Hoppa till innehåll
Bjurfors Beyond presenterar en strandvilla med fritt havspanorama och skyddat poolområde. Steglavägen 8 - Bjurfors

Strandvilla med fritt havspanorama, 5 meter i tak och stort poolområde – 15 m från vågor och brygga

Onsala - Draget, Kungsbacka

Steglavägen 8

Pris:
16 500 000 kr
Antal rum:
5
Boarea:
203 kvm*
Tomtarea:
1 002 kvm
Byggår:
2005

*Areauppgifter enligt mätning. Enligt taxeringsinformationen 173 kvm boarea och 38 kvm biarea

Strandvilla med fritt havspanorama, 5 meter i tak och stort poolområde – 15 m från vågor och brygga

Bjurfors Beyond presenterar en strandvilla med fritt havspanorama, mäktiga rumsvolymer och skyddat poolområde – cirka 15 meter från strand och brygga

Beskrivning

Vågorna rullar stilla in mot sandstranden och bryggan, några hundra meter söder om Gottskärs båthamn. En smal väg löper längs den böjda strandlinjen där det fridfulla kvarterets villor radar upp sig mot havet. I den svaga sluttningen, med en vitputsad mur som omfamnar det skyddade terrass- och poolområdet, ligger den vita, modernistiska villan, bara 15 meter från vågorna. Uppe på de stora träterrasserna i flera etage, och inne i nästan alla rum, är utsikten över hav och skärgården obruten – inget finns mellan dig och vågorna.

Närmast heltäckande glaspartier, många av dem skjutbara, förenar villans ljusa interiör med utemiljön och skärgårdsatmosfärens ljud och dofter. I de stora sällskapsytorna, i öppen planlösning med kök och matsalsdel, reser sig takhöjden upp till nästan fem meter över det patinerade ekgolvet. En separat lounge med fri takhöjd och höga glaspartier i två väderstreck öppnar utsikten extra mycket. Känslan av riktigt stora rumsvolymer, med ljus från flera håll, är ständigt närvarande, precis som de fria vyerna över viken. Detta är ett hem skapat för ett aktivt liv vid havet med strandpromenader, vattensport och fiske. Kvällstid glittrar ljusen längs kustlinjen. Vid bryggan nedanför villan kan den egna båten ligga förtöjd och längre ut i viken finns möjlighet att förankra en egen boj för mer djupgående båtar. Villan har idag tre sovrum men kan enkelt återställas till fyra, två sobra badrum, smakfullt kök, master bedroom en suite med badrum och bastu, tvättstuga, braskamin, balkong, terrasser i flera etage, bubbelpool ute, nedsänkt pool, grönytor, förrådshus, uppfart med tumlade stenplattor och plats för många bilar mm. Driften är kostnadseffektiv med energiklass A, tack vare solceller och bergvärme.

Interiör

ENTRÉHALL
Villans entrédörr ligger under tak, flankerad av ett högsmalt glasparti. Entréhallen tar emot med ett vackert patinerat ekgolv och ett djupt siktperspektiv in i villans fulla djup. Där borta skymtar de stora sällskapsytorna med upp till nästan fem meter i tak. Den breda hallen framför er har stora skjutdörrsgarderober i formrent vitt.

SOVRUM
Till vänster ligger ett stort och strålande ljust sovrum med samma blonda ekgolv. Ljuset faller in från olika stora glaspartier i två väderstreck. Glaspartierna vetter in mot trädgårdens grönska och den skyddade gårdsmiljön mellan villa och förrådshus. Atmosfären känns privat och är även tänkbart som gäst-, arbets- eller musikrum. Det stora sovrummet består egentligen av två rum som har slagits ihop, vilket kan återställas. Här finns två platsbyggda skjutdörrsgarderober på varsin sida om dörren.

GÄSTBADRUM
På andra sidan hallen, bakom en formren dörr med runt glasparti, ligger ett gästbadrum. Det är mycket sobert med vitt helkakel, kalkstenfärgad värmeklinker, wc, dusch samt kommod med fristående runt handfat i vitt porslin.

