Etagelägenhet med egen takterrass
På förhand
Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
4 512 kr
Antal rum
3
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Etagelägenhet med egen takterrass

Välkommen till en etagelägenhet med egen terrass på våning 5 av 5 med hiss. Toppenläge intill Pilstorpsparken, Malmö Opera och Davidshall.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till trendig etagelägenhet med egen takterrass!. Kastellgatan 8 - Bjurfors
Välkommen till trendig etagelägenhet med egen takterrass!
. Kastellgatan 8 - Bjurfors
. Kastellgatan 8 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kastellgatan 8 - Bjurfors
. Kastellgatan 8 - Bjurfors
Klicka "Visa alla bilder" för att ta del av hela bildserien. Kastellgatan 8 - Bjurfors
Klicka "Visa alla bilder" för att ta del av hela bildserien

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Kastellgatan 8 och en trendig etagevåning med atmosfär, karaktär och en alldeles speciell touch av det lilla extra.

Skyddat från insyn på översta och femte våningsplanet presenterar vi en spektakulär bostad som erbjuder just precis allt man förväntar sig av en unik vindsvåning. Bostaden är starkt präglad av den kittlande vindskänslan man får av att bo högst upp, med snedtak, takbjälkar och utsikt över takåsar. Det höga våningsplanet med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck skapar en ljus och härlig bostadsmiljö. Här fördelas hela 77 kvadratmeter i en trevlig bostad som lämpar sig väl för singeln, det trendiga paret och även den mindre stadsnära familjen. Ytorna är trivsamma och här finns gott om sociala ytor där vänner och gäster kan umgås. Bostadens absoluta huvudnummer är dock den fantastiska gårdsvända takterrassen där citytrafiken är frånvarande. I morgonsolens sken njuter man med fördel av sin frukost och när mörkret smyger sig på är en grillkväll med nära och kära på sin plats. Välkommen till en representativ bostad, du som gillar att stå värd när vänner och familj ska samlas.

Området omkring Davidshall behöver ingen närmre presentation, utan här finns allt för den som tycker om att unna sig. Kvarteret är fullt av personliga butiker, fantastiska restauranger och sina många gallerier och antikvariat. Även Operan, Slottsparken, Pildammsparken runt hörnet samt Malmö citys otroliga utbud bara några kvarter bort. Här bor man mitt i Malmö med det absolut bästa staden har att erbjuda utanför porten. Välkommen hem, du med högt ställda krav på ditt nästa boende!

Interiör

Tre rum och kök fördelat över ca 77 trendiga kvadratmeter. Bostaden är genomgående stilren och välhållen, nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, ekparkett på golvet och vita väggar.

Vardagsrum
Halvöppen planlösning mot köket. Ljust rum med vita väggar samt ekparkett på golvet. Rummet får en härlig karaktär tack vare snedtak, generös takhöjd och takbjälkar.

Kök
Bostaden har ett smakfullt kök med välutrustad maskinpark från Siemens bestående av häll, ugn, kyl/frys, köksfläkt samt diskmaskin. Skåpsinredningen löper i vitt med bänkskiva i natursten och vitt kakel som stänkskydd. I övrigt är väggarna vita och ekparkett vilar på golvet. Här finns plats för matbord för upp till ca 6-8 personer.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med grafitgrått klinkergolv. Badrummet är utrustat med spotlights i tak, wc-stol, handfat med underskåp, spegel, duschhörna med vikbara glasdörrar samt en arbetsbänk med förvaring och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Gäst-wc
Här finns wc-stol och handfat med underskåp. Väggarna pryds av delvis vitt kakel samt mosaik i jordnära toner av grått och brunt. På golvet vilar ett grå/brunt klinkergolv.

Övre etage / sovrum / master bedroom
På övre etage återfinns det som idag disponeras som master bedroom. Utrymmet går även disponera som exempelvis kontor, gästrum, lounge eller tv-rum. Ekparkett pryder golvet och väggarna är vita.

Sovrum 2
I dagsläget disponeras utrymmet som walk in closet men kan även nyttjas som sovrum, kontor eller gästrum. Det finns plats för dubbelsäng om man önskar nyttja detta som master bedroom. Ekparkett pryder golvet och väggarna är vita. Förvaring i platsanpassad garderobslösning samt ytterligare förvaring i ett Elfasystem bakom skjutdörrar. Härifrån nås bostadens badrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Takterrass vänd mot innergården. Sydostläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd, ca 5 kvm (areauppgift från säljaren).

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 512 kr

Angiven avgift inkluderar
värme,
vatten,
kabel-tv,
bredband,
bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,346%
Andel av årsavgiften är
3,43504%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
2030
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1930

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Prinsen 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2005-12-22 och köpte fastigheten Prinsen 5, lagfart beviljades 2007-08-31. Fastigheten innehåller 30 lägenheter och två lokaler. Brf prinsen 5 är en äkta förening. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftsförändringar
Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2019-07-12).

EL
Alla boende tecknar egna elavtal. Ingen giltig energideklaration finns i dagsläget.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Styrelsen är kontaktbar via brfprinsen5@gmail.com.

Renoveringar - Utförda och planerade

Sedan föreningen köpte fastigheten har ett omfattande renoveringsarbete utförts
- Fastigheten färdigställde 4 vindslägenheter 2011.
- Avloppsstammar är spolade och besiktigade (nya upp till vindslägenheterna).
- Vattenstammar utbytta 2012.
- Nya balkonger har satts upp mot innergården.
- Nya elstammar dragna fram till lägenheterna 2012
- Lägenhetsdörrar utbytta.
- Föreningen har genomfört en omfattande renovering av fasad, tak och fönster som blev klart början av 2018. Det som gjordes var omfogning av fasad och skorstenar, hela taket fick utbytt takpapp samt takpannor och nya plåtdetaljer på tak samt ovan portar. Fönster har målats om. Balkonger har brandfogats.
-Isolering kring värmerör i källare har bytas ut.

Kommande renoveringar
Hissarna planeras att underhållas/renoveras, först ut Erik Dahlbergsgatan och därefter Kastellgatan. Under 2020 kommer föreningen inleda process med relining av avloppsstammarna, exakt när det påbörjas är inte spikat. (kontroll 2019-07-12).

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Kabel-tv via Telenor, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia, 50/10 ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats finns på innergården med gemensam grill och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga med ett torkrum.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Styrelsen är kontaktbar via brfprinsen5@gmail.com.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Kastellgatan 8

Kastellgatan 8,
211 48 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24