Rymlig familjevilla på Husensjö

Husensjö, Helsingborg

Jönköpingsgatan 81

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
7 795 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
500 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
200 kvm

Rymlig familjevilla på Husensjö

Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull villa med välplanerade ytor och trivsam atmosfär i barnvänligt område.

 • Ansvarig mäklare

  Bob Kjellsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På familjevänlig adress på Husensjö möts klassiskt och modernt i ljuv harmoni på två plan. Villan byggdes 2016 men den vitputsade fasaden med pardörr och spröjsade fönsterbågar avslöjar kärleken till tidigt 1900-tal. En känsla som dröjer sig kvar även när du stiger innanför dörren, men som överraskar med storslagna moderna tendenser när du närmar dig matsalsdelen. Här möts du av öppen planlösning, stora glaspartier och en imponerande takhöjd upp till nock. Det mysiga köket med öppen spis går i sekelskiftesstil och är sinnebilden för familjens bullbak. Med dessa ytor är det ren och skär glädje att ställa till med fest och middagar.
Villans totala boyta om 200 kvadratmeter fördelas optimalt på de två våningsplanen. Förutom den stora sällskapsdelen med kök, samsas tvättstuga, badrum och ett sovrum på entréplanet. På det övre planet finns fyra vackra sovrum, två walk in closets och ett badrum av generös storlek.

Ägarnas vision inför husbygget var att skapa ett bekymmersfritt och lättskött boende att kunna njuta av, utan att tänka på ständiga renoveringar. Något som de lyckats med exemplariskt. Trädgården följer samma spår. Tyngdvikten har lagts på en njutbar utemiljö att koppla av på, snarare än idoga trädgårdsskötsel. Gräsytor och väl uppvuxen grönska ramar in ett generöst trädäck på husets baksida med flera olika sittplatser samt ett utekök där maten kan tillagas under bar himmel. På Jönköpingsgatan får du ett bekvämt och stilfullt boende som är inflyttningsklart.

På de lugna villagatorna på Husensjö är tempot stillsamt, vilket får barnfamiljerna att stortrivas. På gång och cykelavstånd nås skola, fritidsaktiviteter och fina grönområden. Dessutom är det bekvämt nära centrum, vilket även ger ett idealiskt pendlingsläge.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Bob Kjellsson för visning.

Interiör

På Jönköpingsgatan radar friliggande villor upp sig från både 1900-talets första och andra hälft. Huset på nummer 81 är nyare än de flesta, men smälter väl in i miljön med slätputsad vit fasad, röda betongpannor och gröna snickerier. Influenserna från tjugotalet är påtagliga. Bakom det vita staketet skymtar lummig grönska och färgglada inslag; rosenrabatter, syrenträd, gräsytor och frodiga buskar. Till höger om huset finns en stenlagd uppfart som leder upp till en rymlig biluppställningsplats. Här finns en förrådsbyggnad målad i samma gröna kulör som de övriga snickerierna. Entrén nås via en gedigen pardörr med speglar och överljus.

En rymlig hall välkomnar dig med ljus och rymd. Under fötterna ligger ett schackrutigt klinkergolv som är både tåligt och elegant. De putsade betongväggarna är vita. Hallens generösa utformning tillåter både hallmöbler och funktionell förvaring. Här blir det ingen trängsel på morgnarna fastän hela familjen är på väg ut samtidigt. Små, praktiska detaljer som dessa, är något som genomsyrar hela bostaden från början till slut.

Till vänster om hallen nås entréplanets sovrum som har vitputsade väggar och vitlaserad ekparkett. Rummet ligger på gaveln och har ett harmoniskt ljusinsläpp från två fönster i olika väderstreck. Om samtliga i familjen sover på övre plan passar detta perfekt som gästrum, hemmakontor eller lekrum.

Ytor för umgänge
Vidare genom hallen når du vardagsrummet, som har härligt stora möblerbara ytor. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och de putsade väggarna är vita. Flera stora fönsterpartier med spröjs vetter ut mot trädgårdens grönska och släpper in ett rikt ljusflöde. Bakom en glasdörr finns ett välplacerat vinrum. Vardagsrummet förenas i öppen planlösning med matplats och kök, där en murad spis med kassett står finurligt placerad. Tresidigt glas gör att elden kan beskådas från samtliga sociala rum. Matplatsen ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och har en fantastisk takhöjd på 6 m hela vägen upp till nock. Detta, i kombination med stora fönsterpartier, ger ett kolossalt ljusflöde och rymdkänsla. Samma stilfulla ekparkett löper vidare in i detta rum. Vid det stora fönsterpartiet finns en altandörr som leder ut till det generösa trädäcket utanför, där sommarmåltiderna dukas fram. Här har du också lyxen att även kunna förbereda och tillaga maten i uteköket i solskenet medan du konverserar med gästerna. Den stora ytan ger utrymme att möblera med både loungehörna och matplats.