MASTER BEDROOM
På väg fram i hallen viker ekgolvet av till höger, in i en ljus inre hall med en walk-in-closet. Via hallens inre glasvägg öppnar sig vyerna över havet. Här ligger villans master bedroom med spektakulär utsikt via närmast heltäckande glaspartier i två väderstreck mot havet. Känslan av stora och ljusa rumsvolymer förstärks av den fria takhöjden och de brant sluttande taklinjerna. Vyerna är magnifika över trädgårdens grönytor och den fridfulla vikens vågor, cirka 15 meter bort.

BADRUM
En suite med sovrummet ligger ett stort och mycket smakfullt badrum med en diagonalvägg som ger extra dynamik. Ljuset faller in via fönsterparti med råglas. Här ligger kalkstenfärgad värmeklinker och väggarna är klädda i vitt helkakel. Badrummet har wc, handdukstork, dusch och kommod med dubbla handfat.

BASTU
Bakom en glasdörr ligger villans bastu med svårslagen havsutsikt via ett cirkelrunt glasparti.

LOUNGE
Snabbaste sättet att ta sig från bastun till bryggan är genom en dörr utanför sovrummet. Den leder in till villans magnifika lounge med brant snedtak upp till nock och en vit brädvägg. Två av väggarna består av nästintill heltäckande glaspartier som låter ljuset forsa in. En sommarkväll förenar två stora, skjutbara glaspartier i lika många väderstreck rummet med poolområdets trädäck. Detta är ett ljust och mysigt allrum för allt från vårkvällarnas koltrastkvitter till kalla vinterkvällar i ljuslågornas sken.

SÄLLSKAPSYTOR
Bakom ytterligare ett skjutbart glasparti övergår den breda hallen i villans spektakulära sällskapsytor, i två etage och i öppen planlösning med matsal och kök. Nu överraskar villan totalt med mäktig rumsvolym och massivt ljus från långväggens många höga glaspartier. De löper längs med poolområdet och den obrutna panoramautsikten över viken. Det branta taket letar sig nästan fem meter upp och det vackra ekgolvet får ta ut svängarna över ljusa och fria ytor. Till höger finns en naturlig matsalsdel med plats för stora middagar. Längre in skapas trivsam rumslighet med två låga halvväggar och en sällskapsdel i ett lägre etage. Här är utsikten lika obruten och björkveden kan spraka i den svarta kaminen vars skyhöga skorstenspipa blir som ett kontrastrikt designelement.

TERRASS & POOLOMRÅDE
Sällskapsdelens skjutbara glasparti står öppet till den mycket stora terrassen i flera etage. Det doftar hav och nyklippt gräs och vågorna kluckar mot sandstranden och båtbryggan, vilken delas med ytterligare en fastighetsägare och hyrs via arrende, cirka 15 meter bort. Panoramat är helt fritt i 180 grader, några hundra meter bort vajar masterna i Gottskärs hamn och till höger sträcker de låga klippöarna ut sig i kvällsljuset. Trädäckets tiljor är ännu varma efter dagens sol. Platsen ligger omfamnad av den vitputsade muren, den smala vägen nedanför syns inte. En trappa leder ner till poolen och när mörkret har fallit glittrar den i blått. I ett högre etage finns en större bubbelpool, skyddad i en av fasadens vinklar.

KÖK
Med runt cirkelfönster mot baksidans mjukt formade klippor ligger det stora köket. Ekgolvet följer med in från den öppna planlösningen. Ett högt barhäng ger plats för fredagsdrinken medan middagen görs klar på långa arbetsytor. Inredningen går i traditionell skärgårdston med vita, stiliserade fronter och beslag i vitmetall. Vitvarorna är helintegrerade förutom den höga vinkylen i glas och rostfritt.

GROVENTRÉ
Från köket leder en dörr ut till en groventré med dörr ut till baksidans stensatta terrasser och trädgård. Här ligger ljus klinker och den rymliga ytan har skåpsförvaring, bergvärmeenhet, arbetsytor samt vask och maskiner från Miele i bra arbetshöjd.

SOVRUM
Tillbaka i den inre hallen, utanför master bedroom, leder en trätrappa upp till villans övre plan. Det skapades genom att använda den fria takhöjden till ett entresolplan med sovrum. Här uppe ligger en mjuk hotellmatta och taklinjerna sluttar svagt. Glaspartierna vetter i två väderstreck och utsikten över havet öppnar sig igen. Här ute finns en balkong med havsutsikt och räcken i klarglas. Rummet har en öppen garderob och via glaspartier ser du ner över sällskapsytorna.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Maria Adielsson

Bilder

 • Bjurfors Beyond presenterar en strandvilla med fritt havspanorama och skyddat poolområde. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Bjurfors Beyond presenterar en strandvilla med fritt havspanorama och skyddat poolområde
 • Från nästan alla rum är utsikten över hav och skärgården obruten – inget finns mellan er och vågorna. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Från nästan alla rum är utsikten över hav och skärgården obruten – inget finns mellan er och vågorna
 • Vid bryggan kan den egna båten ligga förtöjd och längre ut i viken finns möjlighet att förankra boj. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Vid bryggan kan den egna båten ligga förtöjd och längre ut i viken finns möjlighet att förankra boj
 • Björkveden sprakar i kaminen vars skyhöga skorstenspipa blir som ett kontrastrikt designelement. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Björkveden sprakar i kaminen vars skyhöga skorstenspipa blir som ett kontrastrikt designelement
 • Strandvillan ligger med ett enastående läge endast 15 meter från vågorna och bryggan. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Strandvillan ligger med ett enastående läge endast 15 meter från vågorna och bryggan
 • Detta är ett hem skapat för ett aktivt liv vid havet med strandpromenader, vattensport och fiske. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Detta är ett hem skapat för ett aktivt liv vid havet med strandpromenader, vattensport och fiske
 • Driften är kostnadseffektiv med energiklass A, tack vare solceller och bergvärme. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Driften är kostnadseffektiv med energiklass A, tack vare solceller och bergvärme
 • Vågorna rullar stilla in mot sandstranden och bryggan, några hundra meter söder om Gottskärs båthamn. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Vågorna rullar stilla in mot sandstranden och bryggan, några hundra meter söder om Gottskärs båthamn
 • En vitputsad mur omfamnar det skyddade terrass- och poolområdet. Steglavägen 8 - Bjurfors
  En vitputsad mur omfamnar det skyddade terrass- och poolområdet
 • Här finns terrasser i flera etage, bubbelpool, nedsänkt pool och grönytor. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Här finns terrasser i flera etage, bubbelpool, nedsänkt pool och grönytor
 • I den öppna planlösning reser sig takhöjden nästan upp till fem meter över det patinerade ekgolvet. Steglavägen 8 - Bjurfors
  I den öppna planlösning reser sig takhöjden nästan upp till fem meter över det patinerade ekgolvet
 • Känslan av riktigt stora rumsvolymer, med ljus från flera håll, är ständigt närvarande. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Känslan av riktigt stora rumsvolymer, med ljus från flera håll, är ständigt närvarande
 • Många höga glaspartier mot poolområdet och den obrutna panoramautsikten över viken. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Många höga glaspartier mot poolområdet och den obrutna panoramautsikten över viken
 • Det doftar hav och nyklippt gräs och vågorna kluckar mot sandstranden och båtbryggan. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Det doftar hav och nyklippt gräs och vågorna kluckar mot sandstranden och båtbryggan
 • Spektakulära sällskapsytor, i två etage och i öppen planlösning med matsal och kök. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Spektakulära sällskapsytor, i två etage och i öppen planlösning med matsal och kök
