inom Sverige och i världseliten. Har du andra intressen än segling, finns en tennisklubb och flera närbelägna golfklubbar, som Särö, Vallda Golf, Kungsbacka GK och Sveriges äldsta golfklubb i Hovås. Många kullaviksbor tar också vara på möjligheterna i naturen runt knuten. På promenadavstånd breder Sandsjöbacka naturreservat ut sig med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog. Som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning. Tar du hellre cykeln löper Säröbanans gamla banvall genom samhället mellan Göteborg och Särö. Kring förra sekelskiftet transporterade tåget prominenta sommargäster ut till badorterna Särö, Billdal och Kullavik. Gästerna tillhörde i regel en välbeställd societet som lät uppföra pampiga sommarvillor, gärna i nationalromantisk stil på natursköna tomter. Med åren har sommarresidensen fått sällskap av ny bebyggelse, vilket har skapat ett mycket varierat villalandskap av stora och mindre hus i olika stilar och epoker, samt radhus, lägenheter och mindre stugor. Idag är de flesta hus permanentboenden. Och det är inte undra på. Med grönskande skogar i ryggen och blicken mot havet finns alla förutsättningar för en harmonisk tillvaro. Att det därtill är lika smidigt att ta sig in till Göteborg som till charmiga Kungsbacka för att handla, eller göra ärenden gör Kullavik till en plats där det är lätt att trivas.

Köpa eller sälja bostad i Kullavik? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hagenvägen 41

Hagenvägen 41,
429 35 Kullavik

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71