Med ett stilfullt och genomtänkt språk både inne och ute

Mariastaden, Helsingborg

Ekerödsgatan 8

Exklusiv
Utgångspris
8 495 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
798 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
236 kvm / 65 kvm

Med ett stilfullt och genomtänkt språk både inne och ute

Bjurfors Exklusiv presenterar en påkostad villa med smakfull interiör och genomtänkt planlösning i Mariastaden

 • Ansvarig mäklare

  Maria Rebensdorff

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 96

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Tidlös elegans och genomtänkta detaljer kännetecknar denna påkostade villa i Mariastaden. Hela vägen igenom har det lagts stor vikt på enhetliga och sobra färg- och materialval, liksom hög kvalitet. Husets utformning går i funktionalismens spår med raka, enkla linjer och stora fönsterpartier för ett maximalt ljusinsläpp, i synnerhet i på de sociala ytorna. Planlösningen är modern och generös på såväl de sociala som privata ytorna. Köket är en dröm för den passionerade matlagaren med påkostade maskiner och unikt stora utrymmen för både tillberedning och förvaring. I öppen planlösning med köket finns matsal, vardagsrum och vinterträdgården. På entréplanet finns även ett sovrum, badrum och tvättstuga. På övre plan finns ett allrum och ytterligare tre sovrum, varav ett av dem har anslutande dressing room och badrum.

Trädgårdstomten som omsluter huset är lättskött med stora gräsytor för lek, vackra stenläggningar med odlingsmöjligheter och ett vidsträckt trädäck för sommarens måltider och sammankomster i två olika väderstreck. De kyligare kvällarna sitter du mellan ute och inne, i den fina vinterträdgården som ligger i anslutning till köket.

Villan är belägen i ett av Mariastadens nyare områden med närliggande grönska. Här bor du i lugna och trygga omgivningar samtidigt som du har nära till storstadens puls och rika utbud. På gång- eller cykelavstånd nås matbutik, matställen, apotek, skola, förskola och flera fina lekplatser. Helsingborgs kärna ligger endast 5 kilometer bort.

Interiör

ALLT INOM RÄCKHÅLL
Endast 5 kilometer från Knutpunkten ligger Mariastaden som uppvisar en stor variation av äldre och ny arkitektur. Stadsdelen byggdes upp kring det tidigare sjukhusområdet i väster och sträcker sig i dag hela vägen till Maria station. Här syns såväl de karaktäristiska trädalléerna kantade av rödteglade 1920-talshus som moderna stenvillor utmed slätterna. Stadsdelen växer så det knakar och är idag som en egen stad i staden med många faciliteter du behöver i vardagen. Stadsdelen är idealisk för barnfamiljer som har nära till natur, lekplatser, sportaktiviteter, skola och förskola. Även Pålsjö skog ligger nära, som erbjuder motionsslingor, strövområden, våffelcafé och fotbollsplan. När du vill ta del av Helsingborg citys rika utbud av restauranger, nöjen och kultur är det möjligt att cykla in till stan på ynka 15–20 minuter.

GENOMTÄNKTA DETALJER
Den kritvita tvåplansvillan utstrålar nutid med ett uns av funkis. Fasaden är slätputsad och klädd med stora glaspartier som är inramade av svarta fönsterbågar. Längs det övre planet löper en balkong med räcke av frostat glas. Husets planlösning är helt i enighet med nutida behov och har massor av detaljer som påvisar att man har tänkt en extra gång. Luftiga ytor och stora sällskapsytor är lika självklart som de påkostade materialvalen.

En väl tilltagen uppfart med gråa stenplattor, som rymmer många bilar, leder fram till ett garage och entrén till Ekerödsgatan 8. Entrédörren har dubbla sidoljus i form av frostade glaspartier, vilket ger ett mäktigt intryck och maximalt ljusinsläpp. På andra sidan tröskeln möts du av en generös, möblerbar hall med vita väggar och tak och ett stilfullt polerat, sandfärgat klinkergolv. Till höger finns ett praktiskt kapprum för ytterplagg och skor. Till vänster finns en ett helkaklat badrum i modern och sober färgsättning, utrustat med vägghängd toalett, handdukstork, dusch och golvvärme. Glasvasken är en privat ägodel och medföljer inte.

FÖR STORA MIDDAGSBJUDNINGAR
Från entréhallen träder du rakt in i den sociala delen med vardagsrum, matsal och kök som sammanlänkas i en öppen planlösning. På golvet ligger ett exklusivt 1-stavsgolv av trä från Kährs som ger en genuin och varm känsla till rummen, som i övrigt följer en stilren linje och genomgående vitt på väggar och tak.

Det eleganta köket är placerat till vänster och har utblick över matsal och vardagsrum. Den moderna köksinredningen från HTH går i vitt med inslag av stål och sand. Med denna arbetsyta och en påkostade utrustning, är det ingen konst att anordna stora middagar och fester. Köket har utrustats med en dubbel uppsättning av vaskar och diskmaskiner och extra breda bänkskivor i exklusiv marmorkomposit för maximal arbetsyta. Den vidsträckta köksön har förutom vask, induktionshäll och takmonterad köksfläkt, utrymme för ett par sittplatser. Ett kök som uppmuntrar till matlagning och social samvaro i ett. Samtliga vitvaror, med undantag för vinkylen, kommer från Miele. Integrerad kyl och frys, kaffemaskin, ångugn och varmluftsugn är dekorativt placerat som en helvägg bakom köksön med två helskåp intill. Vinkylen är i full storlek och är ett trevligt inslag för vinentusiasten.