 • Loungen med fri takhöjd och höga glaspartier i två väderstreck öppnar utsikten extra mycket. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Loungen med fri takhöjd och höga glaspartier i två väderstreck öppnar utsikten extra mycket
 • Med runt cirkelfönster mot baksidans mjukt formade klippor ligger det stora köket. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Med runt cirkelfönster mot baksidans mjukt formade klippor ligger det stora köket
 • Ett högt barhäng ger plats för fredagsdrinken medan middagen görs klar på långa arbetsytor. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Ett högt barhäng ger plats för fredagsdrinken medan middagen görs klar på långa arbetsytor
 • Från köket leder en dörr ut till en groventré med dörr ut till villans baksida. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Från köket leder en dörr ut till en groventré med dörr ut till villans baksida
 • Vidare till villans master bedroom. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Vidare till villans master bedroom
 • Spektakulär utsikt via närmast heltäckande glaspartier i två väderstreck mot havet. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Spektakulär utsikt via närmast heltäckande glaspartier i två väderstreck mot havet
 • En suite med sovrummet ligger ett stort och mycket smakfullt badrum. Steglavägen 8 - Bjurfors
  En suite med sovrummet ligger ett stort och mycket smakfullt badrum
 • Bakom en glasdörr ligger villans bastu med svårslagen havsutsikt via ett cirkelrunt glasparti. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Bakom en glasdörr ligger villans bastu med svårslagen havsutsikt via ett cirkelrunt glasparti
 • Trappan leder upp till ett entresolplan som skapades genom att använda hallens takhöjd. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Trappan leder upp till ett entresolplan som skapades genom att använda hallens takhöjd
 • Glaspartierna vetter i två väderstreck och utsikten över havet öppnar sig igen. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Glaspartierna vetter i två väderstreck och utsikten över havet öppnar sig igen
 • Här ute finns en balkong med havsutsikt och räcken i klarglas. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Här ute finns en balkong med havsutsikt och räcken i klarglas
 • Till vänster från entréhallen ligger ett stort och strålande ljust sovrum med samma blonda ekgolv. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Till vänster från entréhallen ligger ett stort och strålande ljust sovrum med samma blonda ekgolv
 • Sovrummet består egentligen av två rum som har slagits ihop, vilket kan återställas. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Sovrummet består egentligen av två rum som har slagits ihop, vilket kan återställas
 • Ljuset faller in från olika stora glaspartier i två väderstreck. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Ljuset faller in från olika stora glaspartier i två väderstreck
 • På andra sidan hallen, bakom en formren dörr med runt glasparti, ligger ett gästbadrum. Steglavägen 8 - Bjurfors
  På andra sidan hallen, bakom en formren dörr med runt glasparti, ligger ett gästbadrum
 • Till höger utanför entrédörren finns ett förrådshus. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Till höger utanför entrédörren finns ett förrådshus
 • Uppfart med tumlade stenplattor och plats för många bilar och inte minst med en svårslagen utsiktsvy. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Uppfart med tumlade stenplattor och plats för många bilar och inte minst med en svårslagen utsiktsvy
 • Välkomna på visning till en strandvilla med fritt havspanorama – 15 m från vågor och brygga. Steglavägen 8 - Bjurfors
  Välkomna på visning till en strandvilla med fritt havspanorama – 15 m från vågor och brygga

