Renoverad drömlägenhet med bevarad charm!

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 100

Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
6 004 kr
Antal rum
3
Boarea
107 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Renoverad drömlägenhet med bevarad charm!

På bästa läge med allt i toppskick ligger denna drömlägenhet. Bo i stans bästa kvarter med havet runt hörnet!

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

På absolut förstklassigt läge erbjuds här en lägenhet utöver det vanliga. Väl innanför porten tar ni hissen upp till översta våningen för att sedan stiga in i denna ljusa och genomgående takvåning!

Lägenheten har totalrenoverats med mycket eftertanke och med varsam hand, modern funktion möter äldre detaljer på ett smakfullt och tilltalande sätt. På samma våningsplan finns en balkong som vetter ut mot den lugna och grönskande innergården. Denna balkong tillhör inte lägenheten men det är i princip endast säljarna till denna lägenhet som använder den. Samt att de har ställt ut sina egna balkongmöbler på denna balkong.

I husets källarplan finns ett stort, praktiskt förråd som tillhör lägenheten samt tvättstuga med torkrum. På andra våningsplanet finns en mysig gemensam terass där föreningen har utemöbler och grill. Brf Hallen nr 7 är en mycket välskött förening med god ekonomi. Under 2017 renoverades hissen och 2018 lades nytt tak på fastigheten. Huset är med andra ord otroligt välskött!

Här bor man med närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö skog via Landborgspromenaden samt den härliga strandpromenaden med både bryggor och sandstrand. Kvarteret är ett av Helsingborgs bästa med både trevliga restauranger, norra hamnen och Gröningen runt hörnet samt teater och konserthus samt Helsingborgs centrum på några minuters gångavstånd!

Varmt välkommen att kontakta mäklare Linette Nerheim för visning!

Interiör

Här tar ni bekvämt hissen upp till översta plan för att stiga in i denna trevliga och ljusa lägenhet. Ni välkomnas av en rymlig hall med stängda garderober på er högra hand. Garderoberna byggdes under år 2017. Här finns gott om plats för förvaring. Genomgående är samtliga väggar ljust målade i hela lägenheten. Både tak, väggar och radiatorer målades under år 2017. Under denna period skedde även ett byte av samtliga elkontakter.

I anslutning till hallen finns också bostadens trevliga gästtoalett. Gästtoaletten är besmyckad med vitt kakel och på golvet vilar ett trevligt klinker i jordnära toner. Både gästtoaletten och badrummet som finns längre in i bostaden renoverades under år 2017. Våtrumsintyg finns.

Rakt fram nås köket. Köksluckorna är vita och diskbänken är i trä. Bakom stänkskyddet som är i glas finns idag en trevlig grön tapet som sattes upp under år 2017. Denna kan ni med enkla medel ändra eller måla om efter önskemål. Vidare består maskinparken av extra bred kyl och frys från Siemens, diskmaskin, ugn och spis samt fläkt. Diskmaskinen från år 2006. Fristående spis med ugn samt kyl/frys (70 cm bred) är från år 2018. Bänkskivan, vask samt kran är från år 2017.

Vidare in i bostaden öppnar det stora vardagsrummet upp sig framför oss. På golvet vilar en vacker fiskbensparkett. Här kliver vi först in ett utrymme som lämpar sig perfekt som kontorshörna eller liknande. Vardagsrummet är stort och luftigt tack vare de många fönster som finns här men också tack vare bostadens höga läge i huset. Här kommer vi ovan takåsarna och ljuset letar sig enkelt in i bostaden. Från vardagsrummet har ni också en härlig utsikt över sundet och Drottninggatans sträckning norrut.

Vägg i vägg med köket finns ett rum som passar perfekt som till exempel sovrum om så önskas. Här får ni med enkelhet plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang. Idag används rummet som tv rum.

Vidare in i bostaden nås en rymlig klädkammare, ytterligare ett sovrum samt ett badrum. Sovrummet är även detta rymligt och luftigt och längst ena väggen sträcker sig garderober, vilka erbjuder gott om förvaring. Garderoberna byggdes år 2017. Parkettgolvet i sovrummet är också från år 2017. I nära anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare där ni får plats med det mesta.

Vidare nås det trevliga badrummet. Badrummet går i samma tema som gästtoaletten och renoverades under år 2017. Under samma tid installerades även tvättmaskinen. Våtrumsintyg finns.

Fakta

Uteplats/balkong

På samma våningsplan finns en balkong som vetter ut mot den lugna och grönskande innergården. Denna balkong tillhör inte lägenheten men det är i princip endast säljarna till denna lägenhet som använder den. Samt att de har ställt ut sina egna balkongmöbler på denna balkong.

Föreningen har en rymlig terrass med bord och stolar samt en loungegrupp. Där finns även grillmöjligheter.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Månadsavgift

Avgift
6 004 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,6827%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
107 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Driftskostnad ca 350 kr/månad för hushållsel och hemförsäkring.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1930-31
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2018-11-09

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hallen nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
15
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hallen 7 registrerades år 1985 och ligger belägen på Drottninggatan 100. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten HALLEN 7 år 1989. Föreningen upplåter 15 lägenheter och 2 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.

Juridisk person accepteras inte som köpare av lägenhet.
Delat ägande förekommer, d v s gifta, sambos och de äger 50 % vardera. I föreningens stadgar finns inget om att barn äger en lite del och föräldrarna resten.
Om detta kommer upp, får föreningen undersöka detta - de kan inte svara vad som gäller generellt.

Fullvärdesförsäkring finns via Protector Försäkring.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

All information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har för avsikt att följa indexen och avgiftsförändring brukar ske kring årsskiftet. (Kontrollerat med styrelsen).
Årsavgifterna höjdes med 2% 2021-01-01
Årsavgifterna höjdes med 2% 2020-01-01
Årsavgifterna höjdes med 4% 2019-01-01

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2020 - Balkongrenovering komplettering
2018-2019 - Balkongrenovering
2018 - Renovering av yttertak
2017 - Uppgradering av hiss
2014-2015 - Målning av fönster- och balkongdörrar
2007 - Byte av fjärrvärmeanläggning
2003 - Omputsning av fasad
Hela huset genomgick omfattande renoveringar under år 1987. Då skedde både stambyte, nya balkonger byggdes, nyinstallation av hiss samt nya elstammar.

Kommande renoveringar:
2021 - Målning av trapphus
2021 - Justering av värmesystem
2023 - Fönstermålning

Underhållsplan finns för bostadsrättsföreningen till och med 2035.

Parkering

Bostadsrättsföreningen har inga egna parkeringsplatser men parkering är möjlig längs med gatan utanför. Närbelägna garage finns.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät: Comhem
Bredband: Comhem

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en rymlig terrass med bord och stolar samt en loungegrupp. Där finns även grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och en mangel. I anslutning till tvättstugan finns ett torkrum.
Möjlighet att förvara cyklar finns i källaren, men inget direkt förråd.

Övrigt

Till varje lägenhet ingår ett källarförråd.

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i norra Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 100

Drottninggatan 100,
252 21 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Kronborgsgatan 12
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  6 824 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  105 kvm

  Visning: 2021-01-20 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Drottninggatan 100
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 882 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Drottninggatan 96
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 431 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Ehrensvärdsgatan 1
  Utgångspris
  3 875 000 kr
  Månadsavgift
  7 383 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  113 kvm