Hörnlägenhet med rymlig balkong och hiss!

Lund - Centrum, Lund

Prennegatan 6G

Utgångspris
4 095 000 kr
Avgift
6 289 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Hörnlägenhet med rymlig balkong och hiss!

Få förunnad och välplanerad hörnlägenhet på optimalt läge i centrala Lund med balkong i söder och hiss!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Underbar hörnlägenhet i centrala Lund med många rätt! Här kan du unna dig härliga soltimmar på den rättvända balkongen med utsikt över Nödens omkringliggande gators varierande arkitektur. Lyfter du blicken har du även en vacker vy över stans takåsar och trädkronor. Väl inne i lägenheten samspelar ljusinsläpp från fönster åt tre väderstreck och en fin detalj är att några av fönsterna går runt hörn. Vardagsrummet är väl tilltaget, likaså köket som lätt låter dig möblera med matbord för ca 6 personer. Finmiddagsbordet får med enkelhet plats i vardagsrummet. Hallen är möblerbar och går delvis i vinkel med förvaring i såväl kapprum som klädkammare. Längs med ena sidan finns två av sovrummen vägg i vägg med varandra och åt motsatt håll finns såväl köket som badrummet. Badrummet är förberett för tvättutrustning. I hallen finns även en gästtoalett. Det tredje och största sovrummet ligger i vardagsrummets förlängning. Härifrån ser du Lunds karaktäristiska Domkyrkotorn - "Lunnapågarna".

Omtyckta Brf Bindgarnet ligger i ett lugnt och mysigt kvarter i Lund centrum, med trivsamma innergårdar som förgylls av blommande körsbärsträd. På förvånansvärt lugnt läge ligger denna ljusa lägenhet med en generös balkong. Här känns stadens sus långt borta och planteringar av bland annat björnbärsbuskar och trollhassel skapar en vilsam oas.

Missa inte en av de populära lägenheterna i denna välskötta bostadsrättsförening. Här bor du centralt med endast några minuters promenad till tågstationen, Stortorget och Mårtenstorget med hela dess utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns Stadsparken på promenadavstånd och goda bussförbindelser till exempelvis Malmö. Inne i lägenheten och på föreningens mysiga innergård känns dock stadspulsen långt borta. Här bor den kräsna som vill ha närhet till allt men ändå kunna njuta av det stilla lugnet ibland! I närområdet finns även lekplats, gräsmatta, förskola och skolor.

Varmt välkommen till en alldeles extra hemtrevlig lägenhet på lugn gata mitt i stan!

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Lägenheten har fördelen att vara placerad i samma trappuppgång som två av föreningens gemensamma tvättstugor. Hissen går hela vägen ner.

Parkering

Möjlighet att hyra garage finns i närheten, LKP.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 289 kr

I avgiften ingår värme, vatten och tv. Obligatoriska avgifter avseende el (275 kr) och internet (125 kr) tillkommer och erläggs månadsvis. Elavgiften avräknas och justeras mot den faktiska förbrukningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,98614%
Andel av årsavgiften är
0,98614%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
9 858 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 095 000 kr
Lägenhetsnummer
64
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
110 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1981

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
87

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bindgarnet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Bindgarnet som är en stabil och mycket välskött bostadsrättsförening på lugn gata i centrala Lund. I föreningen finns totalt 121 bostadsrätter i varierande storlekar. Allt från 1:or till 5:or. Därutöver finns två lokaler med bostadsrätt. De gemensamma innergårdarna är uppväxta och lekfulla med flera lekplatser och grönytor. Föreningens gemensamma umgängesytor är även inhägnade. Föreningen är mån om sina medlemmars trivsel och regelbundet anordnas bl.a sommarfester och kräftskivor. Besök gärna föreningen hemsida för mer information: www.bindgarnet.se.

I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna (2020-03-09) som senast höjdes med 1% 1 januari 2020. I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-tv och bostadrättstillägg. Obligatorisk kostnad avseende bredband och elavgift tillkommer (elen avstäms mot verklig förbrukning och regleras en gång per år). Observera att elförbrukningen hos bostadsrättshavaren mäts och avläses årligen och debiteringen kan därför justeras om förbrukningen överstiger schablonbeloppet.

Föreningen tillåter delat ägande förutsatt att den boende äger åtminstone 10% av bostadsrätten. Ägare måste vara över 18 år. Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

I och med att det är en HSB-förvaltad förening krävs initialt medlemskap hos HSB innan föreningen beviljar förvärvarens medlemskap. HSB tar ut en deponeringsavgift om några hundralappar som återfås i samband med utträde.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisningar och representant från föreningen. Köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen om det är av vikt för dem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar av föreningens byggnader och mark:

2018 Renovering av tvättstugor och byte av samtliga maskiner
2018 Uppfräschning och renovering av utemiljöerna och lekplatserna och nya grindar.
2018 Renovering av balkonger/fronter/skärmtak
2018 Avloppsstammar
2016 Platsbyggda barnvagns/rollator-förråd med lås på vartannat våningsplan i längan
2013 Komplettering/renovering utemiljö
2013 Renovering av styrelsens kontor och styrelserum samt det gemensamma motionsrummet
2012 Installation av nya hissar. Renovering av hängrännor/stuprör, målning av källare (gemensamhetsutrymmen)
2008 Porttelefoner

Utfört underhåll:

Kompletteringsarbeten av utemiljöerna för 2019-2021:
Omläggning asfalt, målning av betonggolv, omfogning av tegelfogar, ommålning trapphus, byte tvättutrustning, byte styr- och reglerutrustning för värme och ventilation.

För fler avslutade/kommande underhållsarbeten vänligen se den senaste årsredovisningen.

Parkering

Möjlighet att hyra parkeringsplats i närliggande garage/parkeringshus finns via LKP.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät genom Com Hem (grundutbudet ingår i avgiften).
Bredband. Hastighet: 100/100 Mbit/s.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns flera gemensamma utrymmen. De gemensamma tvättstugorna finns i källarutrymmena. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till allt från bastu till motionsrum med bland annat pingisbord och gymredskap till ett nyinrett biljardrum. Cykelförråd och snickeri-/målarverkstad finns också. För övernattande besökare finns gästrum och när större tillställningar nalkas kan man hyra föreningens festlokal (och partytält). Festlokalen är utrustad med bord, stolar och porslin för ca 60 personer. Därutöver finns en konferensanläggning finns, med bardisk, musikanläggning, TV, soffor och fullt utrustat kök. Inte att förglömma är de gemensamma, inhägnade grönytorna med gräsmattor, rabatter, träd och buskar och lekplatser för de små.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Prennegatan 6G

Prennegatan 6G,
223 53 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 10
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 310 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Mittlinjen 13B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 882 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  92 kvm

  Visning: 2020-04-13 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Tomegatan 48
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 681 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  110,2 kvm

  Visning: 2020-04-06 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 37
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2020-04-13 11.00 Boka här

 • Bostadsrättsradhus

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Sankt Månsgatan 9A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 988 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  115,5 kvm

  Visning: 2020-04-13 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 249 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 358 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  66,2 kvm

  Visning: 2020-04-13 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!