Mysig vindslägenhet på bästa adress med balkong.

Lund - Centrum, Lund

Råbygatan 17A

Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
5 087 kr
Antal rum
4
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Mysig vindslägenhet på bästa adress med balkong.

Omgiven av lundensiska kullerstensgator och med Lunds butiker, caféer och gemytliga folkmyller bara runt husknuten väntar denna 4:a på sin nya ägare.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till en charmig och trivsam vindsvåning om 4 rok!. Råbygatan 17A - Bjurfors
Välkomna till en charmig och trivsam vindsvåning om 4 rok!
Snea vinklar ger hemmet karaktär och är samtidigt lättmöblerat. Råbygatan 17A - Bjurfors
Snea vinklar ger hemmet karaktär och är samtidigt lättmöblerat
Lägenheten fylls av ett behagligt direktljus från skyn. Råbygatan 17A - Bjurfors
Lägenheten fylls av ett behagligt direktljus från skyn
Från lägenhetens entré nås köket. Råbygatan 17A - Bjurfors
Från lägenhetens entré nås köket
Den vackra dörren med ett stort fönsterparti släpper in ett fint ljus till matbordsplatsen. Råbygatan 17A - Bjurfors
Den vackra dörren med ett stort fönsterparti släpper in ett fint ljus till matbordsplatsen
På andra sidan dörren finns en balkong med sittplats. Råbygatan 17A - Bjurfors
På andra sidan dörren finns en balkong med sittplats

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu ges äntligen möjligheten att förvärva denna fantastiska 4:a på översta våningen på populära Råbygatan. Omgiven av lundensisk anda och små trånga gator bor ni här på bästa tänkbara cityläge. Inom en radie på tre minuters promenad har du både Botan och Lunds absoluta centrum till ditt förfogande. Bostaden är ursprungligen en 3rok men har gjorts om till en 4rok. Väggen som skiljer sovrummen åt kan med enkelhet tas ner igen, om man önskar göra om bostaden till en rymlig 3rok.

Bostaden känns hemtrevlig och har ett stort vardagsrum med olika möbleringsalternativ. Här finns totalt 3 stycken sovrum, 2 stycken lite mindre och ett master-bedroom med bra förvaringsmöjligheter.

Köket är mysigt och här har man utgång till bostadens balkong med utsikt över innergården och Lunds takåsar.

På Råbygatan bor du bara ett stenkast från Mårtenstorget och alla bekvämligheter som ett centralt boende kan erbjuda. Runt knuten erbjuds restauranger, shopping, saluhall, torghandel samt närhet till grönskande parkområden såsom Stadsparken och Botaniska trädgården. För den som pendlar finns det gott om förbindelser med regionbussar och närhet till centralstationen, och för de lite mindre finns t.ex. Vårfruskolan direkt runt knuten.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bagaren i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Antal hyresrätter
1
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades och köpte fastigheten Bagaren 8 2014. Fastigheten består av 19 lägenheter med adresserna Råbygatan 17 A-B och Södra Esplanaden 35 A. 18 av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Hyresrätten utgör ett framtida kommande kapitaltillskott till föreningen.

Föreningen accepterar delat ägande.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Simpleko.
Avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-02-03):
I dagsläget finns det inga avgiftshöjningar beslutade, eventuellt kommer avgiften att höjas med 3% inför 2022, beslut tas på budgetmöte i november. Senaste höjningen skedde 2021-01-01 med 3%. Dessa två höjningar om 6% är p.g.a de stora renoveringarna som planeras nedan.

Föreningen sålde 2019-06 en lägenhet för 3.100.000 kr. Denna summa +nuvarande kassa (totalt inkl försäljningen= runt 5.600.000kr) kommer sparas för att användas till framtida renoveringar. Föreningen har ytterligare en till bostad med hyresrätt som en dag kan säljas.

Fastigheten är försäkrad hos Söderberg och Partners.

För kontaktuppgifter till styrelsen fråga mäklaren.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan som upprättades vid övertagandet av fastigheten och som kommer fungera som ett styrdokument för styrelsens arbete med förbättringsåtgärder på fastigheten.

Föreningen har bytt ut fjärrvärmecentralen, dragit in fiber, bytt ventiler, nya fläktar, rensning av kanalsystem, byte av frånluftsdon samt justerat in systemet ordentligt. Föreningen har sparat in en hel del på investeringen. En del av pengarna där ifrån är sedan vikta till renovering av ett nytt tak.

Kommande renoveringar (kontrollerat 2021-02-03):
Relining, fönster, fasad och tak kan kommas att renoveras 2021/2022, offerter håller på att tas in. Inga beslut är tagna.

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering men ett P-hus ligger i närheten av fastigheten.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har inhyrd trappstädning 1 gång /månaden, men de håller på att se över detta.
Ingen tillsyn sker av fastighetsbolag. Föreningsmedlemmar sköter fastighet och lättare underhåll och förväntas ta aktiv del i arbetet med detta samt trädgård. Sopsortering finns på gården. Cykelförråd i källaren. Tvättstuga i källaren med nya maskiner: två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett nyrenoverat torkrum. Föreningen har gemensam aktivitetsdag både höst och vår.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 20 kvm.

Månadsavgift

Avgift
5 087 kr

I avgiften ingår: värme och vatten
Obligatoriskt tillägg: Bredband(fiber) om 169kr/mån tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,25%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
85 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen. 3 rok enligt föreningens register.

Byggnadssätt

Byggår
1901
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
307

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Råbygatan 17A

Råbygatan 17A,
223 61 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 21
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2021-02-28 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 549 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  75,5 kvm

  Visning: 2021-02-28 12.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 4C
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 215 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2021-02-28 11.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Östra Vallgatan 43
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 985 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Södergatan 65
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  5 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Visning: 2021-02-28 11.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 13C
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!