Matsalen ligger intill köket och har ett stort öppningsbart fönsterparti från Hajom. Här får det plats med många gäster runt bordet. Mellan vardagsrum och matsal finns en dekorativ och praktisk halvvägg avdelar rummen något och samtidigt utgör en perfekt och diskret plats för tv:n. Vardagsrumsdelen är av generös storlek med ett flertal väl genomtänkta fönsterplaceringar för ett optimalt ljusinsläpp. Här finns också en stilfull kamin som smälter vackert in mot den vita väggen och har snygg vedförvaring i svart med avställningsyta på vardera sidor.

Från både kök och vardagsrum nås vinterträdgården, som har skjutdörrsparti mot trädäcket. En modern glasveranda och passar lika väl som en avkopplande lounge som middagsplats. På sommaren dukas måltiderna ut på en av terrasserna på trädäcket som har underbara ytor för både stora mingelpartyn och mysiga grillmiddagar med familjen. De stora gräsytorna inbjuder till lek och spring eller ytterligare plantering om man föredrar det.

PRAKTISKT OCH ROFYLLT
Till höger om hallen, vid trappan, finns ett stort sovrum med garderober och fönster mot entrén. Även detta rum har trägolv från Kährs och målade vita väggar. Detta rum passar också fint som hemmakontor eller gästrum. På andra sidan av hallen finns en stor tvättstuga med tvättmaskin och kombinerad tvätt/torktumlare. Inredningen går i stilfullt vitt och har vask, förvaringsskåp och bra arbetsytor. Från tvättstuga kan du garaget och uteplatsen vid trädäcket.

En trätrappa med ljusinsläpp från fönster tar dig upp till det övre planet och ett stort, ljust allrum. Genom hela detta våningsplanet återses likadant trägolv som nedre plan från Kährs och vitmålade väggar och tak. I allrummet kommer ett fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och altandörren som leder ut till balkongen.

Till höger ligger två sovrum bredvid varandra som båda har skjutdörrsgarderober och stora ytor. I anslutning till allrummet ligger ett lyxigt sovrum värt namnet ”Master bedroom” med utgång till balkong samt anslutande dressing room och badrum. Balkongen har gott om plats för möbelgrupp och är praktiskt placerad under tak som både ger svalka och skydd för regn.

Badrummet osar av lyx med sobra klinkers och kakel i sandfärgat och dubbla handfat. Toalett och dusch är separerat. Dressing room är strategiskt placerat mellan sovrummet och badrummet. En praktisk detalj som är guld värd i vardagen, är tvättnedkastet som placerar smutstvätten direkt ner i tvättstugan.

På Ekerödsgatan 8 får du ett stilfull och påkostat boende med genomtänkta detaljer på ett läge nära stad och natur.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Långhuset 1

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt garage

TV/bredband

Via fiber

Parkering

Vidbyggt garage med extra bred port samt stensatt uppfart med plats för flertalet bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 495 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
236 kvm*
Tomtarea
798 kvm
Biarea
65 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2016
Fasad
Puts
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
FTX
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glasfönster isoler

Golvvärme på både entréplan och ovanplan.
Grunden är förstärkt med fundament och fotsulor.
Flertalet öppningsbara fönsterparti från Hajom.
Takhöjd om 2,6 m på entréplan resp 2,4 m på ovanplan.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stort trädäck och vinterträdgård

Tomt

Vacker och lättskött tomt med fruktträd

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2014-04-24) Detaljplan (2012-10-22)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 951 000 kr
Byggnadsvärde
4 021 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
12 532 kr
Värme
17 950 kr
Renhållning
2 068 kr
Vatten/Avlopp
3 993 kr
Summa
36 543 kr

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal.

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Beställd

Området

Att bo i Mariastaden

Som boende i Mariastaden har du bekvämt nära till strand, shopping, restauranger och natur. Du har cykelavstånd till allt det bästa Helsingborg har att erbjuda, men bor på lugnt läge i grönskande omgivningar.

Mariastaden är uppbyggt runt det tidigare sjukhusområdet som låg här som hette Sankta Maria sjukhus. När sjukhuset avvecklades på 1990-talet ändrade området namn till Maria Park. I de gamla, men bevarade byggnaderna finns det nu skolor, bostäder och kontorslokaler.

I Maria Park finns det både klassiska tegelhus från 1920-talet och nybyggen. Vägarna kantas av alléer och hela området är lummigt och grönskande.

Nära parken, i en anrik byggnad med tillhörande växthus finns det café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i underbar miljö.
Ett stenkast från Mariastaden finns Pålsjö skog, som har underbara promenadstigar, motionsslingor och strövområden. Lite längre västerut ligger Sofiero slott som erbjuder massor av nöjen, kultur och matupplevelser.

Här är det inte svårt att förstå att barnfamiljerna trivs. Det är ett lugnt, barnvänligt område med flera skolor, förskolor och goda kommunikationer nära tillhands.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Mariastaden? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ekerödsgatan 8

Ekerödsgatan 8,
254 48 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Rebensdorff

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 96