Omgjord 2:a med själ i Slottsstaden

Slottsstaden, Malmö

Nordlinds Väg 100A

Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 412 kr
Antal rum
2
Boarea
56,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Omgjord 2:a med själ i Slottsstaden

Nära havet finner vi denna superfina 2:a med smakfullt kök, badrum med bastu och en ljuvlig inglasad balkong i väster. Pärla i Slottsstaden!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Som i ett penthouse stiger du rakt in i lägenhetens hjärta, köket. Här sammankopplas sällskapsrum och sovrum på bästa sätt, och direkt ges en känsla av att någon har lagt ner tid och själ för att göra bostaden oemotståndlig. Alla ytskikt känns fräscha, och vi ges attribut som inglasad balkong och ett lyxigt badrum med ångbastu som är väldigt ovanliga för området.

Här bor du på ypperligt läge precis intill Fridhems exklusiva villaområde och den vackra Ribersborgsstranden. Ett stenkast från lägenheten ligger en välsorterad Ica Malmborgs, och mot centrum finner vi Slottsstadens uteserveringar. Här finns möjlighet att avnjuta frukost på S:t Jacobs Stenugnsbageri, Atrium eller Gateaux. För den middagssugne finns Via Napoli och Malmös kanske trevligaste take away-mat från Spoonery.

Bostaden har de moderna bekvämligheterna vi söker idag med matplats i kök och vardagsrum, diskmaskin och flera platsbyggda förvaringar i skjutdörrsgarderober. Från vardagsrummet blickar du ut mot den inglasade balkongen som ligger i härligt västerläge.

Varmt välkommen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Basunen 2

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Basunen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Basunen är en äkta förening som har funnits sedan 1956. Föreningen består av 36 lägenheter och 1 lokal på Nordlinds väg 100 A-C. HSB Malmö handhar den ekonomiska förvaltningen. Föreningen innehar tomten med tomträtt. Senaste omförhandlingen var 2016-01-01 och gäller i 10 år därifrån.

Avgiftshöjningar
En höjning på 3% kommer att ske 2020-09-01.

Medlemskap
Juridiska personer och delat ägande accepteras ej av föreningen. För varje ny HSB medlem tar man ut 500 kr i deponeringsavgift (detta är en obligatorisk deponeringsavgift för alla köpare av bostadsrätt i HSB-förening).

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
Sent 80-tal utbyte av fönster till 2-glas.
2006 balkongrenovering.
2006 takomläggning.
2011 totalrenovering av tvättstuga, torkrum och tillhörande toalett. Renovering av cykelkällare.
2015 Återställning av källare, källarlokaler och garage efter skyfallet 2014. I samband med återställningen har även renovering och underhåll av nämda lokaler utförts.
2017 Renovering av balkongfogar samt tillhörande målning.
2018 OVK samt rensning av ventilationssystemet.
2019 Uppfräschning av garage (ny belysning, ommålning och ny oljeavskiljare till spolplattan).
2020 Filmning av avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen utför kontinuerligt underhållsspolning av avloppsstammar. Efter filminingen av avloppsstammarna i mars 2020 så visades det att det är dags för relining. Under hösten kommer föreningen att ta in en konsult för att hjälpa till med detta. Föreningen planerar att badrummen inte kommer påverkas av detta. Detta är ej gjort i dagsläget (2020-06-12). Tappvattenstammar väntas undersökas i vår (inte gjort i dagsläget (2020-06-09).

Parkering

Föreningen har ett garage om 28 platser, varav kösystem tillämpas. I dagsläget finns det inga lediga men heller inga i kö, 2020-06-12. Garaget kostar 384kr/mån. I övrigt finns boendeparkering i området. Garagehyrorna höjs med 5% 2020-09-01.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem, grundutbud ingår i avgiften. Den 8 september går föreningen över till att sända tv-kanaler helt digitalt med bättre kvalitet och de analoga kanalerna utgår.?Bredband via HSB Bolina finns i fastigheten (boende tecknar själv avtal med leverantör).

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Cykelförråd finns även i källaren.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong som är så ovanligt i Slottsstaden! Perfekt läge i väster.

Övriga byggnader/utrymmen

Det tillhör ett källarförråd till bostaden.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 412 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för balkongen på 81kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,31677%
Andel av årsavgiften är
2,31677%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
30
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1956

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2009-06-08

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Nordlinds Väg 100A

Nordlinds Väg 100A,
217 73 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 739 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Tärningholmsgatan 13D
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 330 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-07-09 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 3B
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 651 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Skvadronsgatan 20A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!