Långedrag, Göteborg

Eckragatan 33E

Såld, 2021-03-12
Exklusiv
Besiktigad
Slutpris
14 300 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
632 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
225 kvm / 19 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Anders Carlsson

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 0733-737470

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Mäklaren om Långedrag

BO I SALTSTÄNKTA LÅNGEDRAG
I underbara Långedrag bor du lugnt i ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, kuperade villagator, förstklassigarestauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av Göteborgs mest omtyckta områden.

BÅTLIV OCH HUSLIV
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. Det är ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Här finns klippor, stränder och bryggor och det salta havets närhet gör sig ständigt påmind.

Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något att bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

MED HISTORIEN RUNT KNUTEN
Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn och Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Det finns många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle och från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

I området finns flera förskolor och grundskolor. Långedrag tillhör stadsdelen Älvsborg som erbjuder skolor med flera olika inriktningar som ex idrott och musik. I Påvelund hittar du också populära Engelskaskolan som erbjuder förskola och grundskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.