Vindsvåning på absolut bästa läge!

Lund - Centrum, Lund

Bankgatan 11B

Utgångspris
2 800 000 kr
Avgift
2 442 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea
61 kvm

Vindsvåning på absolut bästa läge!

På centralt läge på finner ni denna charmiga vindslägenhet med egen takterrass.

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På oemotståndligt läge, i förening från 30-talet, finner ni denna rymliga vindsvåning på ca 61 kvm. Fördelad på två fina rum, det ena med takfönster i väster och det andra med kupa i öster. Lägenheten är genomgående med vackert ljusinsläpp och fri utsikt åt båda hållen. Bostaden erbjuder dessutom ett mysigt kök med egen takterrass med utsikt över takåsarna och badrum. Här bor du i en härlig vindsvåning med charm från 30-tal så som brädgolv, höga lister, synliga takbjälkar, vackra lampstuckatur och det härliga ljusinsläppet bidrar till atmosfären i lägenheten.

Föreningen är mycket välskött med god ekonomi och en fantastisk innergård med två grillplatser och en odlingslott att njuta av under de varma sommarmånaderna.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Östbo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Östbo upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen förvaltas av SBC och är en äkta bostadsrättsförening.

Styrelsen planerar att höja avgifterna och diskuterar nedan alternativ:
1. 5% höjning direkt från och med sommaren 2021, sedan oförändrad
2. 1% höjning per år från och med sommaren 2021 och sedan 5 år framåt

Styrelsen har ännu inte tagit beslut i frågan. Anledningen till höjningen är för att ta höjd för den kommande fönsterrenoveringen. Med höjningen skapar föreningen en mer hållbar ekonomisk situation då ny lån inte behövs för att finansiera renoveringen

Föreningen godkänner delat ägande, den person som som bor i lägenheten måste äga minst 10%.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning vilket tillåts under maximalt 2 år under förutsättning att avsikten är att flytta tillbaka efter den överenskomna tiden. Tillstånd ges för högst ett år i taget.
Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

För att bibehålla de låga månadsavgifterna och hålla nere kostnader för medlemmarna, har föreningen valt att själva ombesörja skötseln av trädgården. Man har två "fixardagar" per år, då man vill att medlemmarna deltar.

Besök gärna föreningens hemsida: www.bankgatan11.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

År 1994 genomgick fastigheten en omfattande renovering, då man bland annat bytte både el-, tappvatten- och avloppsstammar samt installerade fjärrvärme.
I mitten av 90-talet anlitade man även en trädgårdsarkitekt och anlade en helt ny trädgård med trevliga uteplatser, lekplats och cykelgarage.
2008 renoverades samtliga fönster mot Bankgatan och Stora Tvärgatan med bullerisolerande glas, en följdeffekt av detta var också förbättrad värmeisolering. Man har även renoverat trappuppgången samt installerat brandsäkrat glas i alla ytterdörrar till lägenheterna.
2013 har föreningen utfört takarbete, med ommålning och förbättring av skorstenar och externa fönsterarbeten.

Planerade renoveringar:
Fönsterrenovering kommer att genomföras i etapper under de kommande åren. De mest utsatta fönstren (högst upp och mot Bankgatan) kommer renoveras först.
Projektering av balkonger.
Uppfräschning av trädgården.

Parkering

Parkeringsmöjlighet finns bl.a. i P-huset Dammgården i närheten. Föreningen tillhandahåller inga p-platser för uthyrning.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Telenor.

Gårdsplats/innergård

Den ljuvliga trädgården ligger skyddad, vid husets baksida och har flertalet trevliga uteplatser med utemöbler, lekplats och lummiga växter. På baksidan finns även cykelparkering under tak (personliga platser) samt sopsortering.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd och vindsförråd. Gemensam tvättstuga i källaren samt torkrum. Medlemmarna har även tillgång till en festlokal samt bastu som finns i källaren. Det finns ett antal odlingslotter som man kan nyttja tre år i taget.

Månadsavgift

Avgift
2 442 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 151 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,932%
Andel av årsavgiften är
2,5328%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Lägenhetsnummer
27
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
61 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
425 kr
Summa
425 kr

Elkostnaden avser hushållsel samt uppvärmning av sovrummet som värms med elradiatorer.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
176

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bankgatan 11B

Bankgatan 11B,
22352 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bantorget 13D
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 775 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 20A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 280 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 1B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 910 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2021-04-13 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 16
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 726 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra vägen 15
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 546 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra esplanaden 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 638 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Trollebergsvägen 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 686 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Algatan 14
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm