På populära Skogsmilsgatan erbjuds här tillfälle att förvärva en tvåa med balkong.

Högsbo - Kaverös, Göteborg

Skogsmilsgatan 11

Budgivning pågår
På förhand
Utgångspris
1 890 000 kr
Avgift
2 665 kr
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

På populära Skogsmilsgatan erbjuds här tillfälle att förvärva en tvåa med balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Skogsmilsgatan erbjuds här tillfälle att förvärva en tvåa med en kvadratsmart planlösning och en balkong med morgonsol. Bostaden är charmig, har ett stambytt badrum samt ett rymligt sovrum. I denna välplanerade tvåa ryms kort och gott allt som behövs för ett trivsamt boende. Föreningen är omtyckt och stabil, där bredband också är inkluderad i avgiften. I denna bostad är det bara att flytta in!

Stabil HSB förening. Här bor du med närhet till välskötta gångbanor, goda kommunikationer mot såväl hav som centrala Göteborg. Gångavstånd till Slottsskogen och med bara fem minuter på spårvagn når du sprudlande Linnégatan som ger dig en härlig citypuls. På nära avstånd finner du också allmän service och träningscenter via Axel Dahlströms torg samt expansiva Frölunda torg.

Interiör

Väl inne i hallen finner ni plats för avhängning. Flera garderober löser förvaringen.

Allrummet har en öppen planlösning vilket skapar rymd och ger plats för ca fyra middagsgäster. På golvet ligger parkettgolv som går i matchande stil med köksinredningen i vitt. Köket är utrustat med: Spis, kyl/frys samt fläkt.

Vardagsrummet bjuder på generösa ytor med plats för en soffgrupp. Fiskbensparketten är i originalskick. Väggarna är ljusgråa och flera fönster släpper in ljus och bjuder på grönskande utsikt. Från balkongdörren nås balkongen med plats för cafébord samt stolar.

Sovrummet rymmer en större säng. Ljusa väggar med ekparkett. Fönster som vetter mot öster.

I anslutning till hallen ligger badrummet som är helkaklat i samband med stambytet. Utrustning som finns är: Toalett, tvättställ, spegelskåp samt badkar.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i österläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och övernattningsrum. Det finns möjlighet till en extra matkällare, denna är det separat kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 665 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20063%
Andel av årsavgiften är
0,20063%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 890 000 kr
Våningsplan
0 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
39 kvm

* Bottenplan

Byggnadssätt

Byggår
1965

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Lavetten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
308
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Lavetten består av 308 lägenheter med adresser på Skogsmilsgatan och Lantmilsgatan.

Husen i föreningen har genomgått en renovering av tak och fasad under 2009 samt dränering. Stambyte i fastigheterna genomfördes 2004-2005, i samband med detta renoverades alla badrum. Även porttelefoner och nya entrédörrar har installeras, föreningen har också fräschat upp trappuppgången samt genomfört ett fönsterbyte som färdigställdes under 2018.

Som medlem i föreningen har man tillgång till många trevliga gemensamhetslokaler så som bastu, två gästlägenheter, hobbyrum, cykel- och mopedförråd. Föreningen håller i ett mycket uppskattat informationsmöte för samtliga nya medlemmar. Besök gärna föreningens trevliga hemsida www.brflavetten.se för mer information.

Tomträttsavgälden sänktes 2014. Detta innebar en besparing för föreningen på ca 186 000:-/år. Man har nu även beslutats att man skall bygga om en del av lokalerna till lägenheter (2019). Föreningen har en mycket god ekonomi, vänligen se årsredovisningen för mer ekonomisk data.

Området runt Lavetten är grönt och fridfullt. På nära avstånd hittar du matbutiken Willys och Axel Dahlströms torg som bland annat erbjuder gym och restauranger. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska trädgården samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer. Motions- och friluftsområden finns också i närheten i form av Änggårdsbergen och Ruddalen. Havet har du inom cykelavstånd! Både förskola och grundskola finns i närområdet samt Flatås park lekplats 368 med bollplaner, utegym, hinderbanor och ytor för skateboardåkning.

In till centrum tar du dig smidigt med spårvagnslinje 1,7 och 8 ifrån hållplatsen Lantmilsgatan som ligger precis vid föreningen.

Området

Att bo i Högsbo

Högsbo är ett litet grönt område med närhet till det mesta. Det gränsar i norr till Majorna, i nordost till Linnéstaden, i söder till Mölndal och i väster till Västra Frölunda. Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde.

Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.

Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet. De flesta bostäderna finns i flerfamiljshus. Mer än var tredje lägenhet är bostadsrätt. Många barnfamiljer bor i Högsbohöjd tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön.

Axel Dahlströms Torg är det största servicecentrat. Här finns Axel-Huset som inrymmer bibliotek, fritids- och konferenslokaler och café. Vid torget finns också bank, apotek, kyrka och ett stort antal butiker.

Förskolan i Högsbo, som tillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, omfattar flera förskolor i kommunal regi och några familjedaghem. Det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Det finns även flertalet grundskolor utspridda i stadsdelen.

Högsbo finns nämnt från 1550-talet. Trångbodda innerstadsfamiljer byggde egna torp i Högsbo på 1920-talet, det var Göteborgs stad som upplät mark till detta och erbjöd förmånliga lån. Området var främst avsett för arbetare och lägre tjänstemän med familjer. Det skulle nu bli möjligt för dem att odla grönsaker och hålla husdjur. Högsbo blev en oas under knappa 40 år, sen kom grävskoporna. Nu var det dags att bygga högt och stort. Endast två av torpen finns kvar idag.

Genom området går spårvagnslinjerna 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Stombuss nr 16 passerar hållplats Marklandsgatan och fortsätter in mot stan och vidare ut till Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skogsmilsgatan 11

Skogsmilsgatan 11,
421 37 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75