En otroligt charmig vindsvåning som bär på historia ända från bebyggelsen 1937.

Slottshöjden, Helsingborg

Elias Follins gata 20

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
4 580 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
66 kvm

En otroligt charmig vindsvåning som bär på historia ända från bebyggelsen 1937.

En otroligt charmig vindsvåning som bär på historia ända från bebyggelsen 1937. Ett hem att trivas i!

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Elias Follins gata 20 - Bjurfors
. Elias Follins gata 20 - Bjurfors

Välkommen in till denna välplanerade och charmiga tvårums lägenhet om 66 kvm högst upp i huset på Elias Follins gata 20. Vi kliver in i en stor och rymlig hall vilken förbinder de olika rummen i denna vackra våning.

. Elias Follins gata 20 - Bjurfors
. Elias Follins gata 20 - Bjurfors
. Elias Follins gata 20 - Bjurfors
. Elias Follins gata 20 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Uppe på Slottshöjden finner du denna vackra vindsvåning. Här bor du på nära gångavstånd från både Helsingborgs centrum, lummiga parker och lekplatser men också Olympia fotbollsarena och Pålsjö skog.

Denna vackra vindsvåning kantas av stora ljusinsläpp, charmig planlösning och vackra golv. Dessutom får du känslan av att befinna dig utomlands så fort du kliver ut på föreningens gemensamma innergård. Här samsas vackra växter och flertalet olika sittplatser om uppmärksamheten i en lummig och välkomnande miljö.

Här finns också en gemensam balkong, vilken nås endast en halvtrappa ner från lägenhetsdörren.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in till denna välplanerade och charmiga tvårums lägenhet om 66 kvm högst upp i huset på Elias Follins gata 20. Vi kliver in i en stor och rymlig hall vilken förbinder de olika rummen i denna vackra våning.

I nära anslutning till ingången nås bostaden wc. Bostadens wc som är placerat separat från badrummet är helkaklat och renoverades i samband med föreningen stambyte 2010-2011. Här vilar svart klinker på golvet och väggarna är klädda i vitt kakel. Här inne finns både vask och toalett.

Rakt fram sett från ingången öppnar köket upp sig framför oss. Även köket som renoverades 2010-2011 är mycket stilrent och snyggt, här blandas en härlig kombination av gammalt och nytt. Inredningen som går i matta vita färger bryts snyggt av mot den svarta bänkskivan i laminat.

I köket finns även ett klassiskt matförråd vilket förhöjer den härliga känslan ytterligare. Maskinparken består av fläkt, spis samt integrerad kyl och frys.

Vidare nås bostadens sovrum. Sovrummet är rymligt och stort nog för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Från sovrummet nås bostadens badrum.

Badrummet renoverades i samband med föreningen stambyte 2010-2011. På golvet vilar ett svart klinkergolv och väggarna är klädda i vitt kakel. Badrummet är utrustat med dusch, vask samt tvättmaskin.

Vidare nås vardagsrummet. Väggarna är målade och på golvet vilar ett tidstypiskt brädgolv. Här finns även en praktisk klädkammare som lämpar sig perfekt för all typ av förvaring. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för både soffgrupp och matsalsbord. Här kan både vänner och familj samlas för trevliga middagar och mysiga hemmakvällar.

Dessutom finns det två gemensamma balkonger som nås från trapphuset, vilka är fria att nyttja för de boende i föreningen. Här kan du dricka ditt morgonkaffe och samtidigt njuta av lugnet som ligger över innergården.

Detta hem är för den kräsne som efterfrågar ett unikt boende och som sätter sin boendestandard högt upp på sin prioriteringslista.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Pilen Norra
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
31
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen bildades år 2004. Föreningen äger byggnaderna på fastigheten Pilen Norra 24 som byggdes år 1937 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenheter med hyresrätt vilka spänner över tre trappuppgångar.
Föreningen tillåter delat ägande.
Marken är friköpt.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår det även bostadsrättstillägg, styrelseansvar samt försäkring mot ohyra.

Örehus Fastighetsförvaltning har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. PS-Service AB ombesörjer den tekniska förvaltningen.

All information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

Föreningens ekonomi

Avgiften har inte förändrats på flera år. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2020-11-23)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2020 - Nytt passersystem
2018 - Byte av dag- och spillvattenledningar
2018 - Nya stadgar
2018 - Förbättringsarbete på gård samt husgrund in mot gården. Byte av termostater.
2014-2016 - Tak och ventilation
2010-2011 - Stambyte
2008 - El

Kommande:
2021 - Renovering av fönster mot innergården under våren/sommaren 2021 (kontrollerat med styrelsen 2020-11-23)

Parkering

Det råder gratisparkering i området. Föreningen har ej parkering/garageplatser att hyra men HSB och Helsingborgshem har i närområdet där det går att ställa sig i kö.

TV/bredband

Föreningen har tecknat gruppavtal med Com Hem som avser bredband 100/100 och telefoni.

Gårdsplats/innergård

Föreningens medlemmar disponerar en fantastisk stenbelagd innergård i västerläge. Här finns flera grillar och sittgrupper, en pergola med soffor och bord samt solstolar. Gården prunkar i grönska med flertalet blommor och planteringar samt en kryddrabatt. För dynor och kuddar finns ett förråd. En magisk oas!

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, soprum och tvättstuga med torkrum. I entrén finns postfack och utanför varje lägenhetsdörr sitter det tidningshållare.
Ett källarförråd tillhör varje lägenhet.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Comhem.

Månadsavgift

Avgift
4 580 kr

Inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg på 169 kr/månad tillkommer vilket avser Com Hems gruppavtal bredband och telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,59%
Andel av årsavgiften är
3,574%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
66 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1937

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2019-02-22

Området

Att bo i Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Redan i slutet av 900-talet har det troligtvis funnits en mindre befästning uppe på landborgen. Staden tillhör Öresundsregionen och är Skånes andra största stad. Här befinner du dig endast 4 km från Helsingör i Danmark. Fram till mitten 1800-talet betecknades Helsingborg som småstad men antal invånare ökade explosionsartat i samband med att industrialismen i staden tog fart. Helsingborg växer fortfarande och efterfrågan på nya bostäder blir allt större.

Helsingborg är förutom den breda kustremsan omgivet av parker, grönområden och skog för ett aktivt liv. Här finns naturreservat, vandringsleder, lekplatser, badplatser och cykelleder i varierande miljöer. Helsingborgs centrum ligger alldeles intill havet och är den äldsta delen av staden. Här sjuder det av liv året om. Restauranger, caféer och barer ligger tätt både inne bland husen och nere vid Öresundskusten.

På sommaren solar och badar du mitt i centrum. Här finns det ett flertal badplatser att välja på utifrån väder och humör. Gröningen är en populär plats för folk i alla åldrar med stora gräsytor, lekplats, promenadstråk, trädäck och badbrygga. Fria bad är en bred sandstrand med tre badbryggor och en trevlig fiskrestaurang som vetter mot havet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City eller Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Elias Follins gata 20

Elias Follins gata 20,
254 37 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36