Planritning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Alternativ planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Bratterås 1:171

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1960-06-30)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Skällared GA:2 ändamål: Vägar

Last: Avtalsservitut Gångväg Mm, 13-IM2-98/5522.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
16 500 000 kr
Rum
5
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
203 kvm*
Tomtarea
1 002 kvm

*Areauppgifter enligt mätning. Enligt taxeringsinformationen 173 kvm boarea och 38 kvm biarea

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Friliggande villa
Byggår
2005
Fasad
Putsad fasad mot träregelstomme
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Uppvärmning
Vattenburet värmesystem via bergvärmepump. Solceller.
Takbeklädnad
Pulpettak med betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Fönster
3-glas isoler samt 2-glas isoler i sällskapsum

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttagna om sammanlagt 7 250 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
A
Energiförbrukning per kvm och år
20
Energideklarationsdatum
2024-02-22

Ombyggnad, Renoveringar

Nuvarande ägare tillträdde 2012, men fastigheten har varit i
familjens ägo sedan den byggdes.
- 2013 Renovering kök
- 2013 Installeras 1st fönster i sovrum 1
- 2013 Bergvärme installeras
- 2014 Anläggs poolen
- 2017 Ny värmepump till poolen
- 2017 Nya golvytskikt monteras på befintliga ytskikt i badrummen
- 2018 Byggs sovloft
- 2021 Installeras spabad
- 2021 Sotning av eldstaden samt rengöring av ventilationssystem
- 2022 Solceller installeras
I övrigt har genomgående nya ytskikt monterats (ej tvättstuga)
- 2024 mars Tvättas taket

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Gångväg Mm

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 394 000 kr
Byggnadsvärde
3 127 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Sotning
500 kr
Hushållsström
23 421 kr
Försäkring
6 375 kr
Renhållning
2 375 kr
Vatten/Avlopp
8 625 kr
Vägavgift/snö
1 500 kr
Övrigt
3 065 kr
Summa
45 861 kr
Elförbrukning
13 905 kWh/år

Driftskostnader varierar beroende på avtal och förbrukning. I kostnaden för el ingår kostnad för uppvärmning av hus, pool och spabad. Posten övrigt på 3065 kr/år innebär kostnad för arrende av båtplats (1625 kr/år) och bojplats (1440 kr/år).

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Om Onsala - Draget

Mäklaren om Onsala

Det sägs att den som mäter livskvalitet i materiella ting aldrig blir nöjd. Verklig livskvalitet handlar ju om någonting helt annat; att varje dag vakna upp med havet som närmsta granne, uppleva vädrets växlingar året om och den harmoniska känslan i att se solen sjunka ner bakom horisonten i väster.

OMRÅDET
I Onsala är havet alltid närvarande och som onsalabo finns alla möjligheter att ta vara på de möjligheter som havet ger. Att segla, surfa, dyka, paddla kajak eller bara hänga på stranden i timtal är självklarheter när man bor på Sveriges guldkust – halvön Onsala.

HISTORIA
Från början var Onsala en lantbruks- och sjöfararbygd och bär spår ända till järnåldern. När den västsvenska sjöfartsnäringen nådde sin höjdpunkt, blev Onsala hem åt framstående kaptener och kapare. Genom sjöfarten lyckades många av traktens bönder utöka sin inkomst vid sidan av jordbruket. Tack vare dubbelarbetet blev många av dem välbärgade och kunde bygga ut sina gårdar. Kring 1800-talets slut förvandlades många av dessa gårdar till sommarvillor och Onsala blev så småningom ett populärt turistmål. Sedan dess har sommarområdena fyllts på av alltfler åretrunthus längs kusten, vilket skapat fina variationer i bebyggelsen. Här finns gamla villor i nationalromantisk stil, pittoreska stugor och många nyproducerade hus med slående havsutsikt. Här kan man bo längst ut i kustbandet där Västerhavet lockar till äventyr, eller i vindskyddat läge in mot Onsalafjorden. Ett sådant idylliskt område är Gottskär, med vackra villor som dominerar bergssluttningarna ner mot havet samt restauranger, bryggor och butiker.

Onsalas popularitet har gjort halvön förhållandevis tätbebyggd men du behöver inte ta dig många kilometer på småvägarna inåt Onsalalandet för att befinna dig mitt på landsbygden, bland hästgårdar och kantarellskogar.

KULTUR OCH FRITID
Stillheten och lugnet till trots finns det massor att se och göra i Onsala. Utöver de rekreationsmöjligheter som havet och naturen ger, kan man som onsalabo också välja att bl.a. spela tennis eller rida. För golfspelare finns Gräppås Golfbana i natursköna omgivningar, med val på 9- eller 18-hålsbana. Området kring Onsala lockar även med många spännande utflyktsmål. Varför inte ta båten ut till Nidingen – ett 4 km långt stenrev med världens äldsta dubbelfyr. En fascinerande och unik miljö med föränderlig form och kristallklart vatten.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Onsala? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Steglavägen 8

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}