I mysiga Limhamns sjöstad

Limhamns Sjöstad, Malmö

Rosengrens gata 9A

På förhand
Utgångspris
3 200 000 kr
Avgift
4 201 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

I mysiga Limhamns sjöstad

Praktisk och stilfull trea med påkostade tillval och underbar balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bo med närheten till havet i en ny och fräsch bostad i växande Limhamns Sjöstad.
På den väl tilltagna balkongen kommer många sköna stunder spenderas tillsammans med vänner och familj. Stora fönsterpartier ger underbart ljusinsläpp. Mycket smakfull interiör med vita väggar och snyggt ljust parkettgolv. Planlösningen är genomtänkt och funktionell där kök och vardagsrum i öppen planlösning i kombination med två rejäla sovrum. Allt med smakfulla och påkostade tillval så som dusch med duschvägg från vägg till vägg och naturstensbänkskiva i köket.

Limhamns Sjöstad har under åren blivit en av Malmös mest attraktiva platser att bo på. Livfulla kvarter med blandad bebyggelse växer fram. Begränsad trafik ger lugn och ro. Närheten till havet kan inte underskattas!

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Duvbåten 2 i Malmö kommun

Övrigt

Tillval med kostnader (Totalt 115 545kr)

Vitrinluckor i skåp nr. 14 bredd 800
Belysning i vitrinskåp (nr. 14) bredd 800
Granitbänkskiva Nero Assoluto , 30 mm Polerad, rak framkant
Diskho Frame 520
Ugn HB632GCS1S
Mikro BF634RGS1
Fläktkåpa Tender Svart Intilliggande skåp minskas med 100 mm per skåp
Kakel Porslinsglasyr ljusgrå blank 200x600 nr. 111400. Fog: Grå 450 kr/kvm 4 kvm Rak liggande sättning
Sockel i aluminium

Linc Modell 4 (från vägg till vägg)
Duschvägg, ovan, i grått glas
Kakel/klinker fondvägg Jämtland 15x15 nr. 125044. Fog: Mellangrå Placering helvägg mitt emot dörr.
Klinker golv Jämtland 15x15 nr. 125044. Fog: Mellangrå 7 kvm

Ek Nouveau Grey 62 kvm
Skjutdörrsgarderob
Svart glas med silverprofil
Mjukstängning

Månadsavgift

Avgift
4 201 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och bostadsrättstillägg (komplement till hemförsäkring). Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 235 kr som avser bredband, tv och IP-telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,89297%
Andel av årsavgiften är
0,89297%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Lägenhetsnummer
3085
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
72 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2016-2019

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kaptenen i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kaptenen består av 99 lägenheter som byggs i två etapper. Etapp 1 (Lilla och Stora Kajhuset) färdigställdes 2019-03-01 och etapp 2 (Terrasshuset) var klart för inflyttning 2019-10-01. Föreningens adresser är Rosengrens gata 3A-B, 5, 7A-B och 9A-B. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal med individuell avläsning.

Energideklaration ej utförd.

Medlemskap
Föreningen utför tillsyn. Säljaren bokar tillsynen med köparen och vicevärden johanna.moller@hsb.se johanna.moller@hsb.se.
Föreningen tillåter endast delat ägande för makar/sambos. Delat ägande mellan barn och förälder tillåts inte i de fall då endast barnet ska bo i lägenheten.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset är helt nybyggt så finns det inga planerade renoveringar. Sedvanligt underhåll kommer att ske löpande.

Parkering

Totalt finns 86 st parkeringsplatser, 78 st i garaget varav 10 st är elbilsplatser och 8 på markplan. Det finns 6 st mc platser i garaget. Föreningen meddelar att det finns kortare kö. Kösystemet kommer fr.o.m 1 november att skötas digitalt via "Mitt HSB". (kontrollerat med vicevärd 2020-10-08). Garagenedfarten är på Rosengrens gata 9B. Parkeringsplats i garage kostar 1.000 kr/mån och parkeringsplats utomhus kostar 500 kr/mån.
Kontakta vicevärden om du vill ha en parkeringsplats.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bahnhof avseende bredband, tv och IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 235 kr/mån. Bredbandshastighet: 1000/1000 Mbit/s. Möjlighet finns att uppgradera avtalet för ett större utbud än baspaketet.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med mycket grönska i form av gräsmattor, buskar, träd och planteringar. Uteplatser med gemensamma möblemang och grillmöjligheter kommer att uppföras.

Gemensamma utrymmen

Terrasshuset färdigställdes hösten 2019. I Terrasshuset finns det en övernattningslägenhet med två bäddar som kan hyras av medlemmarna för 400 kr/natt, för mer information se https://www.hsb.se/malmo/brf/kaptenen/gemensamt/overnattningslagenhet. Det finns även ett styrelserum. Båda utrymmena ligger på markplan i Terrasshuset. I föreningen finns det tre teknikrum och ett cykelrum i källarplan med en verkstadsdel. Till varje lägenhet tillhandahålls ett källarförråd. På innergården finns det ett gemensamt miljörum med sopsorteringskärl. Cykelparkering erbjuds på innergården och mot ytterfasad.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med en föreningsrepresentant. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/kaptenen/

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Limhamns Sjöstad? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Rosengrens gata 9A

Rosengrens gata 9A,
216 44 LIMHAMN

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Glasbrukskajen 2C
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Murbruksgatan 8
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 661 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Glasbrukskajen 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 178 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!