Välplanerad tvåa med attraktivt läge

Centrala Hisingen, Göteborg

Herkulesgatan 5B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
3 401 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
54 kvm

Visning

 • söndag 29/9, KL 14:15 - 14:45

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad tvåa med attraktivt läge

Här erbjuds en välplanerad tvåa i fritt läge i expansivt område. Bo i en ljus och fin lägenhet mitt på centrala Hisingen.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna rymliga och charmiga bostaden mitt på centrala Hisingen. Här kan man njuta av 52 perfekt planerade kvadratmeter i väldigt gott skick med nytt renoverat kök 2017 och badrum 2018. Vardagsrummets härliga rymd skapar plats för olika typer av möblemang. Här ryms med enkelhet större soffgrupp. Mysigt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av en rymlig klädkammare. Stilrent och modernt badrum som renoverades 2018. Välbevarade originaldetaljer så som högt i tak, stora ljusinsläpp och rymliga sociala ytor.

Här bor du i ett attraktivt och expansivt område med allt du behöver inom en kort promenad. Belägen nära kommunikation på Backaplan, Hjalmar Brantingsplatsen och Lindholmen, tar du dig enkelt in till centrala Göteborg. Är det naturen som lockar, ligger både Keillers park och Ramberget i närheten, eller ta gångbron över till Jubileumsparken och Frihamnens aktiviteter som utomhusbad, bastu, yoga med mera.

Interiör

Välkommen till denna ljusa och välplanerade bostad. Ta klivet in i den inbjudande hallen. På golvet ligger ett vackert parkettgolv som följer lägenheten in i vardagsrum och sovrum. Det finns god plats för förvaring och avhängning genom garderob samt en hatthylla.

Fortsätt vidare in i vardagsrummet där ljuset strålar in från de stora fönstren. Tack vare den öppna planlösningen ges flera alternativ för möblemang då det ryms både en soffgrupp, samt ett middagsbord.

Det stora och luftiga sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Härifrån nås en rymlig klädkammare, perfekt för extra förvaring.

Bostadens kök är nyrenoverat med stilrena och moderna materialval. Luckorna är tidlöst inrett med vita luckor. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel. Här kan du njuta av lugna middagar, då fönstren vetter mot den stilla innergården. Här finns väl tilltagen plats för såväl stort matbord, som förvaring. Köket är utrustat med rostfria vitvaror i form av kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll, inbyggd varmluftsugn samt mikro.

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger ett grått klinkergolv. Här finns allt du kan tänkas behöva i form av en dusch med glasdörrar, wc-stol, tvättställ samt ett spegelskåp.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Brämaregården 15:16

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 401 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
4,2554%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm

* En trappa upp

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
150 kr
Försäkring
120 kr
Summa
270 kr

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Oxhuvudet 15
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal lokaler
6
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Oxhuvudet 15.

Allmänt
Ett flerbostadshus i 2 våningsplan samt källare och vind. Totalt 25 lägenheter om sammanlagt 1262 kvm samt 6 lokaler om sammanlagt 523 kvm. Fastigheten genomgick en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt 2016.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
2019 - Ny tvättstuga
1996 - Ombyggt, nya vindslägenheter. Kök och badrum renoverades i samtliga lägenheter.

Byggandet av balkonger på innergården för alla medlemmar utan vindslägenheterna. Det kommer troligtvis ske under nästa år. De medlemmar som önskar bygga balkong kommer få stå kostnaden för detta, ingen avgiftshöjning kommer att göras. Väljer man att att avstå kommer fönstret som vetter in mot gården istället bytas utan kostnad, då det är en del av vår underhållsplan.

Parkering

Boendeparkering längs gatan via Göteborgs stad.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem
Internet via ComHem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen består av tvättstuga i källaren, trapphus, sophus och cykelförvaring.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Herkulesgatan 5B

Herkulesgatan 5B,
417 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Pris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hällskriftsgatan 24
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 121 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 072 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,1 kvm

  Visning: 2019-09-26 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kvillegatan 23
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 867 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2019-09-29 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Vindragaregatan 10A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 838 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 263 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Vindragaregatan 10C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 242 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2019-09-29 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 000 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas Gata 9
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 234 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-09-22 13.00 Boka här