Högt & fritt läge på våning 6 av 8

Västra Frölunda, Göteborg

Norra Dragspelsgatan 24

Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
2 864 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Högt & fritt läge på våning 6 av 8

Sällsynt tillfälle att förvärva denna underbara tvårummare på våning 6 av 8 med fantastisk utsikt. Välplanerad planlösning och inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Tillfälle att förvärva en välplanerad tvårummare högt upp, på våning 6 av 8. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Tillfälle att förvärva en välplanerad tvårummare högt upp, på våning 6 av 8
Lättmöblerat vardagsrum som ger plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Lättmöblerat vardagsrum som ger plats för soffgrupp med tillhörande möblemang
Öppet och socialt samband mellan kök & vardagsrum. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Öppet och socialt samband mellan kök & vardagsrum
Från vardagsrummet så nås den inglasade balkongen. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Från vardagsrummet så nås den inglasade balkongen
Från våning 6 av 8 bjuds det på vidsträckt utsikt över omgivningarna. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Från våning 6 av 8 bjuds det på vidsträckt utsikt över omgivningarna
. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Tilltalande kök som erbjuder goda möjligheter till förvaring och generösa arbetsytor. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Tilltalande kök som erbjuder goda möjligheter till förvaring och generösa arbetsytor
Matplatsen får sin naturliga placering i anslutning till köket. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Matplatsen får sin naturliga placering i anslutning till köket
Skåpsluckor samt handtag är omlackade under 2020 med ett stilrent resultat. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Skåpsluckor samt handtag är omlackade under 2020 med ett stilrent resultat
Helkaklat badrum med tvättmöjligheter som är utrustat med underliggande golvvärme. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Helkaklat badrum med tvättmöjligheter som är utrustat med underliggande golvvärme
Badrummet uppdaterades nyligen med ny kommod och nytt spegelskåp. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Badrummet uppdaterades nyligen med ny kommod och nytt spegelskåp
Genomgående har bostaden en heltäckningsmatta vilket skapar en enhetlig känsla. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Genomgående har bostaden en heltäckningsmatta vilket skapar en enhetlig känsla
Välkommen på visning!. Norra Dragspelsgatan 24 - Bjurfors
Välkommen på visning!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Sällsynt tillfälle att förvärva en välplanerad tvårummare på våning 6 av 8. Bostaden har genomgående stilrena färg- och materialval som öppnar upp för textila färgklickar och bidrar till den röda tråd som genomsyrar lägenhetens exemplariska planlösning. Bekvämt boende med egna tvättmöjligheter samt både hiss och garage i anslutning till fastigheten. Balkongen är inglasad med en enastående frihetskänsla och vidsträckt utsikt över omgivningarna. Kök och vardagsrum samsas i öppen planlösning vilket bjuder in till social samvaro. Rymligt sovrum utan insyn med plats för större säng. Förvaringsmöjligheterna är goda via garderober samt det egna lägenhetsförrådet.

Brf Prisma ligger på gångavstånd till expansiva Frölunda Torg med över 200 butiker och utgör ett av Göteborgs största köpcentrum. Närhet till hav, natur, allmän service och flertalet kommunikationer gör att detta boende passar såväl gammal som ung.

Interiör

Välkommen att besöka Brf Prisma, nära Frölunda Torg, som består av två energieffektiva punkthus om 65 lägenheter. Trots sitt centrala läge känns omgivningen lugn och skyddad. Bostaden är rymlig med generösa sällskapsutrymmen och en väl tilltagen balkong som dessutom är inglasad. Utsikten är utöver det vanliga, här erbjuds en fantastisk utsikt över omgivningarna. Genomgående för hela bostaden är en sober heltäckningsmatta som skapar en enhetlig känsla.

Med hissen tar ni er de sex våningarna upp och möts av den inbjudande hallen som genast sätter ribban för resten av lägenheten.
Hallen är välkomnande med given plats för jackor och skor direkt till vänster.

Till höger och rakt fram från hallen så öppnar planlösningen upp sig och känslan är både trivsam och rymlig. Det höga läget och den påtagliga utsikten gör sig påmint i varje vrå. Det stilrena köket med en ljus prägel alstrar ljus från rummets stora fönsterparti. Gott om skåp, lådor och skafferiutrymmen samt flertalet ytor för middagens förberedelse. Komplett maskinpark med kyl & frys, spis med ovansittande häll samt diskmaskin.

Matplatsen får sin givna och centrala punkt mellan soffhörnan och själva köksdelen. Platsen är social och ger plats för ett större matbord för flertalet gäster. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och kompletterande möblemang. Vardagsrumsdelen är mysigt belägen invid den härliga balkongen som är inglasad med en oslagbar utsikt över omgivningarna. Härifrån har du en fantastisk utsikt med fina solnedgångar. Vår- som sommartid står dörren till uteplatsen mer än gärna på glänt och breddar bostadens sällskapsytor.

Master bedroom ger plats för en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Väggarna är målade i vitt, vilket gör det lätt att sätta sin egen prägel på rummet. Rofyllt läge utan insyn. Exemplarisk förvaring via en rejäl garderobslänga.

Via hallen ligger bostadens väl tilltagna badrum. Stilrent inrett i tidlösa material- och färgval. Badrummet har uppdaterats under 2020 med nytt spegelskåp och ny kommod. Utrustning som finns är wc, handfat med över- och underskåp, dusch. Arbetsbänken som sträcker sig över både torktumlare och tvättmaskin är otroligt praktisk och lättarbetad. Reglerbar golvvärmen som torkar både upp och värmer gott under fötterna.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd, gästlägenhet, cykelförråd, och gemensam takterrass. gemensam grillplats samt lekplats. Föreningen har även en gemesam verkstad med flertalet verktyg för föreningens medlemmar.

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem.

Bredband via Com Hem.

Parkering

Garage under fastigheten. Kostnad för plats är 650 kr/månad. Besöksparkeringar finns i föreningen för gäster.

Månadsavgift

Avgift
2 864 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
00059
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Prisma
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

Allmänt om föreningen

På Norra Dragspelsgatan erbjuds ett miljövänligt samt komfortabelt energieffektivhus. Brf Prisma har adresserna Norra Dragspelsgatan 22-24 och består av 65 lägenheter på 46 - 94 kvm med inflytt 2012-2013. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Bostäderna är fördelade på två husbyggnader om 8 våningar med terrass på den åttonde våningen. Hiss samt garage under husen för trygg och smidig parkering.

Norra Dragspelsgatan ligger med närhet till Frölunda Torg och stadsdelen präglas av närhet till havet som gör detta till en attraktiv boendemiljö. Här finns också på gångavstång både Ruddalens motionsområde, kommuniktationer och närbutiker.

Brf Prisma är byggt i samarbete med Egnahemsbolaget och är ett modernt energieffektivt flerbostadshus.

Bra belysning samt fria öppna ytor kring bostadsområdet.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,31736%
Andel av årsavgiften är
1,3155%

Byggnadssätt

Byggår
2012

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2015-05-12

Området

Mäklaren om Västra Frölunda

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RENT OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara matbutik, apotek och glutenfritt bageri, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller garn till nästa DIY-projekt. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Västra Frölunda? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Norra Dragspelsgatan 24

Norra Dragspelsgatan 24,
421 43 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Frölunda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lilla Marconigatan 25
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!