På bästa läge i Västra Hamnen!

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 35

Budgivning pågår
Pris
2 575 000 kr
Avgift
3 531 kr
Antal rum
2,5
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 400 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

På bästa läge i Västra Hamnen!

Här finner du denna trevliga 2,5a med en milsvid utsikt ut mot öresund. Unikt boende med balkong i sydväst med sol från mitt på dagen till kväll.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från havet i Västra Hamnen ligger denna riktigt trevliga bostad om 59 kvm och 2,5 rum. Vi erbjuds ett utmärkt läge bland de första gatorna mot havet. Här njuter vi av ett perfekt boende med magisk balkong i sydvästläge för att kunna åtnjuta de soliga sommardagarna. Eller varför inte avsluta kvällarna här på balkongen som åskådare av den självspelande tavlan till utsikt?

Den öppna planlösningen lämnar inget övrigt att önska, här finns både generösa sällskapsytor och ett rejält sovrum. De stora fönsterpartierna, som sträcker sig från golv till tak skänker massor av ljus och ger en bra rymd åt vardagsrummet. Perfekt för de som söker en tvåa med det där lilla extra både när det gäller läge och layout utav lägenheten.

I Västra Hamnen bor du i ett av Malmös mest attraktiva områden med all service, matbutiker och stadens utbud på nära håll. Gott om restauranger och caféer i absolut närhet. Favoriter som Bar Italias glassortiment ligger på Sundspromenaden en kort promenad bort. Scaniabadet ligger i direkt utanför, perfekt för sol och bad. Bra läge för pendling till både Köpenhamn och övriga Skåne med Centralen på cykelavstånd.

Interiör

Hall:
Här kommer vi direkt in i boendet som har en sammankoppling mellan hallen och de sociala ytorna i lägenheten. Gott om avhängningsmöjligheter direkt till vänster och på golvet vilar en ekparkett som löper vidare ut i vardagsrummet.

Kök
Ett fullutrustat kök med en halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Materialvalen i köket går i stilren betoning med högblanka vita luckor, grått kakel och gråmelerad bänkskiva i laminat. Gott om förvaring och bänkyta. Rostfria vitvaror från Electrolux diskmaskin, micro, spis/ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys.

Vardagsrum
Ekparketten breder ut sig över rummet och fönsterpartierna skänker ett rikligt ljus åt bostaden. Lättmöblerat rum där en matgrupp i kombination med en större soffgrupp strax intill fönsterpartierna blir passande. Med denna panoramavy avnjuter man många kvällar året om genom att blicka ut över sundet från vardagsrummet.

Balkong
Generös storlek på denna soliga balkong i sydvästläge som ger plats för en lounge grupp. Härifrån har du full utsikt över Öresundsbron, Turning Torso samt trevliga Scaniabadet. Varför inte avnjuta en god Aperol Spritz här ut mot ett spegelblankt hav med solnedgången i horisonten?

Sovrum
Sovrummet går i en färg av mörkblå ton och parkett på golvet. Gott om utrymme för en stor dubbelsäng samt god förvaring i de platsbyggda garderoberna intill väggen. Även härifrån nås en havsutsikt från fönstret.

Badrum
Vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Vägghängd toalett samt duschhörna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kommendörkaptenen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
86
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörkaptenen 1 består av två huskroppar som fördelar sig över 86 bostadslägenheter och 2 hyreslokaler. Byggnaderna uppfördes 2008 och under 2019 ombildades föreningen. Föreningens adresser är Flaggskeppsgatan 2, Flöjelgatan 4 och Västra Varvsgatan 25-37. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal omförhandlades 2017 och gäller t o m 2026-12-31.

Avgiftsförändringar:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-03-09).

Gemensamt elavtal:
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Individuell mätning och debitering tillämpas. Debitering sker kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Medlemskap:
- Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och föräldrar förutsatt att barnet är myndigt och äger minst 10%.
- Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 OVK-besiktning och byte av två av fyra hissar.
2019 Byte av kvarvarande två hissar.
2020 Underhållsspolning av stammar (utfördes i januari).

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan. Några större renoveringar planeras inte de närmsta åren. Endast sedvanligt underhåll (kontrollerat 2020-03-09).

Parkering

I garaget på Flaggskeppsgatan 2 finns 66 parkeringsplatser som tillhandahålls av Aimo Park. Garageplats kan hyras för 800 kr/mån. I dagsläget finns det en ledig plats (kontrollerat 2020-04-27). För närvarande finns ingen kö utan först till kvarn tillämpas. Kontakta Aimo Park för mer information.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett paket via Telia avseende kabel-TV, bredband och IP-telefoni. Hela paketet kostar 250 kr/mån. Kostnaden är obligatorisk och inkluderad i den marknadsförda månadsavgiften. Hastigheten på bredbandet är 10/10 Mbit/s. För 99 kr/mån kan medlemmarna höja bredbandshastigheten till 100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en välskött innergård med härliga grönytor och sittplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två gemensamma tvättstugor som är belägna i källarplan. Tvättstugorna är utrustade med två respektive tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I källaren finns även barnvagnsförråd. Cykelförråd nås från innergården. Lägenhetsförråd till respektive bostadsrätt finns i källaren och på gården.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via den ekonomiska planen och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Vid frågor går det bra att kontakta styrelsen via mail: brf.kommendorskaptenen@gmail.com

TV/bredband

TV via Telia, basutbudet ingår i månadsavgiften

Bredband via Telia, basutbudet ingår i månadsavgiften

Parkering

Parkering i garage tillhandahålls av Q-Park. Totalt finns 66 parkeringsplatser som vardera kostar 800 kr/mån. I dagsläget är samtliga uthyrda F.n. finns inget kösystem, utan först till kvarn tillämpas. För mer information kontakta Q-Park. Uppgifterna kontrollerades 2019-06-25 med representant från Q-Park.

Övrigt

Bostaden är registrerad som 2.rok i föreningensregister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 531 kr

inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,0181%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 575 000 kr
Lägenhetsnummer
1322
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt ekonomisk plan

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
120

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 35

Västra Varvsgatan 35,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Mastgränd 32
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Vimpelgatan 41
  Utgångspris
  4 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 997 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  88,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Jungmansgatan 4A
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lilla Varvsgatan 21C
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 915 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 27
  Pris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 668 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vimpelgatan 35
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 937 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  67,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 35
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 787 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 14
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 19A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm