Pampig sekelskiftesvåning på Drottningtorget

Drottningtorget, Malmö

Drottningtorget 6

Utgångspris
5 195 000 kr
Avgift
5 805 kr
Antal rum
3
Boarea
116 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Pampig sekelskiftesvåning på Drottningtorget

På lugnt men enastående cityläge med generösa kvadratmeter och balkong

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Alternativ planlösning. Drottningtorget 6 - Bjurfors
. Drottningtorget 6 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Drottningtorget 6 - Bjurfors
. Drottningtorget 6 - Bjurfors

Vacker stuckatur

Alternativ planlösning. Drottningtorget 6 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Drottningtorget 6 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Drottningtorget tillhör tveklöst ett av Malmös mest charmerande kvarter med bebyggelse som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. Pittoreska gränder, korsvirkeshus och pampiga sekelskiftesfastigheter ramar in det vackra torget. Året om blåser det varma medelhavsvindar från Dolce Sicilia som levererar handgjord, siciliansk pasta och glass och den nyöppnad restaurangen Marie Antoinette. Boulebar stoltserar med pétanque både ute och inne och franska delikatesser. Ett stenkast från torget glittrar Malmös kanalvatten. Läget är svårt att slå om du vill ha gångavstånd till allt. Runt hörnet finns ett rikt utbud av kultur, nöjen, shopping och restauranger. För att uppleva dansk ”hygge” på andra sidan sundet tar det är det endast några minuters promenad till Öresundstågen som tar dig till Köpenhamn på knappa halvtimmen.

På hörnet av Drottningtorget och Östra Tullgatan stoltserar den pampiga fastigheten från 1901. Tinnar och torn, spröjs, smidesbalkonger och detaljrika utsmyckningar pryder det tegelbeklädda huset som ger en tydlig indikation om hur vacker insidan är. Våningen är placerad på fjärde våningen och har utsikt både mot torget och fönster samt balkong mot innergården. Här bor du mitt i city, men lugnt och ostört utan insyn. De två sällskapsrummen är placerade mot torget, varav det ena har ett storslaget burspråk med fantastiskt ljusinsläpp.
Känslan är rakt igenom pampig och översållad av välbevarade detaljer från förr; bröstpaneler, fiskbensparkett, stuckaturer, spegeldörrar, skjutdörrar och höga fotlister. Boytan är på hela 116 kvm och fördelar tre rum och kök, som alla är generösa i sin storlek. Utöver det finns gott om förvaring samt ett rymligt, helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En sann bostadsdröm för dig som vill bo mitt i stan och uppskattar historisk arkitektur.

Interiör

Hall
Entréhallen välkomnar med vitmålad bröstpanel, delvis tapetserad vägg, generös takhöjd och mörkoljad fiskbensparkett. Till vänster finns en platsbyggd hatthylla. I slutet av hallen finns gott om förvaring i en klädkammare med platsbyggda garderober.

Sällskapsrum 1
Vackert stort rum med pampig atmosfär som bjuder på fiskbensparkett, målade väggar, höga fotlister, takstuckatur och vackra listverk. Två generösa fönsterpartier med småspröjsad överdel vetter ut mot torget och ger ett rikt ljusflöde. På ena väggen finns en platsbyggd bokhylla med underskåp i tidsenligt utförande. Stilfulla elementskydd med kalkstenskivor.

Sällskapsrum 2
Vackra skjutdörrar leder vidare in till det andra sällskapsrummet som har ett underbart burspråk som ger både en betagande utsikt och ett massivt ljusinsläpp. Även detta rum har vackra detaljer från förr såsom fiskbensparkett, tidstypiska snickerier och takstuckaturer. Under burspråket finns stilfulla elementskydd med kalkstenskivor.

Badrum
Det rymliga badrummet är kaklat i ljusa färger och utrustat med porslin från Duravit, handfat, toalett, inmurat badkar, vägghängd toalett, högskåp och ny tvättmaskin från Miele.

Kök och matplats med österbalkong
På fridfullt innergårdsläge på husets gavel ligger det stora köket med matplats. Även detta rum har ett elegant golv av fiskbensmönstrad ekparkett och väggar och tak pryds av vackra stuckaturer och snickerier från förr. Den tidlösa inredningen består av vita släta luckor och svarta granitskivor. De öppna hyllplanen ovanför arbetsytorna bidrar både till mer luft och en trevlig atmosfär, Maskinerna kommer huvudsakligen från Siemens och består av spishäll, varmluftsugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Den generösa matplatsen har utrymme för ett stort bord som kan ha upp till 12 sittande matgäster.

Ett stort fönsterparti till altandörrar leder ut till en fin balkong i öster mot den pittoreska och lummiga gårdsmiljön, som sköts exemplariskt av föreningen. På sommaren samlas man gärna här med vänner och grillar. På balkongen finns en praktisk ny markis som skyddar mot både regn och sol.

Sovrum
Det luftiga sovrummet är placerat direkt till höger om entrén, med två stora fönster mot innergården i öster. Fötterna vilar på ett vitlaserat trägolv och väggarna är vitmålade. Kläderna förvaras i platsbyggda garderober.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot gården.

Månadsavgift

Avgift
5 805 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 165 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,8185%
Andel av årsavgiften är
6,45096%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 195 000 kr
Lägenhetsnummer
01242
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
116 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1901
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
153

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Husaren 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Husaren 6 är en äkta förening. I föreningen finns 21 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 2020-10-12). Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Föreningen har de senaste åren jobbat aktivt med att få ner räntorna för ytterligare besparingar. Se årsredovisning för mer information.

Juridisk person accepteras ej. Föreningen tillåter delat ägande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar i urval:
1985 Utbyte elsystem. Renovering av balkonger.
2008 Nytt tak. Målning av fönster. Fog komplettering.
2011 Renovering av gården.
2017 Spolning av samtliga avlopp. Reparation av trasiga takpannor.
2019 Målning av fönster mot gården.

Planerat underhåll:
2020 Målning av trapphus.
2020 Underhåll av portarna.
2020 Installation av avfuktare källare.
2020 Målning trapphus.
2020 Byte av utebelysning.
2020 Byte av stuprör.
2020 Underhåll av portarna
2020 Byte av en tvättmaskin.
2021 Renovering av hissarna.
2022 Rensning av avloppsledningar.
2022 Byte av don.
2022 Rensning ventilation vinden.
2024 Målning av fönster.
2025 Byte av frånluftsfläktar
2025 OVK.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2050.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är anslutna till Telenor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns på gården och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Drottningtorget 6

Drottningtorget 6,
21128 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Drottningtorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Österportsgatan 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 452 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!