Köket är en dröm ur både estetens och matlagarens synvinkel. Arbetsytorna är lika generösa som förvaringen. Inredningen går i sekelskiftesanda med vita profilerade luckor, tidsenliga beslag och bänkskiva av marmor. Maten tillagas på den väl tilltagna köksön som har gott om förvaringsutrymme med vackra spröjsade glasdörrar mot matplatsen. Maskinerna är stilfullt samlade och integrerade på den ena väggen. Väggarna i köket är vitputsade och golvet bär schackrutiga klinkerplattor.

Till höger om hallen finns två praktiska utrymmen; badrum och tvättstuga. Tvättstugan är inredd med schackrutigt klinkergolv och vitputsade betongväggar. Rummet är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, skåpinredning med vit träpanel, tvättho och bänkskiva.
Badrummet är kaklat i sobra sandfärgade toner med vackert mönstrade plattor på golv och duschvägg. Rummet är utrustat med vägghängt wc, handfat och dusch. Golvet har golvvärme och spotlights finns i taket.

Fridfullt en trappa upp
En vacker och tidlös trätrappa leder dig upp till det andra våningsplanet och en rymlig hall. Samtliga rum på detta plan, bortsett från badrummet, har vita väggar och vitlaserad ekparkett.

Vid hallen ligger husets Master bedroom som har härligt stora ytor och tre stora fönsterpartier med spröjs som ger fint ljusinsläpp. I anslutning till sovrummet nås en rymlig walk in closet med fönster samt ett stort badrum, som även har en ingång från hallen. Badrummet med golvvärme har en luxuös känsla med kakel i vitt och marockanska mönster, dubbla duschar, badkar, dubbla handfat och vägghängd wc.
Nära badrummet ligger det andra sovrummet som är något mindre och har ett fönster mot sidan av huset. Garderober som löser förvaringsfrågan. De två andra sovrummen är placerade bredvid varandra med en central walk in closet i mitten. Sovrummen är placerade på gavlarna och har två fönster som ger fint ljus.

Välkommen till en vacker familjevilla med osedvanligt välplanerade ytor och trivsam atmosfär. Ett hem att längta till.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Edit 6

TV/bredband

Via fiber

Via fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 565 000 kr
Byggnadsvärde
3 729 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2016
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
FTX
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Platta på mark

Golvvärme på hela entréplan.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Ombyggnad, Renoveringar

Hela fastigheten byggdes 2016.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 795 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
200 kvm*
Tomtarea
500 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
12 000 kr
Värme
16 434 kr
Renhållning
3 000 kr
Vatten/Avlopp
3 000 kr
Summa
34 434 kr

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal.

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 024 000 kr

Området

Att bo i Husensjö

I Husensjö har man nära till det mesta. Området är lugnt, barnvänligt och det är endast en kvarts promenadavstånd från stadskärnans stora utbud. Här finns det mataffär, konditori, vårdcentral och bibliotek. Stadsdelen består främst av friliggande villor från början av 1900-talet, men det förekommer även nyare flerbostadshus.

Norr om Husensjö ligger området Rosengården, som fått sitt namn efter ett lantbruk som låg här. Bebyggelsen består av både sekelskiftesvillor och flerbostadshus från 1960–70-talet.

Ovanför landborgen öster om centrum ligger Wilson Park som är en lugn stadsdel med nära avstånd till både innerstan och flera parkområden.

Sofieberg har fått namn från ett landeri som låg på platsen på 1800-talet. Här bedrevs från början lantbruk som sedan utvecklades till handelsträdgård och plantskola med fokus på syrener. I början på 1900-talet var detta Sveriges största anläggning med 24 växthus.

Intill det öppna grönområdet Viskängsstråket ligger Helsingborgs minst befolkade stadsdel Fältabacken, med många villor från början av 1900-talet av kraftigt varierande utseende eftersom många ritade och uppförde dessa på egen hand.

Mellan Wilson Park och Fältabacken ligger Sundspärlan, med anor från slutet av 1800-talet som både folkpark och djurpark. Numera är det en välbesökt nöjespark som erbjuder teater, konserter, restaurang och företagsevents.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Husensjö? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Jönköpingsgatan 81

Jönköpingsgatan 81,
25250 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Bob Kjellsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 42